🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • CHP'li Süleyman Bülbül, "Sağlık Bakanlığı özel hastanelerin Covid-19 testi için 250 TL ücret alabileceğini söyledi. Hükümet uyguladığı yanlış sağlık politikaları nedeniyle adeta salgının yayılmasına katkı sağlarken bir de sağlığa erişimin engellenmesiyle karşı karşıyayız" dedi.

  • Farkındaysanız Mansur Yavaş gibi bazı belediye başkanları illerinin vefat sayılarını açıklayınca birden vefat sayılarını da arttırmaya başladılar. Aylardır 18-20 arası giden rakamlar 35-40'lara çıktı. Demek ki hepsi açıklasa rakamlar kim bilir kaça çıkacak?

  • Saglık Bakanlığı Yukarıdan Gelen Baskılar Sonucu Verileri Gizlemek ve Doğru Bir Şekilde Paylaşmamakla Zaten Güvenirliliğini Yitirmiştir. Bunu Tartışmaya Dahi Lüzum Yoktur Artık. Fakat Bunun Bedeli Hem Onlar hemde Milletimiz Açısından Çok Ağır Olacak Bu Kaçınılmaz Bir Gerçek

  • Ölüm rakamlarının sonuna bir sıfır ekliyorum ben açıkçası. Çalıştığım yerden 3 kişinin akrabası öldü coronadan dolayı. Bu kadar düşük ölüm sayısında bu şekilde denk gelme olasılığı çok düşük.

  • İLKADIM BELEDİYESİNDE MÜDÜR AHMET ÖNDER KORONA VİRÜS'TEN HAYATINI KAYBETTİ


    10615_1.jpg


    Samsun'da İlkadım Belediyesinin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Ahmet Önder yakalandığı Korona Virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

    Samsun'da Korona Virüs bu kez, İlkadım Belediyesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü olan Ahmet Önder'in yaşamını kaybetmesine neden oldu.


    Samsun'da Korona Virüs vakalarında son dönemlerde artış yaşanırken, İlkadım Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Ahmet Önder'de geçtiğimiz Pazartesi günü Korona Virüs'e yakalanarak tedavi altına alınmıştı. Pazartesi günü Covid-19 testi pozitif çıkan ve hastaneye kaldırılan Ahmet Önder'in Cumartesi günü acı haberi geldi.


    İlkadım Belediyesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü olan Ahmet Önder'ın Korona Virüs sebebi ile yaşamını yitirdiği açıklandı.



  • Çok yakında 18 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasakları başlar diye düşünüyorum. Hatta hafta sonları bazı il genelinde sokağa çıkma yasakları da çıkacağını düşünüyorum. Bence çıkmalı. Bu dönemde çok dikkat edin arkadaşlar.

    Einmal editiert, zuletzt von Snowyy ()

  • Snowyy hocam

    Sadece hafta sonu sokağa çıkma yasağı bu süreci ancak hafiften yavaşlatır başka hiç bir işe yaramaz nitekim önümüzde ki ay baya kötü gidecek gibi anadolu şu günlerde çok ciddi bir dalgalanma yaşıyor tatilciler artık yavaştan dönmeye başladı büyük şehirlerde bu virüs daha hızlı bir şekilde yayılıyor toplu taşıma,alışveriş,çalışma alanları vs..

    sadece hafta sonu yetmez.

  • Çok yakında 18 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasakları başlar diye düşünüyorum. Hatta hafta sonları bazı il genelinde sokağa çıkma yasakları da çıkacağını düşünüyorum. Bence çıkmalı. Bu dönemde çok dikkat edin arkadaşlar.

    Bende tam tersini düşünüyorum, hatta okulların açılacağını düşünüyorum.

  • açıkçası kendi şahsi fikrim ben eylül ayının ilk yarısı hatta tamamında yasak beklemiyorum yasakların kalkma nedenleri ekonomi ve turizm olduğuna göre en azından eylül ayıda turizm yönünden aktif kullanılmak istenecektir şu an büyükşehirlerden anadoluya olan göç geri dönüşler başladığında anadoluda vaka sayılarında ciddi düşüşler özellikle istanbul olmak üzere büyük şehirlerde ciddi artışlar olması muhtemeldir özellikle kapalı alanlardan uzak durmaya maske ve sosyal mesafeye uymayı bırakmamaya devam etmeliyiz tedbir bizden takdir allahtan mevlam hepimizi korusun inşallah

  • Bugünden sorulduğunda yasak yok diyorlar 3 hafta sonra okul açılacak o gün ne olacağını kim bilebilir ki bir de bunun sonrası var. Okulsuz 1500'deyiz.Yazın bence doğru olanı yaptılar ama Eylül bittiğinde yine yasakların geri geleceğini düşünenlerdenim.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • - Prof Dr Mehmet Ceyhan: "Şu anda yürütülen test politikası hemen değiştirilmelidir. Şu anda toplu testleri futbolculara, organize sanayi bölgelerinde yapıyoruz. En çok bulaşı insanlarlarla yüz yüze gelen iş kolları yapıyor. Tekrar testlerinin bir anlamı yok"


    - Prof Dr Kayıhan Pala: "Sağlık Bakanlığı’nın 1200 vaka açıkladığı gün, Diyarbakır Tabip Odası 601 vaka açıkladı. O gün İzmir’de 441 vaka, Ankara’da 1000’e yakın vaka olduğu söyleniyordu. Yalnızca 3 ili toplarsanız, Sağlık Bakanlığı’nın ilan ettiği rakamların 1,5 katı. İlginç olanı şudur; Sağlık Bakanlığı bu iddiaların hiçbirini yalanlamadı."