🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sanki bazıları virüsün hiç bitmemesini aksine azgınlaşarak devam etmesini istiyor. Zevk alıyorlar bu durumdan. Tamam inanmayabilirsin sayısal verilere ama deme tarzı yanlış. İster gibi bir hal var. Dünya virüsten bitse havlu atsa, daha mı iyi olacak her şey anlamadım ki. Evet, iklime, hava temizliğine belirgin katkısı olur ama bu öyle 3-5 ayda olacak iş değil, virüs bittiği zamanda artık ülkelerin bu durumdan ders çıkarması gerekir, daha az karbonmonoksit salınımı ile alakalı.


    Zaten bu virüs bir çok şeyde öğretti insanlığa bence. İşin evden de yapılabileceğini,aslında dünyanın global olduğunu, öte bir uçta olan bir olayın bizi de etkileyebileceğini vs.

  • Bügünki sayılar güzel geldi, cuma gününki olaylar olmasaydı keşke diyorum şu sayıları görünce.Gelelim öbür gerçeğe viruse karşı bir sağlam antiviral, aşı çıkmadıkça hayatlarımız normale dönmesi imkansız.

  • Ellerinize dikkat edin arkadaşlar, ben sürekli ellerimi yıkamaktan valla, ellerimin bileklik kısmı, kızardı ve çatladı çok ellerimi sabunlamaktan galiba tahriş oldu, az önce, elimede krem sürdüm geçer inşallah bakalım.

  • bu haberin resmi bir kaynağı varmıdır? ben bulamadım hem kendisinin twitter ı hemde resmi web sitesinde göremedim..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • cuma olanlar hepimizi tedirgin etti (bende dahil) inşallah düşündüğümüz gibi olmaz tam ne olacağı hakkında kimsenin elinde doğru düzgün bir veri yok hep umutlu bakmak istiyorum şöyle geriye doğru baktıkça o kadar olumsuz yazılar yazılıyorki sinirlenmemek moral bozmamak elde değil. arkadaş ben herzaman umutla bakmak umutla yaşamak istiyorum bunun içinde rakamların içinden umut çıkarabileceğim her veriye seviniyorum evet bugün oran düştü ne mutlu inşallah donüm noktası olur düşmeye devam eder entübe sayısı düştü ne güzel artık birkaç gündür 400/500 iyileşen sayımız var ne güzel . Umutla ve güzel bakıp mevlama dua etmeye devam edeceğim. İnşallah tez zamanda bu beladan kurtuluruz. Güzel gunlerde buluşmak dileğiyle herkese hayırlı akşamlar

  • Entübe sayısı azalmış, yoğun bakımda hemen hemen aynı, düne göre biraz artış var. Ancak bir tek günle bunu anlamak mümkün değil. İstikrar yakalamamız gerek.


    Önümüzdeki bir kaç gün vakalar düşebilir, hafasonu ve sokağa çıkma yasağından dolayı lakin, Cuma aksamının bedelini ödeyeceğiz 10-15 güne.

    Ortalama semptom gösterme süresi 5-6 gün. Önümüzdeki perşembe belli olur.

  • Sokağa çıkma yasağına rağmen test sayımız böyleyse,gerçekten çok iyi veya birkaç gün öncesinin verilerini bugün alıyoruz.Bu hafta içi test sayısını rahat 40000 lere çekebileceğiz gibi duruyor.

    Ölüm sayılarına gelirsek ,üç haneyi maalesef görebiliriz ancak İtalya,İspanya,İngiltere ,ABD vb. gibi yüksek rakamları göreceğimizi hiç sanmıyorum.Bu kanıya gerek sağlık sistemimiz,önceden aldığımız önlemler ve Avrupa ülkelerine göre 9-10 yaş kadar genç yaş ortalamamızı gösterebiliriz.Maalesef cuma gecesi yaşanmış olayların etkisini(az veya çok)önümüzdeki hafta sonuna doğru görmeye başlayacağız,umarım minimum düzeyde etkisi görürüz.Birde yarın insanların kendini dışarı atmamasıda önemli..

  • Ellerinize dikkat edin arkadaşlar, ben sürekli ellerimi yıkamaktan valla, ellerimin bileklik kısmı, kızardı ve çatladı çok ellerimi sabunlamaktan galiba tahriş oldu, az önce, elimede krem sürdüm geçer inşallah bakalım.

    Arkadaşlar, ben bu hastalıktan öncede ellerimi sık, sık yıkardım biraz takıntılığı bir kişiliğe sahip olduğum için ondanda olabilir.Herkesde olucak diye bir şart yok.

  • Ortalama semptom gösterme süresi 5-6 gün. Önümüzdeki perşembe belli olur.

    Kiminde geç gösteriyor. Bir de herkes de gösterecek mi ? O da var. Göstermeyen hiç bir şey yokmuş gibi hayatına devam edecek, taşıyıcı olarak. Gösteren de test yaptırır mı hemen, yoksa normal soğuk algınlığı mı der. Hadi semptom gösterdi 5 güne, test de yaptı çıkması yine 8-9 gün. Cumanın akıbeti 20-26 Nisan haftası göreceğiz.