🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Öncellikle Sağlık Bakanını şu ana kadar almış olduğu tedbirlerden dolayı tebrik etmek lazım.Keşke İran ve diğer Avrupa devletleri bizi dinleyip önceden önlemini alsaydı da bu kadar kötü noktalara gelinmeseydi.Ama arkadaşların dediği gibi öldürme oranı az olan bir virüs. Bize düşen sadece hijyenimize dikkat etmek. Tedbir bizim takdir Allah'ın


    Hayırlı geceler.

  • Bu sosyal medyada gene yalan haberler başlamış. 81 ili yazmışlar. Yok burada yok şurada. Bir iddia var umarım yalandır. Ki bence yalan öyle bir şey olduysa diğer kişilere geçme sayısı fazla gibi. Yarın her şey belli olur.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Bence okul tatilinden önce 65 yaş üstünü toplu taşımadan yasaklanmalı.Ölüm yüzdesi bu yaş gurubunda yüksek ve çoğunluğunun bir iş bağımlılığı olmadığı için evlerinde bu dönemi geçirebilirler...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • umarim fazla yayılmaz. Saglik bakanimizin kriz yönetimi takdire sayandi cok büyük güven veriyor sağolsun. Umarim bu durumu siyasete bağlamadan dikkatli bir biçimde atlariz herkes dikkat etsin kendine.

  • Yanlış bilgilerle dolu maalesef. Virüs 27 derecede ölmez vücut 37 derece.


    Ilık sunun boğazda virüsü öldürmesi kanıtlanmış bilgi değil ama ılık su içmek boğazdaki virüsün soluk değil yemek borusu aracılığı ile mideye gitmesini sağlar virüs mide asitinde ölür.


    Soğuk içecek yiyecekler üşütme yoluyla bağışıklık sistemini falan mı zayıflatıyor acaba onu da bilemedim ama o da saçma.


    Virüsün hava yoluyla bulaşma ihtimali eğer enfekte kişiye 1-2 metre yakınsanız, toplu taşımalarda olduğu gibi, çok yüksektir.