🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Koronavirüs nedeniyle ölmek üzere olan bir hasta ECMO tedavi yöntemiyle kurtarıldı. Bu yöntemde vücuttan kan alıyor, oksijen pompalanıyor ve yeniden vücuda veriliyor. Bu hasta bu yöntemle kurtulan ilk hastalardan biriymiş.


    Kaynak: https://bit.ly/3a77hWM

    2 Mal editiert, zuletzt von ErtugrulK () aus folgendem Grund: Bilgi düzeltildi.

  • Bu Hafta genel anlamda dışarıda yoğunluk geçen haftaya göre daha fazla. İnsanımız ya rehavete kapıldı, ya ne olacaksa olsun havasında olup durumu kabullendi yada ciddiye almıyor artık.

  • Havalar ısındıkça insanları evde tutmak zorlaşıyor önümüzdeki hafta Ramazan'ın ilk günü dahil cuma pazar arası sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli.

  • İnsanları her dakika her saat evde tutamazssınız...önemli olan dışarda sosyal mesafe kuralına ciddiyetle uyması.. dışarda her gördüğümüz insana düşman gözüyle bakmamak lazım.

  • Bugün markete gitmek için önlemlerimi aldım çıktım sokağa.Cidden sosyal mesafeye benden başka kimse dikkat etmiyor gibi geldi ^^ Herkes kaldırımlarda birbirinin yanından geçiyor.Ben resmen kıvrandım millete uzak olabilmek için yolun ortasından yürüdüğüm bile oldu.Olabildiğince az kişi tarafından kullanılan ara sokakları kullanın öneririm ana yollardan daha az insan var.

  • Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde konvelesan plazma tedavisi uygulanan 78 yaşındaki hastanın yeni tip #koronavirüs test sonucunun negatife döndüğü bildirildi. (BPT)

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Demin bahsettiğim şey tam olarak bu.Resmen omuz omuza yürüyorlar insanlar.Dönerciyi gördüm uzaktan kapıda sıra olmuşlar aralarında 1,5 metreyi geçtim 30 cm bile uzaklık yok sıradakilerin.

    Sosyal mesafeye, maskeye falan ihtiyaç yok bu arkadaşın yaptığı gibi yaparak virüsten korunabiliriz.


    f8be5.jpg

  • bence ramazan boyunca işe gitmeyen insanların hepsi için sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir ramazanda edilmese bile insanlarımızın çoğu oruç tuttuğu için çok dışarıya da çıkmaz fırınlarda da sosyal mesafeye uyulursa ramazan bizim için hayırlı geçiyor zaten daha hayırlı geçebilir

  • bence ramazan boyunca işe gitmeyen insanların hepsi için sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir ramazanda edilmese bile insanlarımızın çoğu oruç tuttuğu için çok dışarıya da çıkmaz fırınlarda da sosyal mesafeye uyulursa ramazan bizim için hayırlı geçiyor zaten daha hayırlı geçebilir

    Maalesef Ramazan da da sokağa çıkma yasağı uygulanmazsa bizim millet yine dışarı çıkar oruçlu olanlar bile

  • 20 yıllık ticaret hayatımda ilk defa dün çekim yazdırıldı.Ticaret yapanlar bilir hatır çeki vardır yardımcı olmak için bir diğer esnaf adına verdiğiniz.İşte böyle bir çekti.Corona kimin dost kimin düşman olduğunu gösterir bu süreçte.Bankacı arkadaş abi üzülme bu süreçte ilk değilsin son da olmayacaksın,mart çekleri ödendi ama nisan patır patır dökülüyoruz mayıstan bile umudumuz yok dedi.Kredi verme konusunda riski yüklenemeyecekleri için uzak durduklarını söyledi.Ekonomik olarak bakalım bu çöküşün nasıl altından kalkacağız...

    Zorlu bir süreçten geçiyoruz ,daha zorlu bir süreç bizi bekliyor. şu anda biz de yeni müşteri yerine,elimizde ki sağlam müşterilerle devam ediyoruz. Sağlam diye adlandırdığımız müşterilerde de sıkıntı olursa kısmet diyeceğiz. Bir çok firmadan da çek erteleme talebi geldi ama kabul edemedik , çünkü bizde ödeme toplayamıyoruz. Rakam vermem gerekirse dışarıda 1,5 milyon alacağım var. nisanın 2. haftasındayız topladığım 300 bin. Süreç çok zorlu ilerliyor. Allah herkesin yardımcısı olsun. Virüsten , salgın olarak etkilenmeyenlerin de , sürecin sonunda , bireysel olarak ekonomik anlamda çok sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum

  • Annaneme mecbur erzak filan götürmek için dışarı çıkmıştım az önce, şansızlığımada polis denk geldi aracın içinden sordu işte sen daha kaç yaşındasın filan diye bende ucuz kurtuldum açıkçası 99'luyum diyerek,adam bir süre kara, kara baktı biraz yaşımdan küçük gösteriyorumda.:)