🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • orduda covid19 tanısıyla bir hastanede yatan hasta hastaneden kaçarak başka bir hastaneye gitti aşağıda doktorun attığı mesaj ve ne kadar haklı olduğu görülüyor

    HASTANEDE YATAN KORONAVİRÜS HASTASI BAŞKA HASTANEDE YAKALANDI


    Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Enginyurt, bugün başına gelen ve içinde bulunduğumuz tehlikeyi bakın nasıl paylaştı!


    Çok cahiliz, maalesef çok cahiliz, bugün Covid-19 poliklinik günüm. Bir hasta geldi, şikayetleri nedeniyle Covid-19 hastalığından şüphelendim ve gerekli tetkikleri istedim. O sırada bir polis memuru arkadaşımız geldi, hastanın ilimizdeki diğer bir hastaneden aynı tanı ile yatarken kaçtığı tesbit edilmiş. Bu cahiller yüzünden herkes tehdit altında. Emniyet teşkilatımıza, güvenlik görevlilerine ve sağlık personelimize sonsuz teşekkürler.

  • şimdi ben olsam o kişiye hangi maddelerden ne kadar çok ceza yazarım diye araştırıp hepsinden ayrı ayrı cezalandırırım ayrıca bunuda örnek olsun diye kamuoyuyla paylaşıp bir farkındalık yaratırım

  • singapurda 22.500 küsür vaka var ölüm sayısı 20

    katar da 20.000 küsür vaka var ölüm sayısı 12

    bu iki ülkedeki corona virüsün farklı bir tipi olma ihtimali var mıdır her ne kadar sağlık sistemi çok iyi bile olsa gripten daha az ölüm oranı olması şaşırtıcı

  • singapurda 22.500 küsür vaka var ölüm sayısı 20

    katar da 20.000 küsür vaka var ölüm sayısı 12

    bu iki ülkedeki corona virüsün farklı bir tipi olma ihtimali var mıdır her ne kadar sağlık sistemi çok iyi bile olsa gripten daha az ölüm oranı olması şaşırtıcı

    Sadece fikir yürütüyorum, belki sıcak hava virüsü tamamen durdurmaz fakat bu iki ülkede olduğu gibi yayılma hızını azaltıyor olabilir; bu durum toplam vakayı açıklıyor. Yüksek güneşlenme süresine bağlı yüksek d vitaminiyle beraber virüse karşı bağışıklık yükseliyor olabilir veya yüksek sıcaklık virüsün aktivitesini bozup etkisini azaltıyorda olabilir; bunlarda düşük ölüm yüzdesini açıklıyor.


    Tekrarlamakta fayda görüyorum, bunlar sadece fikir yürütme; böyledir demiyorum.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Sadece fikir yürütüyorum, belki sıcak hava virüsü tamamen durdurmaz fakat bu iki ülkede olduğu gibi yayılma hızını azaltıyor olabilir; bu durum toplam vakayı açıklıyor. Yüksek güneşlenme süresine bağlı yüksek d vitaminiyle beraber virüse karşı bağışıklık yükseliyor olabilir veya yüksek sıcaklık virüsün aktivitesini bozup etkisini azaltıyorda olabilir; bunlarda düşük ölüm yüzdesini açıklıyor.


    Tekrarlamakta fayda görüyorum, bunlar sadece fikir yürütme; böyledir demiyorum.

    Hocam burda da Brezilya Peru Cezayir Endonezya gibi ülkeler bozuyor kaideyi belki de küçük ülkeler olduklarından asemptomik vakalar da günyüzüne çıkıyor

  • Singapur'da halk içinde şu an 8-10 vaka civarında çıkıyormuş. Vakaların neredeyse tamamı işçi lojmanlarında çıkmaktaymış. Öncelikli olarak hedef dolaşımda olan halkta vakaları sıfırlamakmış. Hali hazırda maskesiz çıkma yasağı, kafeterya benzeri toplu alanların kapalı olması gibi bir takım önlemler var ve 1 Haziran'a kadar geçerli.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Sungapur'da halk içinde şu an 8-10 vaka civarında çıkıyormuş. Vakaların neredeyse tamamı işçi lojmanlarında çıkmaktaymış. Öncelikli olarak dolaşımda olan halkta vakaları sıfırlamakmış. Hali hazırda maskesiz çıkma yasağı, kafeterya benzeri toplu alanların kapalı olması gibi bir takım önlemler var ve 1 Haziran'a kadar geçerli.

    Onlar hallederler zaten güney Kore Singapur gibi ülkelerde eğitim ve bilinç çok fazla bizim gibi ülkeler daha uzun müddet uğraşır

  • Hocam burda da Brezilya Peru Cezayir Endonezya gibi ülkeler bozuyor kaideyi belki de küçük ülkeler olduklarından asemptomik vakalar da günyüzüne çıkıyor

    Doğrudur hocam, eminim bu ülkelerden fazlası da vardır ama bu listede mevcut durumda Endonezya harici istenen sıcaklık pek yok gibi hocam. Endonezya'da da yakın zamana kadar kimin coronadan ölüp ölmediği bilinmiyordu; sağlık sistemini özetlemek için söylüyorum.


    Birde hava sıcaklığı 30 derece olsa bile atıyorum klimalı kapalı ortamlar hem sıcaklık hemde hava akışı olarak çok tehlikeli. Bildiğim için söylüyorum; Singapur'da klima kullanımı çok yaygın, neredeyse her odada dahi klima var. Restoran, kafe bahsetmiyorum bile. O yüzden kapalı tutmaya devam ediyorlar.


    Klima hem sıcaklığı düşürüyor, hemde hava akışı yarattığı için sosyal mesafe ile ilgili tüm algıları değiştirebilir. Bununla ilgili bazı çalışmalar paylaşılmıştı. Kapalı alanda bizle birlikte var oldukça tehlike devam edecek. Yani diyeceğim kapalı alanların sağlıklı olabilmesi ve ülke geneli vakanın sıfırlanması yakın tarihte pek olası görünmüyor.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 28 Mart tarihinde geçici olarak hizmete ara veren İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 28 Mayıs'ta yeniden kapılarını açmaya hazırlanıyor.

  • Doğrudur hocam, eminim bu ülkelerden fazlası da vardır ama bu listede mevcut durumda Endonezya harici istenen sıcaklık pek yok gibi hocam. Endonezya'da da yakın zamana kadar kimin coronadan ölüp ölmediği bilinmiyordu; sağlık sistemini özetlemek için söylüyorum.


    Birde hava sıcaklığı 30 derece olsa bile atıyorum klimalı kapalı ortamlar hem sıcaklık hemde hava akışı olarak çok tehlikeli. Bildiğim için söylüyorum; Singapur'da klima kullanımı çok yaygın, neredeyse her odada dahi klima var. Restoran, kafe bahsetmiyorum bile. Klima hem sıcaklığı düşürüyor, hemde hava akışı yarattığı için sosyal mesafe ile ilgili tüm algıları değiştirebilir. Bununla ilgili bazı çalışmalar paylaşılmıştı. Yani diyeceğim kapali alanların sağlıklı olabilmesi ve ülke geneli vakanın sıfırlanması yakın tarihte pek olası görünmüyor.

    Bu virüs insanlık tarihi boyunca sıfırlanamaz artık aşı çıksa bile hep olacak ya mutasyonlar ters etki yapacak ve etkisini azaltacak ya da aşıyla korunucaz her sene grip gibi hale getirmek tek çare

  • Valla benim bu futbol muhabbetinden anladığım, geçtiğimiz haftalarda UEFA ligleri bitirin emri vermişti. Şampiyonlar ligine ve UEFA'ya katılabilmek için bunu yapmaya çalışıyorlar sanırım, ortada dolaşan mevzu bahis para 300+ milyon lira seviyesinde. Aynı puanda takımlar olması sebebiyle mevcut haliyle lig tescilde edilemiyor. Tek seçenek kalıyor oynamak. Futbolcu sağlığı dışında dolaylı olarak seyircileri de tehlikeye atabilir bu durum. İşimiz zor. Keşke biri 10-12 puan fark atmış olsaydı da rahatlasaydık. Gerçi o zamanda kim 2. muhabbeti olurdu, bizim memlekette futbol işi zor..

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Beşiktaş 4 gündür antrenmanlara devam ediyordu. Umarım başkalarına bulaşmamıştır.

    Yurtdışından gelen oyuncularda olabilir diye düşünüyorum.Daha doğrusu umuyorum.Onlar 14 gün karantinada kalacaktı çünkü.