Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Diagramme GEFS


    bir sistemin daha vade kısaldıkça kuşa döndüğünü izlemekteyiz. Geçtiğimiz 3 yıl ve bu senede gidişat benzer, dolayısıyla eskiden 120 içine girdimi tamamdır dediğimiz sistemlerin 72-96h arasında bile 180 derece döndüğünü üzülerek görüyoruz. Bu gidişle model takibi yapmanında esprisi kalmıyor, sadece 48 saat kala ne gösterdiyse o diyeceğiz o zamanda MGM ye mi talim etsek napsak:)

    Artık tek güvendiğim takip ettiğim şey anlık son durumlar?(

  • Bazen eskiden oldugu gibi hic bilmesek model falan olmadan bir anda ertesi güne sürpriz olsa keşke diyorum.


    79 senesinin Ocak baslariydi tam tarih hatırlamıyorum ama yılbaşı tatilinden 2-3 sonrasıydı sanırım ilkokul 1 e gidiyordum ılık gecen günler devam ederken önce sağanak yagmur başlamış akşama doğru bira anda hava soğuyup sürpriz yaparak kara çevirmişti çok şaşırmıştım ,sabaha kadar yağmış 20 cm ye yakın karla uyanmıştım okul için.


    Tabi o zamanlar okullar o kadar karla tatil olmuyordu kolay kolay sabah taptaze kara basa basa yürüyerek okula gitmiştim hiç unutmam.


    İnsan o günleride o karlı günleride özlüyor be :(

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

  • 1942 senesi nede güzelmiş bölgemiz adına özellikle Marmara bölgesinin illerine..


    archivesnh-1942-1-2-12-0.png

    archivesnh-1942-1-3-0-0.png


    archivesnh-1942-1-2-12-1.png

    archivesnh-1942-1-3-0-1.png


    Karayel fırtınasının mükemmelliği, izobarlar efsane..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • hocam görünce sorayım dedim, sizin arşiv baya iyi çünkü. 86 kışıni hatırlıyor musunuz?

    Valla o yıllar hobiler daha çok hormonların peşindeydi :D2 Ama 86 kışı sadece ocak ortası şubat ortasına sıkışmış gözüküyor...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Bir kaç gün önce sıfırdan -6,5'a geçişin havasını yapıyorken şimdi yine sıfırdan sıfır olduk.Yağış yok en çok canımı sıkan şeyde bu.

  • Önümüzde ki süreçte batarız da çıkarız da Kasım ayı Balıkesir'de sadece Susurluk'ta mevsim normalleri ve üzerinde yağış bırakıcak bu gidişle.

  • Sesimi duyup sıcaklık takibi yaptırayım bari dedi sanırım:hfyeni (18):

    23 Kasım - 02.55


    Susurluk Balıkesir

    Açık


    3,2 °C

  • Valla o yıllar hobiler daha çok hormonların peşindeydi :D2 Ama 86 kışı sadece ocak ortası şubat ortasına sıkışmış gözüküyor...

    eyvallah hocam sağolun :) aklıma şeyden eldi. deli deli küpeli izliyordum. Bolu da 1986da çekilmiş. baya sağlam kış vardı. size sorayım dedim bende o yıl nasıl geçmiş diye :)

  • Ne olacak bu havalar böyle. Bari bu sene bol yağmur alabilsek. Kardan ümidi keseli 3 sene oldu. Havada görsek kâr benim için ama bari sağlam bir yağış alalım.

    Yağışlar bir sure daha yok gorunuyor kasim ayi bu sekilde kapanabilir. Aralikta dua edelim soguk olmasada yagis olarak doymamiz gerekiyor yoksa yandik ki ne yandik

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Yağışlar bir sure daha yok gorunuyor kasim ayi bu sekilde kapanabilir. Aralikta dua edelim soguk olmasada yagis olarak doymamiz gerekiyor yoksa yandik ki ne yandik

    Aynen öyle hocam. Barajlar çok büyük sıkıntı. Geçen sene de kurak geçti zar zor topladık. Bu yaz işimiz çok zor olur iyi yağış alamazsak. Artık seviye düştü barajlarda. İnşallah yağar valla artık full yağmur kovalıyorum. Dağa da bol kar yağarsa çok iyi oluyor. Sular hemen akıyor aşağıya onun da faydası oluyor.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞