🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Pandemiden bahsediyoruz arkadaşlar öyle 1-2 ayda hop bitti diye bir şey yok maalesef kendinizi en az 1 yıl önlemlerle yaşamaya hazırlayın.Tarih kitaplarında yer alacak bir dönemdeyiz, yaşarsak torunlarımıza anlatabileceğiniz bir dönem.Virusun antiviralı/aşısı bile yok daha virusun ateşi sönsün.Önlemleri kesince yada azıcık azaltınca 2.dalgayı yiyecek her ülke bu çok açık.

  • Pandemiden bahsediyoruz arkadaşlar öyle 1-2 ayda hop bitti diye bir şey yok maalesef kendinizi en az 1 yıl önlemlerle yaşamaya hazırlayın.Tarih kitaplarında yer alacak bir dönemdeyiz, yaşarsak torunlarımıza anlatabileceğiniz bir dönem.Virusun antiviralı/aşısı bile yok daha virusun ateşi sönsün.Önlemleri kesince yada azıcık azaltınca 2.dalgayı yiyecek her ülke bu çok açık.

    2. Dalgayı yiyecek çok ülke olacaktır.Umarım biz geçde olda atlatıp 2.dalgayı yememeye bakacağız

  • Pandemiden bahsediyoruz arkadaşlar öyle 1-2 ayda hop bitti diye bir şey yok maalesef kendinizi en az 1 yıl önlemlerle yaşamaya hazırlayın.Virusun antiviralı/aşısı bile yok daha virusun ateşi sönsün.Önlemleri kesince 2.dalgayı yiyecek her ülke bu çok açık.

    amacım insanları korkutmak yada polemik yaratmak değil yanlış anlamayın ama bu virüsün 2. Dalgası ekim gibi bekleniyor diye yorumları var bazı uzmanların. İspanyol gribi de ilk etapta düşük oranla ölümlerle başlamış daha sonra 2. Dalgada asıl ölümler olmuş. Tabi mers ve sars virüslerinde 2. Dalga olmadı hepsinde olacak diye bir kural yok. Ama bazı uzmanların yorumlarını dinleyince şahsi görüşüm şöyle oluştu; ekonomik kaygılar ile devletler önlemleri gevşetecek ve virüs tam yok olmadan 2. Dalga gelme ihtimali var. (Allah korusun),. En azından bireysel olarak kendi önlemlerimizi alalım.

  • amacım insanları korkutmak yada polemik yaratmak değil yanlış anlamayın ama bu virüsün 2. Dalgası ekim gibi bekleniyor diye yorumları var bazı uzmanların. İspanyol gribi de ilk etapta düşük oranla ölümlerle başlamış daha sonra 2. Dalgada asıl ölümler olmuş. Tabi mers ve sars virüslerinde 2. Dalga olmadı hepsinde olacak diye bir kural yok. Ama bazı uzmanların yorumlarını dinleyince şahsi görüşüm şöyle oluştu; ekonomik kaygılar ile devletler önlemleri gevşetecek ve virüs tam yok olmadan 2. Dalga gelme ihtimali var. (Allah korusun),. En azından bireysel olarak kendi önlemlerimizi alalım.

    Evet bende okumuştum eğer bir aşı gelmezse önümüz sonbahar kış sezonu daha kötü olabileceğinden bahsediyor çogu yabancı ve yerli uzman maalesef.Şuan en erken çıkabilecek aşı Eylül ayında Oxford Üniversitesine ait onun ilk insan testi önümüz hafta başlıyor eğer sonuçlar başarılı olursa eylül ayına yetiştirebiliriz diyordu Oxford.

  • Düşünüyorum da gidişata bakıldığında, normal şartlarda bu virüsün dünyada son bulması aşı bulunmadıkça hiç mümkün gelmiyor.. 1 kişi bile kalsa risk devam ediyor çünkü... mesela ilk patlamada vaka sayısı 5-100-1000 şeklinde ilerliyor.. diyelim ki zirveye ulaştık ve azalmaya başladı yayılım hızı.. ne olacak? artık 5-30-80-130-180 diye yayılacak...ama bitmeyecek... ancak ben aşı bulunana kadar olayın böyle ilerleyeceğini düşünmüyorum... bu virüs geldiği gibi gidecek bence... bir anda hızla hayattan çekilecek.. görevini yapacak kaybolacak.. Allah'ın dilemesiyle birden geldi, dilemesiyle de birden gidecek gibi geliyor... (tabii ki olayların akışı sırasında bazı sebeplere dayalı şekilde).. yoksa böyle tek tek hastalarla uğraş çok uzun vadeli bir şey olur.. yaz da zaten hemen geçer, yine grip mevsimi başlar, gene hızla yayılır... kurtulmak mümkün olmaz..

  • Dün akşam bahsettiğim , covid-19 bahane edilerek çıkartılan , sözde salgın boyunca işten çıkarmalar yasaklandı diye lanse edilen düzenleme yasalaşmıştır. Nasıl bir vebalin altına girilğini merak eden linki tıklayabilir . Allah çalışanın hakkını ,teri kurumadan aldığı dönemleri bize de nasip eder inşaallah.


    kaynak :https://www.resmigazete.gov.tr…er/2020/04/20200417-2.htm

  • esi hamile olan bi arkadas vardi. Son durum nedir

    Hocam selamlar, 5 gunluk verilen ilac persembe sabahi bitti.


    Mevcut durumda oksuruk ciddi oranda bitti gibi, halsizlikler ve bas ağrısı tamamen kesildi.

    Mevcutta bel ve sırt agrilari artti. Buda hastaligin yeni semptomlari arasinda sayiliyor ancak biz böyle yorumlamiyoruz. Ufaklik 4 aylik 5 e gidiyor ve artik kendini hissettiriyormus :) Bu bel ve sirt agrilari normalmis.


    Tum bunlar haricinde, Sadece arada 2-3 gunde bir ishal durumu kaldi.


    Sanirim ilac ise yaradi, evde izolasyona devam ediyoruz. 10-12 gun icinde bir test daha yapılacak ve negatif olmasi beklenecek. Bu surede semptomlarin azalarak bitmesi gerekiyormuş, doktor oyle soylemisti ilk basta. Suan onu takip ediyoruz.


    Bana gelecek olursak, cok sukur halen herhangi bir sıkıntım veya belirtim olmadi. Bu surecte tek yaptigim esimden uzak olmak, ev isleridir, yemektir vs onlari organize etmek oluyor :)


    Gelismelerden yine haberdar edeceğim, gebelik durumunda hastaliga yakalananlara en azindan on tani kisminda belki faydamiz olur, ama su bi gerçek moral ve motivasyon buyuk onem arz ediyormuş... Hasta oldum diye asla moral bozmamak lazımmış :)


    Herkese sağlıklı günler..