🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sayın bakandan şeffaflığı bir adım daha ileri götürerek ,tüm illerin ve ilçelerin vaka , hasta ,iyileşen rakamlarını açıklamasını rica ediyorum.


    Fazla şeffaflıktan kimseye zarar gelmez.

    Hocam dur vaka sayısını yeni öğrenebildik zaten:slightly_smiling_face: Bu arada her gün yoğun bakımlardan çok kötü şeyler duyuyor ve görüyoruz.Ancak doluluk oranı hala %70 lerde..Bunu da anlamıyorum.

  • karasah siyaset yapıyorsun kardeşim, yapma. Doğru bilgi alma özgürlüğümüz anayasa ile güvence altında. Buna uymayan, yanlış yapan her kimse tepki göstermezsek, hakkımızı yediririz. Ayrıca kim ki, görevinden bağımsız, hakkımızı koruyorsa, alkışlamak lazım. Eleştirilecek kurumlar yine eleştirisin ama böyle bir konuda alenen bilgi saklamak insanlık suçu. Siyaset üstü bir konu ve atanmış siyasiler eleştirilmiyorsa samimiyet konusunda şüphe ederim. Amacım polemik yaratmak, birilerini yermek değil. Kandırıldık ve biri sesini çıkarmasa bu devam edecekti. Tepkim bu konuya.


    Hükumet kontrol altına aldığını ima ettiği için ailesi ile görüşen, organizasyon yapan dünya insan var. Yapmayın abi bu konuşmaları, yorumları. Kimse kimseye sebep olmasın. Hala nasıl bulaştığı ve ne derece öldürücü olduğu bir salgın var.

    Yorumumdan siyaset yaptığım anlamı çıkarmanıza üzüldüm. Demek ki meramımı anlatamamışım. Başta da belirttim. İki tarafa da mesafeliyim ve siyaset yapmıyorum.


    Gerçek verilerin saklanmasını en çok eleştirenlerden birisiyim. Geriye dönük okursanız sevinirim.


    Yorumum da bir kaç soru sordum. Eğer hepsini cevaplayıp ,şu an ile aynı görüşte iseniz saygı duyarım. İyi geceler.

  • arkadaslar bundan sonra tum vakalar acıklanacak ıste..neden hala hosnutsuzluk var burda.gereksız yani..acıkladılar yınede yaranamadılar..hatalar oldu evet ama tum dunyada benzer sorunlar yasanıyor ve yasanacakta..bız maske ve sosyal mesafe kurallaruna uyalım.herkes kendı karantınasını uygulasın pozıtıf olmasada.

  • Hani diyoruz ya gerçek sayılar açıklansana ne fark eder diye, o kadar çok fark ediyor ki bizzat dükkanda görüyorum, hasta sayıları artmaya başladıktan sonra dükkana gelen kişi sayısında belirgin bir azalma olmuştu yavaştan, sonra ilk tek tük yasaklar gelince bıçak gibi kesildi, 28 bin sayısı geldikten sonra ne olacak göreceğiz.

  • Hocam dur vaka sayısını yeni öğrenebildik zaten:slightly_smiling_face: Bu arada her gün yoğun bakımlardan çok kötü şeyler duyuyor ve görüyoruz.Ancak doluluk oranı hala %70 lerde..Bunu da anlamıyorum.

    Vaka sayısı ve hasta sayısı çok gündem olduğu için geri adım atıldı. Yoğun bakım doluluk oranları , hastalığın pnömaniye dönme oranı , filyasyon ve temaslı ulaşım oranı , iyileşen hasta sayısı , bunların hepsi vaka ve vefat rakamlarına göre ,kamuoyu için daha flu rakamlar.


    Bu konuda net rakamlara ulaşmamız biraz daha zaman alacak gibi. Örneğin ,hepimize ulaşan eş dost ,bilgilerine göre bırakın devlet hastanelerini özellerde bile servisler dolu. % 70 rakamı kesinlikle doğru değil.


    Belirttiğim bu rakam güzelleştirmeleri , siyasi manevradır. Tek amacı vardır. Sürecin kötü yönetildiğinin açık olmaması olayıdır.

  • Siyaset hepimizi etkiliyor, hayatlarımızı değiştiriyor. Böyle bir konuda, alınan önlemler, açıklanan veriler, aşısı, tedavisi vs. hepsi siyasilerin ağzına bakıyor. Oturup AKP, CHP,İyip falan konuşmuyoruz. Hayatımıza etki eden açıklamalar konuşuluyor. Eğer yasaksa konu komple kapatılsın, keza italya'nın vakası, Almanya,nın açıkladığı veriler vs. bize faydası dokunacak tartışmalar olmaz.

  • Merhaba forum sakinleri. Yaşım 19. Kocaeli'de yaşıyorum. Mezun öğrenciyim YKS sınavına hazırlanıyorum. Dershaneye bir tomar para verdik ve hasbel kader uzaktan eğitime geçtik. Yetmezmiş gibi geçen hafta cuma günü üşütmeye dayalı ateş ve kusma yaşadım ama bi gecede iyileştim. Ondan sonra hafif ateş burun akıntısı falan oldu onları da grip ilacıyla geçiştirmeye çalıştım. Ama ikizimde de belirtiler olunca dün gece acil servise gittik ve bize yarın sabah gelin dedi. Biz de yasak olduğu için gün içi 1-4 arası çıkabildik ve o saatlerde gidip yaptırdık sırada 5-10 kişi vardı. Temas yoktu ama çok hasta olanları gördük. Ortada hiçbir görevli yoktu. Acilden muayene sırası alır gibi gidip sıra aldık triajda sıra yoktu Allah'tan... Her neyse sırayı aldık ve korona testi bölümüne yönlendik. Test kısmını hastanenin dışına derme çatma bir yere koymuşlar. 20-25dk sıra bekledik. O arada da beklerken gözümüze ilişti şans eseri, bir masada korona virüs formu vardı. Formu doldurduk ama hiçbir dezenfeksiyon çalışması yoktu. Kalemler 3-4 tane ve masanın her tarafında kağıtlar saçılmış bir şekildeydi. Arabadan kolonyamızı sürdük ve sıra bize geldi. İçeri girdik, beklentimin çok altında bir yer açıkcası. Sağlık personelleri yeterli korumaya sahip değiller. Tek ekipmanları maske ve eldivendi. Burnuma boğazıma kadar uzanan bir çubuk girdi çıktı. Kendimi çok kastım hapşurmamak için. Çıkınca herkes bana bakıyordu. Sonra yürümeye devam ettim arkadan bir amca siz ilacınızı almadınız mı dedi ben de almadık ne ilacı derken hemşire açıkladı. Korona şüphesi olan belli başlı hastalara ilaç veriliyor. Biz yaşımız itibariyle alamadık ve şu an aynı odada kalıyoruz mecburiyetten. Evimizde babaannem de var ve en uygun bu şekilde olurdu... Yarın ki çıkacak teste göre yeni bir karar alacağız tabii ki. Kısacası şunu anlatayım size bu hayatta paranız kadar yaşarsınız. Gördüğüm tablo beni ürküttü açıkcası 30,000 vaka bile az. Hakkımızda hayırlısı Allah yaşlılarımıza dayanma gücü versin. Geçmiş olsun herkese

  • Sözüm meclisten dışarı kendimizi kore vb. ülkelerle kıyaslamak yerine onlar kadar maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etseydik bukadar kötü duruma düşmezdik buradaki bilinçli kesim maalesef ülke genelinde yok antalya gibi turizm şehirlerinde haala dikkat edilmiyor maske konusuna. Yani alınması gereken ama alınmayan önlemler kadar yine halkında suçu var örneğin üniversitelerin açılması için kurulan baskıyı hatırlayabiliriz twitterde tt olduğu dönemleri felan burada canı yanan tek kesim lgs ve yks ye girecek olanlar eğitim alanında ama üniversiteler daha çok gündeme gelmişti sonuç olarak Allah yardımcımız olsun

  • Arkadaşlar, sizlerden istirhâm ediyorum “siyaset” sözcüğü konuda ya da forumda geçmesin. Siyasetle bağlantılı olarak bir mesaj da atılmasın, bırakın içinizde kalsın. Facebook, Twitter, İnstagram gibi sosyal medya araçlarından içinizi dökün.

    Haklı da olabilirsiniz haksız da, fakat her ikisi de tartışma çıkarır ve forumda karmaşaya sebebiyet verir. Konu geçici süreyle kapatılmıştır. Tekrar söylüyorum; “istirhâm” ediyorum.

  • Neyse ki toplam vaka sayısını güncellemedi Bakan bey , yoksa şu yalan listede ilk 3’e girerdik , ama artık 25. sıralar da hayal

    İki hafta içinde toplamda ilk 10’a gireriz bu hızla

    Önceki günlerin vaka sayısı felanda verilecek deniyordu hocam, öyle olur toplam sayısıda verilir zaten