🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sağlık bakanımızın her gün birbirine ters açıklamaları benim başımı döndürmeye başladı.Bir kaç açıklama önce 1-2 seneden önce aşı zor tarzı bir şeyle demişti şimdide uygun görürsek aralıkta 5 milyon kişiye "yan etkisi az" Covid19 aşısı vurabiliriz diye açıklama yapmış.Hiçbir onayı olmayan aşıları 5 milyon kişiye vurmak? Garibime geldi.Daha yeni aşı yüzünden birisi vefat etmedi mi Brezilya'da.

  • Benim bu konuya atacağım her mesaj üç aşağı beş yukarı eleştiri mahiyetinde olacağı ve forum içinde eleştiri kaldırmayıp karşı cevap veren üyeler olacağı ve hararetli bir tartışmaya dönme riski olduğu için mesajları okuyup geçiyorum. Binde bir yazıyorum. Ondada zaten işi muzipliğe vuruyorum.

  • Ülkelere giderken sizden istenen belgeler,testler vs ile ilgili bir harita


    Mavi olanlar uçuş yasakları var.En mavi olanlar en katı olanlar en açık renk ise hiçbir belge istemeyen ülkeler ve maalesef ülkemiz en açık renkte... Brezilya-Meksika-Türkiye-Afganistan-Sirbistan-Yemen seçebildiklerim ülkeye girişte hiçbir önlem vs test isteyemen ülkelerden.


  • Ülkelere giderken sizden istenen belgeler,testler vs ile ilgili bir harita


    Mavi olanlar uçuş yasakları var.En mavi olanlar en katı olanlar en açık renk ise hiçbir belge istemeyen ülkeler ve maalesef ülkemiz en açık renkte... Brezilya-Meksika-Türkiye-Afganistan-Sirbistan-Yemen seçebildiklerim ülkeye girişte hiçbir önlem vs test isteyemen ülkelerden.


    Avrupa kıtasında vaka sayılarının arttığını görüpte sınırlarda herhangi bir kısıtlamaya gitmemek??

  • Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüs (Covid-19) için dünya genelinde Faz 3 denemeleri devam eden 10 aşı adayından bir veya ikisinin sonuçlarının kasım sonu itibarıyla alınabileceğini bildirdi.

    Kaynak: Cumhuriyet Haber

  • Yigit61 hocam kendimden örnek vereyim.

    10 temmuzda negatif oldum ama ağustos ayının üçüncü haftasına kadar kemiklerim ve eklemlerimde baya bir ağrı oldu halsizlik bu ağrıların yanında hiçbirşey doktorların dediği ise 3 ay bu tarz şikayetleriniz olacak demesi anca ağrı kesici ilaç veriyorlar.

  • Eğitim adına bir şeyler yazmak istedim. Ben İzmir’de ama çok da merkezi olmayan bir okulda 4. Sınıf öğretmeniyim. Ağustosun son haftasından 22 eylüle kadar online ders yaptık. Sürekli ısrarlı arayıp baskılamalarım sayesinde katılım tamdı. Her gün 6 ders yaptık. Yüz yüze başladığında bir değerlendirme yaptım. Matematikte bile iyi sonuç aldım. Fakat artık başarı düşecektir. Çünkü haftada iki gün kesinlikle çok ama çok yetersiz. 5 saat matematik 2 saate indi üstelik ders süresi 30 dakika. Bence bu daha vahim oldu. Online eğitimde hiç değilse tam ders saati işleniyordu. Cihaz sıkıntısına gelince her evde her velide defter büyüklüğünde telefon veya tablet var hemen hemen . Ama çocuğu kaliteli yetiştirmek yerine sayıya önem verip çok çocuk yapınca cihaz yetmiyor. Hazirandan beri MEB cihaz eksiği olan çocukların ismini alıyor ama icraat göremedik. Yazardım şimdi bir şeyler ama siyasete girecek ve bu yorum da boşa gidecek. Benim görüşüm bir şekilde cihaz ve internet sıkıntısının giderilip (tablet ve Bilgisayar dağıtımı için şirketlerle iş insanlarıyla iş birliği ve etkili kampanyalar) bu yıl sonuna kadar etkili online eğitim yapılması. Kesinlikle daha faydalı olacaktır . Tabi öğretmenlerin de kesinlikle iyi çalışmaları gerek ve onlara da internet desteği sağlanmalı.