Ankara Özel Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Mevsimlik, aylık tahminlerden bahsediyorum.

    Tmm işte bende onu diyorum mevsimlik ve aylık diyorsun bir hafta snra ne olacağı belli değil varsin herkes sert geçecek varsin sıcak geçecek desin eski kışlar gibi değil her model kendi kafasına göre sicak soguk diyor

  • hangi modellerden bahsediyorsun 4 günlük sistemi çözemeyen modellerden bahsediyorsun

    Aylık ve mevsimlik tahminlerin algoritması biraz daha farklıdır.Endekslere göre şekillenir,yine de sadece modellere bakıp kış geneli hakkında bir şey söylemek doğru olmaz.Gerçekten üstüne uğraşılarak hazırlanmış tahminleri hafife almayın derim..

  • Kesinlikle yapalım hocam.

    Veri paylaşım konusundan hoşuma giden bir tahmini paylaştım Accuweather gibi siteler yerine bu tip güzel ve faydalı tahminleri tercih ederim aslında .Sayfanın sonunda da kullandıkları verileri detaylıca paylaşmışlar.Bulabildiğim verileri atıcam kış gelmeden bişeyler yapabiliriz,umarım güzel geçer bu sezon..

  • ECMWF paralel'e geçince bir sistem görmek lazım deneyimlemek için şu aşamada GFS performansının sürmesini temenni ediyorum ki haftaya güzel kar fotoğraflarınızı görebilelim burada diye.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Accuweather kış tahmini yayınlandı. Kuzeyimiz'i soğuk ve bizi ise yağışlı göstermiş. Oldukça güzel.. Geçen gün paylaştığım Ecmwf kar tahmini anomalisi ile benzerlik gösteriyor. Diğer modellerin de olumlu yönde gelişmesi dileğiyle..

  • Ayın 26'sı için ortalama 850 hpa değeri sıfırdan bir ara uzaklaşmıştı. Tekrar inmeye başladı sıfıra doğru. Eğer yağış olursa Elmadağ beyazlayabilir, tabi yağış olursa.. yağış olursa demiş miydim? :P


    Diagramme GEFS

    BORN IN WINTER

  • Yarından itibaren sıcaklıklar düşüyor. Pazartesi, Salı, çarşamba ve perşembe günleri geceleri bir çok noktada eksili değerleri göreceğiz. Merkez için eksili değerler beklenmiyor ama 1-2 dereceye kadar inebilir.

  • Yarından itibaren sıcaklıklar düşüyor. Pazartesi, Salı, çarşamba ve perşembe günleri geceleri bir çok noktada eksili değerleri göreceğiz. Merkez için eksili değerler beklenmiyor ama 1-2 dereceye kadar inebilir.

    Valla mgmye göre çoğu yer bu aralar bile ekside. Etimesgut olarak eksiye düştük.

  • Ankara'da barajların genel doluluk oranı 21,37%, aktif kullanılabilir su oranı ise 9.29%'a kadar geriledi.

    Doluluk oranları geçen sene bu zamanlara göre daha düşük seyrediyor.

    Yağışlı bir Kasım ayı barajlara da ilaç olacaktır.

  • Gfs öğlen güncellemesi 9 Kasım tahmini. İç Ege ve Batı Karadeniz yoğun kar yağışlı görünürken, benim garip şehrim yine alçak basınç mağduru olmuş 😂


    10 Kasım'da kar yağsa ne güzel olur hem. Umarım o tarihlerde hareketlilik yaşarız.


    Diyagramda da o tarihler de hareketlenme var. Kar ihtimalleri %11'e kadar çıkmış.

    Einmal editiert, zuletzt von ANGARALI ()


  • Pazar günü yağışımız görünüyor ilk attığım diyagrama da yansımış şekilde.Uzun vadede ise kasımın ilk 8-10 günü pek olumlu bir tablo sunmasa da ikinci yarısı özellikle 20-30 kasım aralığında yağışlı bir sistem bekliyorum..Çok sert soğuklar iner mi,merkezde kar yapar mı,nerelerde örtü bırakır bilmem ama bir hareketlilik olma ihtimali var.Bu dediğim soruların cevaplarını ise vade yaklaştıkça yanıtlayacağız.Aralık ayı için bölgemiz adına yağışlı bir aralık ayı beklemesem de zaman zaman inecek sistemlerle kar yağışları alabiliriz.Hafif pozitif endeks beklentisi sebebiyle bölgemiz adına tek endişem kuru soğuk yeme ihtimali olabilir. Aralık içinde ülke genelinde de kar yağışı yapacak en az bir tane sert soğukları barındıran sistem bekliyorum.Kış tahmini ve Aralık beklentisi gibi bir şey hazırlarım belki uygun konudan paylaşacak şekilde.


    Son dakika: Benzin ve motorin fiyatına zam geliyor! 1 liradan fazla olacak...
    Son dakika haberi... Araç sahipleri akaryakıt fiyatlarındaki gelişmeleri araştırırken son dakika benzin ve motorin açıklaması geldi. Buna göre bu gece…
    finans.mynet.com

    2 Mal editiert, zuletzt von Baskentli ()