🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bir taraftan sağlık çalışanlarına istifa yasağı gelirken diğer taraftan okullarda yüzyüze sınav yapma yazısı gönderiliyor. İçinde olmasak şaka gibi eğlenceli ülkeyiz aslında.

  • Bu kadar vicdansızlık, bu kadar ahmaklık bu kadar düşüncesizlik olamaz.


    Okulumda 8.sınıf öğrencimin babası, belirti gösterdiği için ve çalıştığı resmi bir kurumda vaka sayısı arttığı için test yaptırıyor.


    Testi yaptırdıktan sonra tüm aile evde maske ile dolaşırken, çocuklarını okula gönderiyorlar.


    Sonuç bugün çıkıyor ve baba pozitif.


    Bre insan dışı varlık, bre aymaz, nasıl bu kadar insanın canını tehlikeye atabilirsin. Bahsettiğim öğrencide derslere katılmayan, varlığı ile yokluğu belli olmayan bir öğrenci. Ne tesadüftür ki, 2 gündür öğretmen masasının hemen önünde oturdu.


    Öfkemden çıldırıyorum. Veliye mi kızayım, çocuga mı kızayım, olaylardan örtülü şekilde haberi olan okul idaresine mi kızayım?


    Öğrenciye de muhtemelen test yapmayacaklar, belirti göstermediği için😊


    Yazıklar olsun insan hayatını hiçe sayan böyle sisteme...


    Başka bir mevzu;


    Adam ekmeğinden olmamak, işten kovulmamak için hastalığını saklıyor. Saklayan mı suçlu, saklatmak zorunda kalan mı?

  • Arkadaşlar virüs olupta boğazında sıkıntı çkenler varmıydı ? Çektiyse neler oldu nasıl oldu? Boğaz fena bende şuan.

    Valla bendede başladı yalan olmasın boğazda bir acı var yutkundukça sanki bişey takılmış gibi Allah sonumuzu hayr etsin.

  • Valla bendede başladı yalan olmasın boğazda bir acı var yutkundukça sanki bişey takılmış gibi Allah sonumuzu hayr etsin.

    Bende de takılıyor gibi.Soluk borumda değişik birşey hissediyorum bağırınca sanki bana bağırma sessiz konuş dercesine benimki.

  • Bende de takılıyor gibi.Soluk borumda değişik birşey hissediyorum bağırınca sanki bana bağırma sessiz konuş dercesine benimki.

    Arkadaşlar enfekte olan birisi cevap versin dedim ama kimse vermedi henüz. Sadece boğazda hafif batma hissi ile olmaz bu iş. Malum geçiş mevsimi . Bu sorun çoğu insanda var. bende nisan ayında oldu. Doktora gittim boğazın kızarmış dedi. Bir soğuk algınlığı bir de sprey verdi. Geldi geçti.


    Herşeyden önce psikolojinizi sağlam tutun. Çok önemli. He semptomlar artar hemen test yaptırın. Ne kendinizi çok dinleyin , ne de ihmal edin.


    YasarPK boğaz ağrını betimlerken kullandığın cümle ilginç ve çok naif oldu. İnşaallah ikinizde de bir şey yoktur.şimdiden geçmiş olsun

  • Kalp hastasıyım annem şu nefes almakta zorlanan insanlarsan ismini unuttum.Haftada 3 gün okula gidiyorum.Sınavlarım yüzüne her gün gideceğim.Olursakta virüs yapacak birşey yok.

  • YasarPK

    Herkezde farklı semptom çıkıyor.

    Bende hiç ağrı yoktu misal

    Başka bir arkadaşımda öksürük bir diğerinde baş ağrısı vb.

    Baktın ki kendini iyi hissetmiyorsun hastaneye gidip test yaptırırsın.

    Şimdiden geçmiş olsun

  • Kalp hastasıyım annem şu nefes almakta zorlanan insanlarsan ismini unuttum.Haftada 3 gün okula gidiyorum.Sınavlarım yüzüne her gün gideceğim.Olursakta virüs yapacak birşey yok.

    Yapacak bir şey var tedbir almak. Boşverme . Kader deme!! Tedbir bizden takdir allahtan. Allah ailenize sağlık sıhhat versin. Umduklarınıza nail ,korktuklarınızdan emin eylesin inşaallah.

    Einmal editiert, zuletzt von karasah ()

  • Arkadaş her kişide farklı oluyor bende boğaz agrısı ve halsızlık bi ara çok az koku ve tat kaybi oldu ama aayıp terleme ve iki basamak çıkrken bile yoruluyordum şükür üzerınden 2 ay geçti iyiyim şimdi ALLAH tum hastalara şifa versin zor bi durum .

  • Arkadaşlar virüs olupta boğazında sıkıntı çkenler varmıydı ? Çektiyse neler oldu nasıl oldu? Boğaz fena bende şuan.

    Hocam öncelikle geçmiş olsun.karantina sürecim yeni bitti.boğaz ağrısı yutkunma problemi oluştu 4. Günde hastaneye gittim.pozitif olduğumu öğrendim.şimdilik atlattık ama kısa zamanda tekrar yakalanmayacagımızın garantisi yok inşallah ağrılarınız verilecek antiviraller ile geçer...

  • Vaka sayılarının artışa geçtiği Sakarya'da il genelindeki Kamu ve Özel Hastanelerde acil olmayan ameliyatlar ve devlet hastanesinde tüm poliklinik muayeneler durduruldu.

  • Arkadaşlar virüs olupta boğazında sıkıntı çkenler varmıydı ? Çektiyse neler oldu nasıl oldu? Boğaz fena bende şuan.

    5 gündür sadece Boğaz ağrım var , bunun dışında herhangi bir belirti yok ama Boğaz ağrısı şiddeti arttığı için yarın doktor randevusu aldım gideceğim .hemen akla covid gelmemeli psikoloji de önemli bu süreçte

  • 5 gündür sadece Boğaz ağrım var , bunun dışında herhangi bir belirti yok ama Boğaz ağrısı şiddeti arttığı için yarın doktor randevusu aldım gideceğim .hemen akla covid gelmemeli psikoloji de önemli bu süreçte

    Beni alıntılayarak anlatın yaron ne olacak merak ettim.2 Hafta randevu bulamadım bende.

  • Vaka sayılarının artışa geçtiği Sakarya'da il genelindeki Kamu ve Özel Hastanelerde acil olmayan ameliyatlar ve devlet hastanesinde tüm poliklinik muayeneler durduruldu.

    İstanbul da bazı hastanelerde de durduruldu. Bağcılar Devlet örneğin. Bir tanıdığım tarafından öğrendim. Bu durumu. Her gün Covid testi için 150-250 kişilik sıralar oluyormuş. Yatakların birçoğu dolmuş. Bu yüzden muayeneler durdurulmuş. Gerçekten çok üzücü bir durum. Hele İstanbul için bir önlem alınmazsa durum vahim. Eğer böyle giderse sağlık sistemi çökebilir. :(3232

  • Nisan ayında ve günümüze kadar olan aylarda böyle risk görmedim ben arkadaşlar. Sehrimin %10u enfekte oldu galiba ben anlamadım bu nasıl artış... Risk artıyor demekten başka birşey gelmiyor aklıma eminim sizin şehirlerinizde de durum.farkli değildir...

    Bu arada kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar...

  • Beni alıntılayarak anlatın yaron ne olacak merak ettim.2 Hafta randevu bulamadım bende.

    Muayene oldum .Franjit var dedi ama 5-6 gündür Boğaz ağrın olduğu için test yaptırmanı öneririm dedi ilaç yazdı.Gargara ve antibiyotik. Ama ben test olmayacağım çünkü bu denli kuvvetli virüse karşı Boğaz ağrısı yanında ateş , halsizlik , vücut ağrısı,eklem ağrısı,baş ağrısı,ishal ,kusma gibi belirtilerden hiçbiri yok o yüzden covid olma ihtimalim de yok diye düşünüyorum

  • Covid-19'a ikinci kez yakalandığında hastalığın daha ağır geçtiğini anlatan doktor İbrahim Halil Mert, artan iş yükleri ile birlikte virüse maruz kalma oranlarının arttığını vurguladı.