Beyaz kış başlıyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam Konunuz Hayırlı Uğurlu Olsun Tahminlerinizi Büyük Bir Zevkle Takip Ediyorum. İnşallah en kısa zamanda güzel kışımıza kavuşuruz...

    Einmal editiert, zuletzt von wildleo1907 () aus folgendem Grund: Tamamı büyük harflerden oluşan yorumlar yazmayınız komple silinir arkadaşlar, ben düzenledim bu defalık...

  • Hocam konunuz hayırlı olsun.

    İnşallah tüm ülkenin kara doyduğu sistemler görürüz.

    Trakya'da pekçok yer Ocak 2017 den beri adamakıllı kar alamıyor.

    Trakya için yorumunuz ne olur?

  • Birkaç nokta var altını çizmek istediğim. Karsızlık sendromu konusunda hepimiz aşağı yukarı benzer duygular yaşıyoruz. Diyelim ki 5-7 Ocak 'ta istanbul kar aldı. 3-5 cm kıyılar dahil beyaza büründü. Şubat başında da benzer bir sistem geldi ve kışı kapattık. Bu bazılarını tatmin edecek mi?

    Bir de tabi böyle iki kez kar yağıp üzerine bol lodoslu 18 dereceleri birkaç kez gördüğümüz bir kış geçirmek toplamda sizleri mutlu edecek mi? Beyaz kış geliyor diye başlık açtım. Beyaz kış sadece istanbul için değil tüm Türkiye için açıldı. 5-8 Ocak 1-3 Ocak sisteminden daha kötü olmayacak, 11-13 salınımı var o da soğuma olarak 5-8 den kötü değil. Her sistem bir öncekinden daha iyi geliyor. Ocak ayının ikinci yarısı ele ele veren AB lerin elleri kırılıyor! Iskandinavya YB sı doğusundan archengelsk bölgesinden kuvvetli soğukları indirecek. Bu soğukların vuracağı yerlerde günlük hayat olumsuz etkilenecek. Bir kaç olmayacak. Azlağdı biraz sabredin!

  • (istanbul için)Son zamanlarda soğuk dönem geçirmemiz toprağın ve denizlerin soğuması için iyiydi. Ilık kış geçirmekten iyidir. Kış kışlığını yapıyor diyebiliyoruz bu soğuklar sayesinde. Hedefimiz azlağ. Hep birlikte bekliyoruz(ülkece).

  • Önümüzdeki yıllarda bem düşük rakımlı yerlerin artık kar görmesinin ekstrem şartlar olursa görebileceğini düşünüyorum. Umarım yanılırım ülkemize sistemler eriyerek geliyor. Buda beni sinir ediyor.

  • Ecm vortexsi bölmüş görünüyor. Cfsde bu görüntü yok ısrarla bölmüyor. Ocak sonu strosfer ısınacak gibi duruyor. Şubat 10 gibi etkili bir sistem alacak gibi duruyoruz.

  • Geçmişe dair beynimizin bizim için hazırladığı enstantane ve hatıralar konu kış olduğunda hep beyaz olur. Istanbul için konuşursak ben 84 ve 86-87 kışlarından sonra 2004 yılına kadar hafızama kazınmış kış hatırlamıyorum ama farkındaysanız arada 17 yıl var.

    Bu yıl Türkiye genelinde kötü bir kış geçirdiğimiz şu ana kadar söylenemez. İyi kış geçiriyoruz da diyemeyiz belki 10 Ocak sonrası görüntü kışın kalan kısmı için bizleri aydınlatacaktır.

    Belirttiğim tarihten sonra 70 derece kuzey enlemleri ile 80 derece enlemleri arasında bizim kuzeyimizdeki Barents denizi Svalbard Adaları bölgesinde ve kuzeydoğu iskandinavyada üst seviyelerdeki hava sıcaklıkları kademeli olarak düşmeye başlıyor. Vortex 15-18 Ocak arası için bolunecegine dair güzel sinyaller veriyor. Vortex deki bölünme basınç yerleşimleri bu senenin genelinde olduğu gibi lehimize olursa Kirim batısından Doğu Marmara merkezli olarak sert kutup soguklarinin Ülkemize giriş yapmasını sağlayacaktır. Tarih verin hocam derseniz bu tarz salınımlar çeşitli unsurlara göre değişiklik gösterse de 72 -96 saat arasında süre içinde Ülkemize iniş yapıyor. Yani basit bir matematikle Ocak ayının 18 -22'si arasındaki bir zaman içerisinde belirttiğim tarzda bir sistem alabiliriz. Ömrü kuzey ve kuzeybatı bölgeler için 4-6 gün diğer bölgelerimiz için minimum 3 maksimum 5 gün olabilir.

    Hayırlısı olsun uzays3271653126

  • wildleo1907 hocam özlediğimiz kar ne zaman gelecek, çocuklar sinek gibi cama yapıştılar kar bekliyorlar .Sömestr tatilinde özlem giderirler mi acaba?

    Siz muhtemelen yarın ve salı günü havada da olsa kar göreceksiniz ve çocuklar en azından göz tatmini yaşamış olurlar. Ya biz afedersiniz eşşek kadar adamlar gece her çocuğunun üstünü örtmeye kalktığında havayı da kontrol edenler ne yapalım :hfyeni (18):

  • Merhaba wildleo1907 hocam nasılsınız ?

    Bir sorum olacak bu önümüzdeki 3 günlük süreçte tekirdağ merkez olarak kar durumu merkezde yoğun bir kar görürmüyüz şimdiden teşekkürler hayırlı akşamlar dilerim .

    Havada da olsa kar görürsünüz sıcaklık elverişli olursa hafif örtü olur. Yağışın miktarı şaşırtıcı şekilde değişiklik gösterecektir bu sistemde.