🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • En azından ilaçsız bir şekilde hastaları hayatta tutmanın bir yolunu öğrenecek doktorlar. Maalesef her hasta da işe yaramıyor ama %92 iyileşme oranı da güzel bence. Umarım iyileşme oranı çok daha yukarılara çekilir.

  • Bu ara okulda ve camide öksüren sayısı iyice arttı tedirgen olmuyor değilim bu sadece Çorumda mı var yoksa tüm şehirlerimizde durum böyle mi ?

  • Bu ara okulda ve camide öksüren sayısı iyice arttı tedirgen olmuyor değilim bu sadece Çorumda mı var yoksa tüm şehirlerimizde durum böyle mi ?

    Şu aralar anlık hava değişimi ve mevsimsel geçişlerden dolayı hasta olmamak imkansız. Mevsimsel grip enfeksiyonu diye düşünüyorum. Ateş öksürük gibi belirtiler ben dahil çoğu kişide var şuan.

  • Belirten doktor, sokaktaki vatandaş değil, sen herşeyi bilimsel makaleyemi bağlıyorsun? İşimin arasında, elimin altında bütün veri tabanları varken bana makale arattırma, yinede bir tane ekliyorum al oku, tekrar ediyorum muhalefetlik yapmak için çok fazla gereksiz mesajların oluyor biraz kendini sınırla.


    Food Chemistry 221 (2017) 1621–1630 (Varieties, production, composition and health benefits of vinegars: A review)
    , sanırım ulaşabilirsin? Bu kadar bilginin arasında internetten bir makaleye nasıl ulaşılır biliyorsundur..

    İlk olarak doktor olması veya olmaması hiçbir şey değiştirmez. İşine bağlı, ve onurlu bir doktor kaynak belirtmeden hiçbir bilgi vermez çünkü verdiği bilgilerin canlara mal olabileceğini bilir. Fakat ülkemizde ve dünyada çok onursuz doktor örneği var, aşı karşıtlarından tutun virüse karşı kelle paça için diyenlere kadar.


    Ayrıca makalenin sağlık ile ilgili olan kısmını okudum. Sirkenin dezenfektan etkisine dair tek bir (1) cümle var:

    Zitat

    The various types of organic acids in vinegar, and mainly acetic acid, can diffuse through the cell membranes of microorganisms, leading to bacterial cell death (Booth & Kroll, 1989).

    Cümlenin atıfta bulunduğu Booth ve Kroll tarafından yazılan makale ise konserveleme ve yiyecek saklama ile ilgili. Yani bedensel bir bakteri öldürme etkisi göstermiyor.


    Makalenin tam metnini eke koydum.

  • yav kardeşim hasta olanlar illaha coronavirüs mü olmasi lazimya, nasil bir algi yaratiyosunuz ben anlamiyorumya. Korkuyosaniz kuzey kutbuna gidin arkadas. Ya da antartikaya gidin.

    Dünyada o kadar virüs varki sadece coronavirüse takilip gidiyorsunuz. Ha bide şöyle yorumlar oluyo; acaba ne zaman ülkemize girecek, bence ilk vaka vanda olur, ülkemize girerse okullar tatil olur mu gibi ve daha sayamadiklarimda var. Neyin peşindesiniz anlamıyorum ki. Yillar önce Sars diye bisey vardi, ondan sonra domuz gribi diye sacma sapan hic olmayan bisey ortaya atildi, kuş gribi dendi, tavuk etleri felan yemeyin dendi. Bunlar hep algıydi, yani olmayan bisey di. Coronavirüs diye bir virüs var ve viral enfeksiyon iceriyor. Zaten kişi normal gripten de ölebiliyor. Coronavirüs evet tehlikelide olabilir. Ama korkmayin, algi yaratmayin. Hasta olursaniz hastanenin yolunu biliyorsunuz..

  • Dünya çapında gözlemlenen vaka sayısı 82 bin 171

    Bügüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 804

    Toplam 36 bin 129 kişinin tedavisi tamamlanarak virüsten kurtuldu.


    ABD'de 10 yıl önce grip salgınında ölenlerle iyileşenler karşılaştırıldığında gerçekten iyi bir oran. (mesele oran yarıştırmak değil)



    Dünya'da korona virüsten bağımsız olarak grip salgınlarında 3-5 milyon kişide hastalık ciddi seyretmekte 250-500 bin kişi grip komplikasyonları nedeniyle ölmektedir.



    ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross salgının ABD ekonomisine yarayacağını ve istihdamın Kuzey Amerika'ya geri dönmesini sağlayacağını savundu.


    Trump geçtiğimiz günlerde korona virüs aşısının piyasaya çıkacağını söylemişti.