🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kontrol'ü yavaş yavaş kaybediyoruz.Sokağa çıkma yasağı artık zorunlu hale geldi...Sadece ünlülerin EvdeKal,HayatEveSığar kampanyasıyla olacak iş değil bu.Çalışan insanlar var,mecbur mesaiye çıkanlar var oturduğu yerden evdekal demekle hiçbir şey değişmiyor...

  • 7 bin teste 1200 vaka ve halen normal karşılayanlar var.Allah aşkına %16,4 oran var.Bu hızla en çok vakası olan ülkelerde ABD ile vs atarız artık 1 aya... Ohal gerekli çok acil hemde.

  • Daha fazla kaybedecek zaman yok sokağa çıkma yasağı için vaka sayısının illa 5 haneyimi bulması gerekiyor ? daha neyi bekliyoruz anlamış değilim.Bu salgını böyle herkes kendi ohalini ilan etsin demekle durduramayız.Devletin el atması gerekiyor artık..Açıklanan vaka sayısı gerçekten korkunç..

  • İllerin açıklanmasını istemem ancak kritik,iyileşen,toplam vaka vs. bilgilerin sunulacağı tablo halâ ortada yok. Yarın kesinlikle yayınlanması gerek yoksa dünkü açıklamanın bir anlamı kalmayacak.

    Harbiden ya dün bakanın açıkladı site niye hala yayınlanmıyor anlamış değilim

  • Türkiye’de Corona Virüs Testi ve Pozitif Vaka Oranı:


    19 Mart — Oran: %8.48


    20 Mart — Oran: %8.5


    21 Mart — Oran: %9.3


    23 Mart — Oran: %7.97


    24 Mart — Oran: %8.67


    25 Mart — Oran: %11.14


    26 Mart — Oran: %16.41


    DURUM ÇOK CİDDİ!!!!

  • Şimdi teori üretmeye çalışıyorum.Dikkat ederseniz test sayısı hissedilir derece de artmaya başladı tahmin ettiğimiz gibi de pozitif sayısı da artmaya başladı.Bakanlık farklı bir strateji izlemeye başlamış olabilir.İlk denedikleri yöntem anladığım kadarıyla bir sonuç vermedi.Bu şekilde test sayısını artırarak belki de işin ciddiyetini sokağa da yansıtmayı tercih etmiş olabilirler.Belki bir OHAL gelmeyecek ama bu sayılar en azından bazı şeyleri göz önüne NET olarak koyuyor.Dikkat edelim.Mümkün olduğunca tedbire devam.

  • İçi boş açıklamalardan sıkıldı artık millet yarın milyonlar işe gidecek neymiş elektriğe 3 ay zam yokmuş yaşlılara kolonya maske dağıtılacakmış(!) Türkiye kendi ohalini çok iyi ilan etmiş, gerekirse tedbirler alınırmış tarzı söylemler can sıkıyor. En kıytırık ülkeler bile sokağa çıkma yasağı koyup yayılımı yavaşlatırken biz yangına körükle gidiyoruz halen toplu taşımalar tıklım tıklım meydanlar yine dolu ipin ucu artık kaçtı burdan geri dönüş yok sadece gidişi yavaşlatabiliriz ama bunun için de herhangi bir şey yapmıyoruz maalesef

  • Zorunlu olmadıkça kimse sokağa çıkmamalıdır. İşte çalışıyorsanız kendinize maske yapın. Başta hastaneler olmak üzere açık-kapalı her yerin dezenfekte edilmesi gerekmektedir.

  • İyimser beklentiler vaka sayısının 3000-5000 arasında tutmaktı tahminler müthişmiş gerçekten 2 haftaya kötümset tahmin olan 30 bini geçeriz.