🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İstanbul'da ramazanla bütünleşen, toplu iftarların yapıldığı Sultanahmet Meydanı, yeni tip Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle ramazanın ilk günü boş kaldı.

    eb10d8679f51a4641982.jpg

    Einmal editiert, zuletzt von Al1han ()

  • Evet belki aşı çalışması biraz uzayacak ama dediğiniz gibi viral ilaç daha önce bulunabilir. Evet belki 3-5 ay sonra eski hayatımız gibi yaşamayacağız ama allah izin verirse seneye yaza ,inşaallah eskisi gibi olacağız.


    İnsanın umudu olmalı gelecek ile ilgili . Gelecek günler daha kötü olacak mantığı nereye kadar gider.

    İnşallah hocam bende buna inanıyorum ama sanırım bu salgından bazı dersler çıkarmamız lazım. Antiviral ilaç bulunduğu anda sıradan bir grip hastalığına dönüşecektir. Elbet bir yerden sonra hayat düzene girecek şimdilik önümüzü göremiyoruz ama düzelecektir..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Dikran Masis 1447 Kiracısından Kira Almayacak

    İş insanı Dikran Masis, koronavirüs salgınıyla mücadele döneminde, işleri olumsuz etkilenen farklı şehirlerdeki 1447 kiracısından kira ücreti almayacağını açıkladı.


    İstanbul, Ankara, Kayseri ve Gaziantep'te bulunan mülklerinden hem kira ücreti hem de varsa o mülklere ait elektrik ve su borçlarını da kiracılarından almayan 70 yaşındaki Masis, tüm mülk sahiplerinin kira alacakları konusunda aynı fedakarlığı yapması için çağrıda bulunuyor.

    Masis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirtti.

    Bu zor sürecin dayanışmayla atlatılabileceğine işaret eden Masis, "Salgının ortaya çıktığı ilk gün, kiracılarımdan kira almamaya karar vererek bunu hemen uyguladım. 'Kimin elektrik ve su borcu varsa almayın' dedim." ifadelerini kullandı.


    "Ben onların sağlıklı kalmasından yanayım"

    Salgın süresi boyuncu kira almanın doğru olmadığını dile getiren Masis, "İnsanların dükkanı kapalı. Bundan dolayı bizim böyle (kira alma) bir hakkımız yok. Toplam 1447 esnafımız evde sıkıntılı şekilde oturmuş, birde bunun yanında 'Kiramı nasıl ödeyeceğim' diye mi düşünecek? Ben onların sağlıklı kalmasından yanayım. Yaşanılan bu süreçte birbirimize sırt çıkmamız lazım." ifadelerini kullandı.

    Masis, iş yeri kapalı olan esnafın hiçbir şekilde kira ödememesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin yaşanan süreci rahatça atlatacağını söyledi.

    Masis, "Mülk sahibinin 2 ay kira almaması onlara bir şey kaybettirmez. Bu fedakarlığı tüm mal sahiplerinden de bekliyorum. Her şeyi de devletten beklemememiz lazım. Hükümetimiz bu süreci çok iyi yönetiyor ve bizi gayet iyi yönlendiriyor. Hızlı karar alıp, işleme koyuyor. Ekonomistler bu süreçten sonra ekonominin kötü olacağını konuşuyor ama boş konuşuyorlar." ifadelerini kullandı.

    Bu krizin "iyi-kötü yönetici" ya da "iyi-kötü şirketleri" ortaya çıkaracağını kaydeden Masis, bu sürecin üst yöneticiler için bir test olduğunu anlattı.

    Masis, patronların zamanı iyi yönetmesi gerektiğine dikkati çekerek, bu krizin ancak yardımlaşmayla atlatılacağını sözlerine ekledi.

  • Ülkeler bir bir önlemleri gevşetiyorlar. Biz acele etmeyelim.En azından mayıs ayını hiçbir önlem azaltma olmadan bitirmeliyiz bence.

    Hazirandan önce hiçbir ülke hiçbir adım atmamalı sosyal hayata dönüş konusunda, çok büyük risk alırlar kanaatimce, aslında bunu herkes biliyor ama bir noktadan sonra ekonomi insan hayatından öncelikli oluyor, bu da aslında üstünde çok düşünülmesi gereken başka bir vahim anlayış

  • Bilim Kurulu AVM'lerin açılmasıyla ilgili bir şey söyledi mi? Sonuçta AVM yöneticileri ne kadar çatlayıp diretirse diretsin sonuçta bilim kurulunun alacağı karara bağlı bu.


    Hem AVM'ler mayıs başı açılsa bile kafe, restoran, sinema, oyun alanları ve çoğu mağaza yine kapalı olacaktır bence. Bunlar da devre dışı olunca zaten AVM'nin bir anlamı kalmıyor. Boşuna açılmış olur.

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Bilim Kurulu AVM'lerin açılmasıyla ilgili bir şey söyledi mi? Sonuçta AVM yöneticileri ne kadar çatlayıp diretirse diretsin sonuçta bilim kurulunun alacağı karara bağlı bu.


    Hem AVM'ler mayıs başı açılsa bile kafe, restoran, sinema, oyun alanları ve çoğu mağaza yine kapalı olacaktır bence. Bunlar da devre dışı olunca zaten AVM'nin bir anlamı kalmıyor. Boşuna açılmış olur.

    Bilim kurulunun bu tipte kararlar alma yetkisi yok. Tavsiye edebilirler. Karar yetkisi tek kişide.

  • Bilim kurulunun bu tipte kararlar alma yetkisi yok. Tavsiye edebilirler. Karar yetkisi tek kişide.

    Son çıkan haberlere göre AVM'lerin açılmasını isteyenlerden biri ekonomi bakanıymış. Diğerleri de zaten belli açgözlü, çalışanların, insanların durumunu, sağlığını zerre takmayan AVM yöneticileri. Karar yetkisi olan kişi inşallah onay vermez diyelim o zaman :) . Dediğim gibi AVM açılsa bile restoran, kafeler vs. kapalı kalmaya devam ederse bir anlamı olmayacak zaten açmanın. AVM açılsa bile bu saydığım yerler virüs bitene kadar kesinlikle açılmamalı. Tam da kontrol altına almaya başlarken büyük hüsran olabilir. Evet oralardan ekmek yiyen çok kişi var farkındayım ama öncelik toplum sağlığı.

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • an itibariyle +103,256 günlük vaka ile çinvirüsü rekoru kırıldı . Ay sonu gelmeden 3 milyon aşılacak galiba.


    ABD +36,148 yeni vaka +1,830 ölüm ile en yüksek rakamlar geldi

  • ABD böyle giderse 50 bin günlük vaka barajını test edecek gibi. sayılar hep oynuyor azalıyor sanıyoruz ama gün geliyor rekorlar tekrar tazeleniyor dalga dalga arada bir yine üst noktaya çıkıyor bugün 100 bin vaka geçildi günlük gerçekten bu illetten nasıl kurtulacağız su aşı nezaman çıkarsa ortalık ancak ozaman düzelecek gibi bu gidişle