🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İtalya 21.994 vaka, 221 ölüm bildirdi.

    İngiltere 22.885 vaka, 367 ölüm bildirdi.

    Ölümler artmaya devam ediyor

  • Bugün Okul Aile birliği toplantısı yapıldı okulumuzda, 10 öğretmen 3 idareci var. Tam gün, haftanın 5 günü eğitim yapılıyor. 2 öğretmen, 1 idareci pozitif, oğlum 5.sınıfa, Kızım 7. sınıfa gidiyor.


    Tedirgin oldum açıkçası.

  • Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara: "Avrupa'daki ülkelerde ciddi bir vaka artışı var. Onlardan aldığımız örneklere göre Türkiye'de neler yapabiliriz, yarın hep beraber konuşacağız. Yeni önlemler de olabilir, rakamlara göre konuşulacaktır."

  • Birleşik Krallık son 24 saatte 266.684 test 22.885 vaka


    italya 174.398 test 21.994 vaka bildirmiş. Italya 250k teste çıksa vaka rekoru kırar, durumları bence yine çok kötü

  • Ne yasağı hocam, sağlık bakanı geçen gün yasaklar gündemde değil dedi kendisi, daha yasak felan geleceğini sanmıyor

    Yasaklar var iken bakan ve soylu yasaklar gündemde yok dedikten sonra zaten yasaklar ortaya çıktı ne zaman gündemde yok dese bu iki bakan anlayın ki yasaklar gelir. Gecen yasaklarda bu hep böyleydi.

  • Yasaklar var iken bakan ve soylu yasaklar gündemde yok dedikten sonra zaten yasaklar ortaya çıktı ne zaman gündemde yok dese bu iki bakan anlayın ki yasaklar gelir. Gecen yasaklarda bu hep böyleydi.

    O hafta sonu yasağını aniden verdiler sonucunuda gördüler bir daha da yapmazlar onu, 5 ay önce yaptıkları hatayı bir daha da yapmazlar

  • Birleşik Krallık son 24 saatte 266.684 test 22.885 vaka


    italya 174.398 test 21.994 vaka bildirmiş. Italya 250k teste çıksa vaka rekoru kırar, durumları bence yine çok kötü

    Ülkem 120 bin testte 2 bin küsür hastaneye yatan vaka açıklıyor. Evde tedavi gören hafif ve orta seviye hastaları saymıyor. Bu rakam hastaneye yatan rakamın 10 katı civarı . Yapılan açıklamalar böyle. Yani günlük 20 bin vakamız var ortalama ve en kötüsü , yapılan testlerin önemli bir kısımı tekrarlanan testler ( devlet yöneticileri , milletvekilleri, bürokratlar , sanatçılar ,üst kademe memurlar , futbocular vs) buna rağmen 20 bin.


    Tvlerde hep başka ülkeler gösteriliyor. Prime time da ana akım medyası ve diğerleri hastanelerde yer kalmadı , dikkat etmezseniz evde öleceksiniz dese ne olur?


    Haberlerde başka ülkeler ,biz iyi idare ettik.

    Diziler ,yarışmalar , programlar ,bir tane maskeli adam yok. Konu hiç korona değil.

    Okullar açılıyor ,maçlara neredeyse seyirci gidecek.


    Her zaman söyledim söyleyeceğim. Devletin suçu vatandaştan çok değil. Devletin hatası ,hataları var. Ama asıl sorumluluk vatandaşın ve medyanın. Medya ,Kamuoyunu yanıltarak algı haberleri ile gündemi değiştiriyor. Bu konuda ki sorumluluğu üstlenmiyor. Her gün hastaneden , morglardan , kabristandan yayınlar yapsınlar. Hasta yakını ve cenaze sahipleri ile konuşsunlar.

    Bakın algı nasıl oluyor.


    Bizim ülke iyi mi şimdi? Başkaları kötüyken!!

    Einmal editiert, zuletzt von karasah ()

  • rakamları bizim iyi olduğumuzu belirtmek için yazmadım. Bizde en başından beri rakamlar sorunluydu. hatta 10 martta ilk vaka açıklanmadan bir kaç günce İstanbul'dan Tayvan'a dönen 15 kişilik turist kafilesinde virüs çıkmıştı ve kafile sadece İstanbulu gezdiklerini söylemişti. Hatta Tayvan sağlık bakanlığı bizden bilgi talep etmişti.

  • Türk Tabipleri Birliği: Pandeminin 8. Ayında COVİD-19 Meslek Hastalığı Sayılmazken, Sağlıkçılara düzenli test yapılmazken; Sağlık Çalışanlarının izin ve istifalarının engellenmesi kabul edilemez.


    İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Saip: “Çember çok daraldı. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerde evde tedavi edilen vakalar yer almamakta. Yansıtılan vakaların çok üstündeki rakamlarla karşı karşıyayız.”

  • Cristiano Ronaldo'ya yapılan 4. Koronavirüs testi de pozitif çıktı.

    Adam gibi adam bu konuda da rekortmen. Yalnız neredeyse bir aydır enfekte ama sağlık durumu ile ilgili bir detay yok. Semptom var mı? Nasıl geçiriyor ? Bilgi var mı? Al1han

  • Allah akıl fikir versin. Ben bütün gezme ,tozma planlarını iptal ettim. Evdeyim. Evde durmak çok güzel şey. Mart,nisan,mayıs aylarını evde geçirdim hiç sıkılmadım. Ne kadar özgürlük meraklısı , açık hava meraklısı insan varmış. Vay arkadaş.

  • Bu aralar yakın çevremdeki covid hastalarında eklem ağrısı,terleme,koku kaybı oldu.nerdeyse hepsi aynı semptom.arkadaşım ailecek yakalandılar,hafif atlattılar.hatta kardeşi doktorun verdiği ilaçları bile kullanmadı