🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İşçi sınıfı kimin umrunda ki? Virüse bile memur muamelesi yapıyoruz. Hafta içi çalışıyor hafta sonu o da dinleniyor.

  • Show habere bakın Allah aşkına delirirsiniz insanlar üst üste yürüyor . Pik noktasında biz bir ay takılırız böyle giderse . Bu millete umut vermiyceksin korkutacaksin oturtacaksin . Bir iki haftaya dersen daha da salarlar .

    Kesinlikle katılıyorum. Bakanımız keşke bunları söylemek için biraz daha bekleseydi. Vaka sayımız 1-2 binlere düştüğünde, yoğun bakımda bariz azalma olunca ve eğri aşağı doğru ivme kazanınca kontrol altına almaya başladık denseydi. Bakan elbette verilerle konuşuyor ama maalesef çoğu kişi de "yayılım hızını kontrol altına aldık" cümlesini salgın bitti gitti tamam no problem olarak algılıyor 🙄.

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Bize gösterilen ile gerçekler arasındaki farkı net bir şekilde gözler önüne seriyor.

  • İşin işveren için güzel , işçi için en kötü tarafı da şu;


    İşveren kısa dönem işsizlik aylığına başvuracak. Başvuru kabul edilirse ;


    işçiler aldıkları net maaşın % 60 ını , her ay başı hesaplarında görecekler.


    İşverenin kısa dönem işsizlik aylığına yaptığı başvuru reddedilirse ;


    günlük 39 tl den 30 günlük para hesabınıza yatacak.


    Covid-19 yaşatsa bile , vicdansızlık öldürecek.

  • Çıkan yasa da eksiklikler kesinlikle vardır, ama tamamen yanlış demek ne kadar doğru?

    Hadi hep beraber ortalama bir hesap yapalım, bunu da şu anda bulunduğumuz ülke şartlarına göre kıyaslıyalım.

    Ülkemizde reel ekonomi kötü durumda, aslında bu kötü durum virüs öncesi de vardı. Meclisten böyle bir yasa çıkmadığını düşünelim ve işten çıkarmanın önünün kesilmediğini varsayalım. Çıkarılan işçi çalıştığı gün yeterli olursa işsizlik maaşına başvuru yapacak ve asgari ücretin belli bir kısmını alacak. Hadi diyelim iş veren ile anlaştı ve tazminatı da aldı. Böyle bir tabloda

    1- iş veren hem tazminat yükü ayrıca eleman kaybına uğrayacak

    2- işçi 6 ay veya 8 ay ne kadar olduğunu tam hatırlamıyorum işsizlik maaşı alacak

    3- devlet reel ekonomide oluşan kötü durum sebebiyle milyonlarca vatandaşına maaş verecek ve bu büyük bir meblağ olacak '' totalde ''


    Arkadaşlar burası Türkiye, kişi başı gelirin ne kadar olduğu belli. Ülkemizin ekonomik durumu belli, işsizliğin yüzde kaçlarda olduğundan haberiniz yok sanırım. Bu yasa çıkmasaydı ben yüzde 35-40 işsizlik bekliyordum. Kendimizi kıyaslarken bulunduğumuz durumu unutmayalım, biz Avrupa ülkeleri veya Amerika, Kanada gibi ülkeler ile ekonomik yönden kıyaslama yapamayız bunu artık anlamamız lazım.


    Bu çıkan yasa ile aynı şekilde sıralarsak

    1- iş verenin tazminat yükü ortadan kalkıyor, eleman kaybı yaşamıyor

    2- işçi asgari ücretin yüzde 60'ını alıyor, isteyen iş veren üstünü tamamlama serbestliğinde. Bunu bilerek yazdım çünkü geri kalan yüzde 40'ı karşılayacak olan bir çok iş veren tanıyorum

    3- en önemlisi devletimiz çok büyük bir yükten kurtuluyor.


    Sizlere katıldığım konu şu, bu tür olağan üstü durumlarda halk devletini ayakta tutmak için her şeyini verir. Gelir kaybı, can kaybı hep halktan olur. Bu kötü günler geçtiğinde fedakarca davranan bu halk devletinden birşeyler bekler, bekleyelim bakalım. Yeter ki var olsun güzel ülkemiz.

  • Patronlar niye ellerini ovuştursunlar ki? Buradaki mantığı çözemiyorum?

    Kanunları tabiki işverenler yapmıyor, ama bu düzenlemelerin sonunda , çalışanın mı ?iş verenin mi ? zararlı olduğu ortada. Kaldı ki , bu tür düzenlemeler yapılırken , siyaseti oluşturan işveren dünyasının fikirleri ve çıkarları daha değerlidir.

  • Biz ücretsiz izin kağıdının altına şerh düştük tüm haklarımla beraber diye avukat öyle demişti

  • ilhan soğancı


    yapılan düzenleme ile kanun bu hali aldı. Dikkatinizi rica ederim. Başvuru reddelirse , günlük 39 tl ye talim diyor. Sizin yazdığınız hali ile zaten herkes tamamdı.

  • Arkadaşlar kız arkadaşım 6 Nisan'da işten çıkarıldı . Bir sorum olacak 15 Mart'tan itibaren çıkarılanlar için Cumhurbaşkanımiz bir açıklama yapmıştı ıssızlik maaşı için . Şuan herhangi bir parada yararlanabiliyor mu ? 450 gün ve 600 gün ile alakalı olan işsizlik maaşından yararlanamıyor . 8 aylık bir çalışma geçmişi var .

  • Kanunları tabiki işverenler yapmıyor, ama bu düzenlemelerin sonunda , çalışanın mı ?iş verenin mi ? zararlı olduğu ortada. Kaldı ki , bu tür düzenlemeler yapılırken , siyaseti oluşturan işveren dünyasının fikirleri ve çıkarları daha değerlidir.

    Yok buradaki atfedilen eylemi belirtmek için yazdım. Yoksa kimin yararı ya da değiline değil. Ben hiçbir elemanım için el avuşturacak durumda olmadım. Birikimimi bozup maaşını ödedim daha bu durumlar ortaya çıkmadan. Hükümet hala belirli sektör dışındaki Ltd firmalarından kdv muhtasar almaya devam ediyor. Biz de bir yere kadar dayanacağız elbet. 3 ay zaten iş olmazsa dayanacak firma sayısı fazla olmaz. En Kısa zamanda birbirimize destek olarak bu süreci atlatacağız inşallah...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Arkadaşlar kız arkadaşım 6 Nisan'da işten çıkarıldı . Bir sorum olacak 15 Mart'tan itibaren çıkarılanlar için Cumhurbaşkanımiz bir açıklama yapmıştı ıssızlik maaşı için . Şuan herhangi bir parada yararlanabiliyor mu ? 450 gün ve 600 gün ile alakalı olan işsizlik maaşından yararlanamıyor . 8 aylık bir çalışma geçmişi var .

    Çalıştığı yerden çıkarıldı mı? Ücretsiz izine mi? Çıkarıldı. Buradaki durum önemli!!!


    İşten çıkarıldı ise , şu anda alabileceği hiç bir hakkı yok.

    Ücretsiz izine çıkartıldı ise, işverenin kısa dönem işsizlik maaşına başvurması ,kabul edilmesi lazım. Kabul edildiği takdirde ,arkadaşınızın şartları uymadığı için(450 gün minumum) , günlük 39 tl lik kazanç hak ediyor.

  • Evet çıkarıldı . Cumhurbaşkanımizin bir açıklamasında 15 Mart'tan itibaren çıkarılanlar içinde aynı sürecin olacağına yönelik bir açıklama vardı . Günlük 39 lira bunlarada uygulanacak diye bir haber okumuştum sanki emin olmak için sorayım demiştim ☺️

  • Yok buradaki atfedilen eylemi belirtmek için yazdım. Yoksa kimin yararı ya da değiline değil. Ben hiçbir elemanım için el avuşturacak durumda olmadım. Birikimimi bozup maaşını ödedim daha bu durumlar ortaya çıkmadan. Hükümet hala belirli sektör dışındaki Ltd firmalarından kdv muhtasar almaya devam ediyor. Biz de bir yere kadar dayanacağız elbet. 3 ay zaten iş olmazsa dayanacak firma sayısı fazla olmaz. En Kısa zamanda birbirimize destek olarak bu süreci atlatacağız inşallah...

    hocam sizi çok iyi anlıyorum. Sizi ve sizin gibi düşünen işverenleri tenzih ederim. Ben de bir çalışanım ama çalıştığım pozisyon gereği bu zorlu sürecin , iş verene de getirdiği sorumlulukların farkındayım. Yapılan son düzenlemeye tepkimi biraz abartılı kelime kullanarak anlattım. Düzenleme eski hali ile kalsa , toplumun her kesimi mutmain olurdu. Sonuçta ülkenin şartları belli. Son yapılan çalım , hiç iyi olmadı.