🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • G.Korede yayılma hızı epey yavaşladı gibi gibi

    çok sıkı denetim var orda da adamlar en güzel mücadele veren ülke konumundalar ama orası bitse bile çin de bitti sayılır avrupa ve amerika çok sıkıntı çekecek buna ortadoğu ile kuzey afrika da dahil olabilir çoğu ülke 50-100 vakayı geçti burda ki bu sayıyı geçince artık çok hızlanıyor artış ben yazın bile avrupada etkili olabileceğini düşünüyorum amerika ile özellike istanbul da yazın risk grubunda

  • Merhaba ben anlamıyorum.Birisi beni bilgilendirebilirmi.Öncelikle virüsün herkesin soyledigi gibi cok tehlikeli olmadigini düşünüyorum.Sosyal medya tarafindan cok abartildigi kanisiyindayim.Fakat neden okullar tatil ediliyor ucaklar gemiler karantinaya aliniyor.Bence bunlarda cok ciddi seyler.Ya virüs abartiliyor yada hafife aliniyor.Sizce durum nedir

  • virüs iyiki abartılıyor abartılmasaydı belki bu önlemler alınmayacaktı buda dağa büyük şeylere vesile olabilirdi.

    Abartılmaktan fazla zarar gelmez ama hafife almaktan çok fazla zarar gelir.

  • Suriye'de de görüldümü hocam ?:/

    Herhangi bir vaka tespit edilmedi fakat oradan gelen bilginin doğruluğu meçhul. Kaç kişinin yaşadığı bile bilinmiyor, rejim sadece toprak kurtarma derdinde. Ülkede sosyal hak, eğitim, hizmet vs. hak getire. Savaştan arındırılmış pek çok noktada bile (örn Şam çevresi gibi) elektrik ve su düzenli verilemiyor diye duydum. Birde şu var, ülkeye kimin girdiği meçhul; daha geçen gün binlerce İranlı milis ülkenin farklı noktalarına savaşmak için getirildi. Virüssüz olma ihtimali bence zor ama göreceğiz.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • e00fed168f4bd.jpg


    ☣ Koronavirüsü Hakkında Son Durumlar

    ☣ Sınır komşularımızdan İran'da ölüm sayısı 145 olurken Yunanistan'da Hasta Sayısı 66 oldu.

    ☣ İtalya ile İran Hasta Sayısıyla kapışıyor. Birbirlerine çok yakın. İtalya'da Ölüm Sayısı 233 oldu.

    ☣ Güney Kore'de Hasta Sayısı 7.134 iken Ölüm sayısı 50 oldu.

  • İran Ulusal İnfluenza Komitesi üyesi Dr. Massoud Mardani, "Tahran nüfusunun %30 ila %40'ının 20 Mart'a kadar COVID-19 ile enfekte olacağını tahmin ediyoruz."


    Tahran nüfusu: 13 milyon

  • Çin'de Sincan-Uygur bölgesinde görülen son vakada iyileşmiş. Şu an temiz durumdaymış.


    Gen tezini destekleyen bir haber daha.

    Hubei dışında aktif vaka çok az zaten çoğu eyalette 20 civarı aktif vaka var. 1-2 hafta içinde Hubei dışında aktif vaka kalmaz diye düşünüyorum.

  • Herhangi bir vaka tespit edilmedi fakat oradan gelen bilginin doğruluğu meçhul. Kaç kişinin yaşadığı bile bilinmiyor, rejim sadece toprak kurtarma derdinde. Ülkede sosyal hak, eğitim, hizmet vs. hak getire. Savaştan arındırılmış pek çok noktada bile (örn Şam çevresi gibi) elektrik ve su düzenli verilemiyor diye duydum. Birde şu var, ülkeye kimin girdiği meçhul; daha geçen gün binlerce İranlı milis ülkenin farklı noktalarına savaşmak için getirildi. Virüssüz olma ihtimali bence zor ama göreceğiz.

    Suriyede hertürlü vardır İran bu aralar baya bi milis sevkiyatı yaptı en sonki savaşdan sonra. İllaki aralarında virüslü milisler vardır bunlar iyice diğerlerine bulaştıracaktır hatta bulaşmıştır bile orada vakanın olup olmadığı dediğin gibi kolayına belli olmaz ordakilerin derdi idlipi nasıl kurtarırızda şuan corona felan umurlarında değil kısacası.