🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şu 1-2 hafta amerikayı iyi takip etmek lazım planları nedir? Şu an bayır aşağı yuvarlanıyorlar gibi duruyor fakat 2. dünya savaşında 4 senede 6000 parça her türden (21 tane uçak gemisi) gemi üretmiş bir devlet ki sadece gemi sayısı bu. Bugün baktığımda ford ve GE 20 nisandan sonra 3 ayda 50 bin daha sonrada ayda 30 bin adet solunum cihazı üreteceklerini söylediler. Şahsen hayal kırıklığına uğradım,Dünyanın süper gücü üretim devi bu kadar mı yapabiliyor? Onlar o kadar yapabiliyorsa biz ne kadar yapacağız ? İlaç konusunda kim önce başarıya ulaşacak? Fransız prof.doktor rault sıtma ilacının korona tedavisinde kullanmış 24 hastanın 18 inde 6 günde iyileşme görülmüş.Sonrasında ölüm tehditleri almış.

    https://tr.euronews.com/2020/0…9-tedavisinde-ise-yariyor

    şu habere bakınız aşağıda satır aralarında olan diğer haberlerede bakınız.buyrun:

    https://tr.euronews.com/2020/0…dr-raoult-olum-tehditleri

    diğer bir haberde : https://tr.euronews.com/2020/0…la-ortadan-kald-rabiliriz
    ilaç şirketi kısaca devlet yol versin yaparız diyor. Haberin tarihi 18 mart covid-19 sayılarını takip ettiğim şu sitede

    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/france/

    Fransa nın iyileşme oranlarına ve zamanlarına baktığımda şaşırdım doğrusu muazzam zıplamalar olmuş.O euronews'in ilk verdiğim linkinde satır arasında sıtma ilaçlarının çok ucuz olduğuda yazıyor. Madem %75 iyi yonde etkisi var ve 8-10 gün olan süreyi 6 güne düşürüyor nedir problem?
    ********
    Yazacaklarımın bilimsel hiç bir kanıtı yok. Ülkemiz özelinde değil yorumum bir kaç yerde dünyada paranın bu korona virüsünün patlamadan önce kokuyu alıp yer değiştirdiğini ülkelerin piyasalarının çakıldıktan 2-3 gün sonra vakaların çoğaldığını okumuştum.Mart başında çakıldı çoğu ülkenin piyasaları.2 gündür dünya piyasaları hatta daha fazla ama yine biz yakın zamanı alalım yükselişe geçtiler.Tek bir ülkenin değil çoğu ülkenin mart ortasından itibaren çöken piyasaları bunlar.Eğer yükseliş bu haftada sürerse sadece fed in sınır dolar basması ile mi alakası var yoksa güzel haberler mi göreceğiz dünya için merak ediyorum.Kapital dünyada para önceden koku alıyor mu acaba? Bu son 2-3 satırdan dolayı kimsenin umuduyla oynamak istemem sadece başka bir bakış açısı sundum.

    Einmal editiert, zuletzt von dayko () aus folgendem Grund: Üst üste iki girdi olmasın diye yıldızdan sonrasını ekliyorum.

  • Bu böyle küçüçük mahallelerin, köylerin karantinalarıyla olacak iş değil. Freni patlamış kamyonu elle durdurmaya çalışmaktan farkı yok. Öncelikle şahsi araçlarla da seyahatler valilik iznine bağlanmalı (zorunlu hal dışında yasak olmalı) ve piknik, sahil yerleri haftaiçleri de yasaklanmalı. Güneşi gören gevşekler her türlü çıkıyor çünkü. Ve de madem büyük şehirlerden köylere virüs taşınmaya başlandı bunu da izne bağlasalar ya. Ricayla olmuyor, ricadan anlamıyor bizim milletimiz.


    Ayrıca karantina olayı mahalle, köy, mezralarla sınırlı kalmayıp ilçelere, şehirlere uygulanmalı. Dediğim gibi köy ve mahalle karantinasının bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Anladık tüm ülkeye yapamıyoruz bu karantinayı ama en azından vaka sayısının nüfusa oranla önemli derecede fazla olduğu veya belli bir sayının üstünde olduğu şehirlere/ilçelere uygulansa 1 aylığına gerçekten büyük ölçüde yavaşlatabiliriz. Tabi karantinaya alınan şehirlerde toplu taşıma iptal edilip giriş çıkışlar da kapatılmalı yoksa bu iş de yaş olur. Mesela dün İzmir büyükşehir belediyesi valiliğe öneri sunmuş şehri 2 haftalık karantinaya alalım diye. Diğer belediyeler de bu şekil baskı yapmalı.

    2 Mal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • DSÖ: Hasta değilseniz maske takmayın - https://bundle.app/gJLweT7Z


    Dünya Sağlık Örgütü, hasta olmayanların maske takmasının koronavirüse karşı mücadelede yarardan ziyade ek riskler getirebileceği uyarısı yaptı.

    Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ağız koruyucu maskelerin genel kullanımının koronavirüsün yayılmasına karşı verilen mücadeleye bir yararının bulunmadığını bildirdi.

    SAĞLIK | 29.03.2020

    Alman uzmanlardan koruyucu maske tavsiyesi

    52949038_301.jpeg

    DSÖ Acil Yardımlar Direktörü Michael Ryan, maske kullanımının bir getirisi olduğuna dair bir işaret bulunmadığını belirterek "daha ziyade maskenin yanlış bir şekilde çıkarılması yoluyla enfekte olunabileceğini ve bu durumda maskenin ek riskler yarattığını" kaydetti. Ryan, "Bu nedenle tavsiyemiz, kendiniz hasta değilseniz maske kullanmaktan kaçınmanız" diye konuştu.

    Maske kullanımı koronavirüsle ilgili en tartışmalı konular arasında yer alıyor. Avusturya Pazartesi günü süpermarketlerde alışveriş sırasında maske takma zorunluluğu getirileceğini açıkladı. Çekya da kamusal alanda maske kullanmayı zorunlu hale getirmişti.

  • İyi de belirti vermeden taşıyıcı olabilecek insanlar ne olacak bu durumda. Afedersiniz, öküz gibi öksürüp tıksıran, peçete ve ya dirsek içini kullanmayan o kadar çok insan var ki... Bu insanların maske takması daha mantıklı olur bizim ülkemiz adına. Toplumca; "bana bir şey olmaz", "sigara yüzünden öksürüyorum", "allerjim var ondan tıksırıyorum", "ben risk grubunda değilim" gibi bahanelerimiz bitmiyor. Bu insanlar belki enfekte oldu ve bilmiyor.

  • Prof. Dr Mehmet Ceyhan: “Türkiye'de koronavirüs geçiren 8 aylık hamile bir kadının çocuğu ölü doğdu ve şu an dünyadaki tek örnek.”

    Hocam o haberi yalanladı bebeğin annesi ölü doğmamış. Kocaelide hamile bir kadın virüs yüzünden ölmüş bebeğini kurtarmışlar böyle bir haber okudum. Linki bulmaya çalışıyorum

    https://www.sabah.com.tr/yasam…bebek-de-ayni-sekilde-iyi

    Einmal editiert, zuletzt von Yaman67 ()

  • turk tabipler birligi kendi uzerine vazife olmayan konularda gundemden dusmezken, simdi işe yarayacagi zamanda sesi cikmamaktadir. Bu birlik ne icin kime hizmet icin kurulmustur. Nasilsa bugunlerde gececek. Allah tum musluman alemini korusun.

  • İtalya Yüksek Sağlık Enstitüsü Başkanı Brusaferro:


    "Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı ülkedeki mevcut karantina tedbirleri, nisan ortasındaki Paskalya'ya kadar sürecek."

  • Çankırı'da Şabanözü ilçesine bağlı Kamış köyü karantinaya alındı.


    Ayrıca, Tunceli'de de Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyünde İstanbul'dan gelen bir kişide koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine köy karantinaya alındı.

  • :!:Kovid-19 salgınının zamana göre yayılımı:


    0 - 100.000: 110 gün


    100.000 - 200.000: 12 gün


    200.000 - 300.000: 3 gün


    300.000 - 400.000: 2 gün


    400.000 - 500.000: 47 saat


    500.000 - 600.000: 41 saat


    600.000 - 700.000: 31 saat


    700.000 - 800.000: 42 saat

  • Bill Gates:

    Kuantum Dot Dijital Dövme İmplantı COVID-19 Aşı Uyumluluğunu Takip Ediyor.


    Bill Gates, kim aşısını yaptırmış, kimin aşıya ihtiyacı var diye tespit etmek adına DİJİTAL DÖVME üzerinde çalıştığını 18 Mart tarihindeki "Reddit Bana Her Şeyi Sor" etkinliğinde açıkladı.


    Aşı kaydınız kağıda ya da elektronik ortama dökülmek yerine direkt cildinizde, kızılötesi ışınlarla okunabilecek şekilde dizayn ediliyor.


    Damgalı davarlar, hormonlu gıdalar gibi insan istiyorlar.


    Aşılanmayanların sürekli karantina koşullarında tutulacağı ve iş haklarının fesh edileceği bir dünya gelecek.