🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu invermectin ilacı ile ilgili iç ve dış kaynaklardan okuduklarıma göre yeni bir ilaç olmadığ hayvan parazitleri için kullanılan bir ilaç olduğu 48 saatte virüsü öldürdüğü yazıyor. İnsanlarda kullanım için DSÖ den izin çıktığı da yazmakta.

    İnşallah bu sefer gerçektir

    Ben ömrüm yeterse Sarı Kafa Trump un Çin e neler edeceğini görmek istiyorum çünkü

    Hepimiz bunu istiyoruz. Dünya devletleri olarak Çine yaptırım. Ancak bu da çok zor. Adamlar dünyanın fabrikası konumundalar. Nüfus gücü inanılmaz. Kendi kendilerine yeten bir ülke. Yaptırım uygulasan ne olacak onların eli çok daha güçlü..

  • Hayır

    Trump zaten ölen ölür kalan bizimdir tarzı açıklamalar yapmış galiba. Yoksa ekonomi çökecek ve bu sefer de açlık ve isyanlardan insanlar ölecek demek istemiş doğru haberse. Biz de sokağa çıkma yasağı istiyoruz ama iki ucu da oklu değnek. Nasıl yapılacak bilmiyorum.

  • Salgının vahametini ortaya koyan rapor: Türkiye'de 60 yaş altı ölümlerin oranı, Dünyadakinden 9 kat fazla

    Dünyanın bir numaralı sağlık sorunu haline gelen koronavirüs salgınında Türkiye'nin ödediği bedelde, olayın vahametini ortaya koyan bir istatistik göze çarptı. Derlenen verilere göre Türkiye'de 60 yaş altı kişilerin ölüm oranı Avrupa ortalamasının 4 katı, dünya ortalamasının ise 9 katı oldu.


    Dünyaya kabusu yaşatan yeni tip koranavirus (Kovid-19) ile ilgili Türkiye'de 60 yaş altı ölümlerin oranı dikkat çekti. Türkiye'de 60 yaş altı ölümlerin, 3 Nisan itibarıyla Avrupa ortalamasından 4 kat, dünya ortalamasından ise 9 kat fazla olması endişeleri arttırdı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de 60 yaş altı ölümler konusunda peş peşe uyarılara devam ediyor.

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 3 Nisan'da Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası Türkiye'deki koronavirüs vakalarıyla ilgili detaylı bir açıklama yapmıştı. Bakan Koca 3 Nisan tarihine kadar hayatını kaybeden 425 kişinin yüzde 78,7'sini 60 yaş üstünde olduğunu açıklamıştı. Türkiye'de koronavirüs kaynaklı 60 yaş altı ölüm oranı yüzde 21.3 olarak ilk kez açıklanırken oranın yüksekliği dikkat çekti.


    AVRUPA'NIN 4, DÜNYANIN 9 KATI

    Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa ofisinden 2 Nisan'da yapılan açıklamada kıtada ölenlerin yüzde 95'inin 60 yaş üzerinde olduğunu duyurmuştu. DSÖ Avrupa istatistiklerine göre Türkiye'de 60 yaş altı ölümler ortalamanın 4 katından fazla seyrediyor.

    Bunların yanı sıra tüm dünyada ise 60 yaş altı ölümler Türkiye ile kıyasladığında tablo daha da endişe verici hale geliyor. Dünya genelinde 60 yaş altı ölüm oranı %2.3 olarak hesaplanırken bu oran Türkiye'nin 9'da 1'ine denk geliyor.


    PEŞ PEŞE UYARILAr

    Dünya Sağlık Örgütü ise koronavirüs sadece yaşlıları etkiliyor algısına karşılık harekete geçti.

    DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçtiğimiz günlerde koronavirüsü hakkında gençlere uyarılarda bulunmuştu. Ghebreyesus, "Bugün gençlere bir mesajım var. Siz yenilmez değilsiniz. Virüs haftalarca hastanede yatmanıza neden olabilir, hatta ölümünüze yol açabilir" ifadelerini kullanmıştı.


    GENÇLER DİKKAT

    Gençlere uyarılarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü'nün, Yeni Görülen Hastalıklar Bölüm Başkanı Maria Van Kerkhove de "Bazı ülkelerde 30'larındaki, 40'larındaki ve 50'lerindeki insanların daha çok oranlarda yoğun bakımda olduğunu ve öldüğünü görüyoruz. Eğer hastaneye gitmeye gerektirecek kadar hasta olmasanız da, zatürre gibi hastalıklara çevirebilir" sözleriyle gençleri uyardı.

    DSÖ yetkilisi Van Kerkhove, "Bütün genç hastaların sağlık sorunu yok. İtalya'da 50 yaşın altında olup da yoğun bakımda olanların oranı yüzde 10 ile 15, Güney Kore'de ise her 6 ölümden 1'i 60 yaşın altındaki bir birey oluyor" yorumunda bulunmuştu.


    TÜRKİYE'DE SON DURUM
    Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının ortaya çıkmasının ardından 26 gün geçti. Dün 76 kişinin vefat etmesiyle 11 Mart'tan bu yana ölü sayısı 502'ye çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapılan test sayısını 161 bin 380, vaka sayısını 23 bin 934 olarak açıkladı. Koca'nın paylaştığı verilere göre yoğun bakımdaki hasta sayısı 1311, entübe hasta sayısı 909, iyileşen vaka sayısı ise 786 oldu.



  • Bu hafta da gitmeyeceğim işe ancak hükumet sokağa çıkma yasağı veya şirket kapamaları yapmazsa daha fazla da evde duramam bir yerde de yaşam sürüyor...

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Trump zaten ölen ölür kalan bizimdir tarzı açıklamalar yapmış galiba. Yoksa ekonomi çökecek ve bu sefer de açlık ve isyanlardan insanlar ölecek demek istemiş doğru haberse. Biz de sokağa çıkma yasağı istiyoruz ama iki ucu da oklu değnek. Nasıl yapılacak bilmiyorum.

    Ülkelerin sıkıştığı nokta tam olarak bu zaten. Sokağa çıkma yasağı uygulayıp herşeyi durdursan birkaç hafta virüs bitecek mi HAYIR. Aylarca durdursan virüsten değil ekonomik sıkıntılardan milyonlarca insan birbirini yiyecek. Türkiyenin şu anki uygulaması bence başarılı. Umarım birkaç haftaya en azından sakinleşmesini sağlarız. Yoksa Mayıs tan sonra hem kimseyi evde tutamaz sın, hemde şu an bile her geçen gün ekonomik olarak eriyoruz yasakları devam ettirme şansın çok zor. Allah yardımcımız olsun..

  • 2 önceki sayfada paylaşılmış,aslında 2 gün öncenin haberiydi bu.Gurur duyuyorum ülkemizdeki bilim insanlarıyla,aynı zamanda meslektaşım olduğuna ayrı bi sevindim.Tabi bunlar ilk adımlar,umut vaadeden gelişmeler ancak aşı için daha dünyanın önünde aylar var.Belkide hiç aşısı çıkmayacak,ilaç geliştirilecek veya halihazırda bulunan etken maddelerden yararlanılacak,sorularda sorular...


    MDr0Gt.jpg


    -Alıntıdır-

    ''Bir köşe yazarına yaptığı açıklamada Prof. Dr. Aykut Özkul, ""Temel hedef aşı ve tedavi sürecinde yapılacak olanlar. Burada yaptığımız ise hasta insan bedeninde var olan virüsü alıp, laboratuvarda yaşatmaya başlamamız. Bir insan bünyesinden çıkarıp, laboratuvarda da üreyip yaşayabilecek hale getirmemiz. Sağlık ekibine katkı için üzerinde ilaç ve aşı denemesi yapılacak hale getirmemiz. Bu bir ulusal kaynak olarak kullanabileceğimiz bir virüs elimizde mevcut, ilaç ve aşı çalışması yapan kim varsa onlara da veririz. Çünkü bizim çabamız tamam ama biz de TUBİTAK'ın desteği ile Fakültemizde ürettik; ulusal kaynak haline getirdik. Tüm bilim insanlarına, ilaç ve aşı çalışanlara sunmaya hazırız" dedi.''


    Prof. Dr. Aykut Özkul, Ankara Üniversitesi sitesinde grubuyla birlikte yaptığı çalışmaları ise şöyle anlatıyor: "Araştırma grubuyla birlikte Sığır Herpesvirüsleri, Morbillivirüs ve bazı Arbovirüs enfeksiyonlarına odaklanmış olarak araştırma faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Araştırma grubumuz öncelikle verilen virüs enfeksiyonlarının moleküler epidemiyolojisi ve aşı bilimiyle ilgilenmektedir. Ben ve araştırma grubum tarafından ilk kez 2007'de yerel kullanım için Marker BHV-1 aşısını geliştirilmiştir. Morbillivirus araştırma alanında, bölge küçük ruminant İşitürlerinin oldukça bulaşıcı ve tahrip edici bir hastalığı olan Peste des Petit Ruminants Virüs (PPRV) ana odak noktamızdır. Son 8 yıl boyunca ise anabilim dalının BSL-3 (+) ve ABSL-3 (+) alt yapısında Batı Nil ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi enfeksiyonları gibi insan sağlığına da olumsuz etkileri olan bazı bölgesel zoonotik arbovirüs enfeksiyonları üzerinde yoğun bir şekilde çalışmalar yapılmaktadır."

  • Dükkanı gerekirse 1 yıl kapalı tutarım.Herşeyin başı sağlık.

    Üstat ekonomik güvencen varsa 3 yılda tutarsın. Ancak kirası devam eden, günü birlik çalışan, işsiz olup iş arayan milyonlarca insan var. Berber arkadaşım var kaçak göçek evlere gitmek zorunda kalıyor. Mecburum iki çocuğum var diyor.Hayat devam etmek zorunda mecbursun buna.Çünkü yaşıyorsun..

  • 15 yıllık komşularımda ne yazık ki testler pozitif çıktı birinde sanki hiç pozitif çıkmamış gibi hafif grip gibi seyrediyor ama eşinde durum biraz daha ağır grip gibi seyrediyor hastaneden ilaç verilmiş bugün iki defa arayıp bilgi almışlar. Yaptığım yemeği kapılarına bırakıp kaçmanın zorluğunu ben size nasıl anlatabilirim ki;(. Apartmanda korku hat safhada . Allah hepimize yardım etsin:( bu illet öyle bir şey ki insan sevdiklerinden bile kaçmak zorunda .

  • bir süredir takip ediyorum hayvanları covid19 nedeni ile korkuyorum aslinda Soyleki normalde hayvanların neredeyse tamaminda korona hastalığı var diye biliyorum yanlışım var ise düzeltin lakin covid19 çıktığından beri hayvanlara bulasma git gide artıyor ve insandan hayvanlara geciyor covid19 en son newyork ta hayvanat bahcesinde kaplanda rastlanmis benim merak ettigim bu ne gibi riskler içerir covid20 yani mutasyonla ilgili bir durum mu bu?

  • Üstat ekonomik güvencen varsa 3 yılda tutarsın. Ancak kirası devam eden, günü birlik çalışan, işsiz olup iş arayan milyonlarca insan var. Berber arkadaşım var kaçak göçek evlere gitmek zorunda kalıyor. Mecburum iki çocuğum var diyor.Hayat devam etmek zorunda mecbursun buna.Çünkü yaşıyorsun..

    Hayatı kumar masasına koymak bu kadar kolay olmamalı