🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ticaret Bakanı Pekcan : Covid-19 semptomu göstermeyen yabancı uyruklu şoförlerin 14 gün karantina uygulanmadan 72 saat içinde yüklerini bırakmalarına izin verilecek.

  • Bence şuan salgının en önemli aşamasına geldik ülke olarak.


    Peki neden?


    Çünkü; Çok büyük ihtimalle salgın ülkemizde pik yaptı ve düşüşe geçiyoruz. Aslında bu çok iyi birşey ama, bir yandanda şunu düşünüyorum.


    Bütün önlemleri aldık, salgının hızını oldukça düşürdük gün gün çıkan vaka ve iyleşen hasta sayısına baktığımızda. Ama işte tam bitti derken bir daha patlak verme olasılığı hiçte az değil. Çünkü şuan halkta genel olarak salgın azaldı daha bir şey olmaz diye algı var diye düşünüyorum.


    İşte bu algı, uzmanların dediği gibi ikinci dalgaya işaret olabilir. Peki bu durum nasıl kırılabilir? Bu durumun gerçekleşmemesi için Devletin bu yasakları, bu kısıtlamaları bence biraz daha devam ettirmesi lazım. İnşallah da devam ettirir.


    Eğer yakın zamanda yasakları ve kısıltlamaları gevşetmeye başlanırsa, işte o zaman ikinci dalga söz konusu olabilir. Çünkü bizim halkımız bu konuda biraz titiz davranmıyor, illa yasak illa kısıtlama olması gerekiyor, ki zaten şahit oluyoruz bunlara.


    Umarım ülkemiz bu süreçte bu kadar tedbirlerin arkasından ikinci bir dalgada bütün emekler heba olmaz. O yüzden salgın azalsa bile herkesin tedbirleri elden bırakmaması lazım!! İşte o zaman salgını kökten temizlenir.


    Tedbir bizden takdir ALLAHTAN. Rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun bu süreçte...

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Veri girişinde bir hata olabilir mi? Ya da hafta sonu birkaç test merkezi sonuçları biriktirip pazartesi mi rapor etti acaba?

    BORN IN WINTER

  • Veri girişinde bir hata olabilir mi? Ya da hafta sonu birkaç test merkezi sonuçları biriktirip pazartesi mi rapor etti acaba?

    biriktirip rapor ediyorlar yüksek ihtimal dün 22 bin iyileşen bugün de 10 bin yeni iyileşen bildirmişler toplu veri giriyorlar sanırım 9 bin yeni vakaya rağmen aktif vaka sayısı düşüyor.

  • Herkes rehavete kapıldı. İnsanlar parkta sokaklarda dolaşıyorlar. Maske takan da çok az. Bunun bedeli olacakmı bakalım 1 2 hafta içinde göreceğiz.

  • İspanya'da 10 gündür yavaştan açılan fabrikalar ve kaldırılan tedbirler var normalleşme süreci içindeler artık onlar . Günlerdir 2-3 bin vaka veriyorlardı bugün vaka patlaması yaptı . İspanya , Almanya ve önümüzdeki haftadan itibaren İtalya'yi takip etmemiz gerektiğini dile getirmiştim çünkü bu ülkeler bize normalleşme sürecinde kılavuz olabilir . İtalya kafeden tut kuaför ve masaj salonuna kadar Mayıs başı açılıyor . İlk sıkıntı İspanya'dan geldi . Takibe devam .

  • Sosyal mesafe diyoruz da aklıma geldi birden marketlerde bir nebze dikkat edebiliyorsun sosyal mesafeye, berberler açılınca bu alanlarda sosyal mesafeye nasıl dikkat edilecek? 2 metreden mi tıraş edecekler :) + sakal tıraşı için dibine giriyior adam resmen.

  • Biriktirip raporlasalar birkaç gündür veri girmemiş olmalılar ama kaç gündür eksiksiz bildirdiler. Mesela Ekvador günlerce bildirmiyor sonra da geçen gün olduğu gibi tek günde 11 bin vaka açıklıyor. Huzurevleriyle alakalı bir durum olabilir.

    yanlış girilmiş düzeltildi.