🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İspanya günde 2 kere güncelliyor.

  • Avm lerin açılmaya başlamaları , büyük fayda sağlayan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının da sonu demektir. Kelebek etkisi ile hepsi bir birine bağlı.

  • @icelandicLow # avm kafe oteller konusuna katılıyorum hocam, 2 tane mekanım kapalı şu anda açılsın mı diye sorarsanız Allah şahit bu hastalık geçmeden açılmasın derim. Hele şu AVM açılması başlı başına saçmalık ki açılmayacağı da çok büyük olasılık.Zaten millet ekonomik olarak dar boğazda ne yapacak AVM de anlamıyorum.Bayramda da evdeyiz. O mekan açılmasından çok daha önemli bir yasak var bence o da şehirlerarası seyehat yasağı. Bu yasak kalkarsa etkisi çok sıkıntılı olabilir. Herkesin tahmin ettiği üzere bu işin merkezi İstanbul sonrasında Ankara Bursa Kocaeli İzmir buralar hem nufüs olarak yüksek sayıdalar hemde enfekte olarak yüksek sayıdalar. Dün dü sanırım Tunceli de hasta sayısı sıfırlanmış, insanlar biraz daha rahat gezecek orada yarın şehirlerarası yasak kalkınca tekrar oralar patlarsa ne olur? Daha da önemlisi yukarıda 5 şehir büyükşehir imkan açısından Türkiye deki en iyi şehirlerden bu imkanları ufak yerleşim yerlerinde bulmak zor. Şahsi fikrim vaka sayılarının düşmesinin 2 büyük sebebi var
    1.Şehirlerarası yasak. 2.Maske kullanımının gerçekten çok artması.
    Singapur izlanda yeni zelanda, bu ülkelerin yaptığı iş başarı olarak değerlendirilemez bence ha yanlış anlaşılmasın kötü iş yaptılar demiyorum olması gerekeni yaptılar çok avantajları var ada ülkeleri nufüs avantajları vs. O tarafta işi iyi yapan iki G.kore ve tayvan.Bu ikisi işi iyi yapanlar.Bu tarafta da takdir edersiniz ki Almanya Avusturya İsviçre Danimarka ne hikmetse aynı hat üzerinde ve birbirine çok yakın hem kültür hem ırksal olarak ülkeler.Avrupa nın göbeğinde en büyük ticaret , hava kara sirkülasyonu olan hem yaşlı hemde yüksek nüfusa sahip fakat iyileşme mortalite oranı ne kadar düşük.Başarı budur bakalım dediğiniz gibi mayıs ortasından itibaren Almanlar da vaka sayısı hatrı sayılır şekilde artacak mı görücez.Bu arada o worldometer adlı siteyi bende kullanıyorum fakat adam oraya ölü sayısı yazıyor yanına kaynağını yazıyor kaynağa giriyorsun devletlerin resmi siteleri ki bu kaynaklar daha az rakam veriyor. Daha öncede Avusturya nın ölü sayılarında gözüme çarpmıştı.Direk orada yazan vaka ve ölüm sayılarına itibar etmeyin ülkeleri üstüne tıkladığınızda aşağıda "Lates Updates" diye bölüm var orada güne tıklayıp resmi kaynakları kontrol ediniz.


  • Korana kaptı galiba Kim.Zor nefes alıyor baya.Video 21 nisana aitmiş.

    Çin Devlet Televizyonu, Kuzey Kore lideri Kim Yong-Un öldüğünü duyurdu Hocam.

    Konu dışı Genel sohbete yazdım

  • Hocam İspanya 2 kere güncelliyor da bu adamlar nasıl İspanyanın resmi sitesinden önce rakamları bilip yazıyorlar garip olan taraf bu. Bu arada üst üste 2 mesaj için özür dilerim.

    Bilmiyorum ama başka bir şey olabilir çünkü bu adamlar filan kafalarına göre yazmıyorlar yani açıklananlara göre.

  • bu vakasayılarındaki düşüş bence sokağa çıkma kısıtlamasıyla alakalı yasak sona erince yine yükselme eğilimine girebilir bunuda anca önümüzdeki pazartesiden itibaren görebiliriz.maske konusuna gelecek olursak çoğu kişinin başvuru yaptığı halde halen maskeleri ulaşmamış veya geri dönüş sağlanmamış buna bende dahilim yaklaşık 20 gün oldu halen ses solukyok.pandemi nakit desteğine gelecek olursak ( ekonomik durumu zorda olanlar için ) bazı tanıdıklarımda başvuru yaptıkları halde çoğuna hiçbir şekilde geri dönüş yapılmamış yada onaylanmamış keza bu arkadaşlarında çoğu işsiz ve herangibir geliri olmayan insanlar.ayrıca başvuru metninide inceledim birsürü purosedül var girenler azçok bilir var oğlu var bu insanları bukadar uğraştırmanın ne anlamı var zaten bu kişilerin durumları belli hiçbir sosyal güvenceleri yok yani anlayacağınız devlet vatandaşına kılı kırk yardırıyor.😊

  • hocam cok tesekkurler.dogru vaka sayısı artmıs ama hem abd hemde ıspanyadakı vefat sayısında dususler sevındırıcı..ben bukuttan nem kapmaya calısıyorum bu surecte..cok acıl ama mantıklı bır zamanda normallesmemız lazım..ekonomık olarakra cok zor gunler var kapıda.virüs sak dıye 1 gunde bitse bıle!

  • AVM'lerini açan Brezilya bugün


    3,503 yeni vaka


    357 yeni vefat


    Toplam:52,995 vaka


    Toplam:3,670 vefat


    Toplam test ise sadece 291,922


    Brezilya başkanı acayip eleştiriliyor şuan halkı tarafından hiçbirşey yapmadığı iddia ediliyor.