Fragman Bitti Film Başlıyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Tam 2 yil bekledik..


    2017 6 Ocak sisteminide once biz duyurduk. Tam gununde kara gömüldük. Efsaneyi yaşadık.


    Sabredin dedik, gelecek dedik..


    Şubatın 2. haftasindan itibaren film vizyona giriyor. Tekrardan kara gömüleceģiz.


    Bu sene sadece efsane sistem kovalayacağimi soylemistim. Vakit geldi.


    Eldiveninizi, atkınızı, berenizi, metrelerinizi hazirlayın.


    Efsane geliyor..

  • Karamsar modellerden kis bittilerden karanliklarin arkasindan isik gibi bir giris..Hayirlisi olsun hocam cok ozledik beyaz gelinligi rabbim utandirmasin..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Efsane Semih Efsane geliyor diyorsa o gelir.Kusura bakmayın pusuda tahminler tutmasın diye bekleyenler,ılıkçılar,telekulaklar rakip olmak isteyip de aslında hayran olanlar.HavaForum yazar figüranlar oynar.Efsane nin dediği gibi fragman biter Efsane film başlar...

  • Bu sene güçlü bir sistem alacağımıza inancım çok yüksek. Hep yüksekti, bugün de böyle. Zaten böyle durgun senelerin ardından hep bir fırtına kopar. Bu sene büyük bir sorun var ama ne olduğunu kimse anlayamadı. Elbette uzmanlar (Yabancı Uzmanlar!) bu işe bir açıklama getireceklerdir. Başlık için Teşekkürler, Gerçekleşeceğine inanıyorum.

  • Umut ışığı yakıldı.

    Her gecen gun efsaneye dogru adim adim gidiyoruz. Korktugunuzu,modellerde birsey goremediginiz icin kisin bittigini dusunenlerinizde var. Onlara hak vermek isterdim ama bu sefer degil.


    ''O'' geliyor..

  • Konuyu actigimdan beri hersey beklentime uygun gidiyor. Bahardan kalma gunler sonra kar kis firtina.


    Cok beklediniz biliyorum ama birkac gun icinde modellerde tam manasiyla cümbüş baslayacak.


    Sistemin tam tarihinide muhtemelen sali aksami aciklayacagim.

  • 2012 de foruma sizle geldim, ve şuan tek dayanağım sizin görüşünüz hocam, hep diyorum Mesut hoca diyorsa vardır bildiği..Konuyu açmanızı 4 gözle bekliyorum..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Aksamki Ecm ile Gem birbirine benzer. Gfs ise farkli bir tablo cizmis.


    Uzun vadede ecm endeksleri notre cikariyorken gfs ise negatif devam ettiriyor. Gfs nin kotu gozukmesinin sebebi bu.


    Beklentimiz dongunun bizim lehimize degismesi yonunde. oyuzden gem ve ecm su asamada daha gercekci duruyor.


    Twitterda ve cesitli sitelerde havaforuma sitenin hit sayisi fazla oldugu icin birtakim saldirilar yapiyorlar seklinde mesajlar aliyorum.


    Umut daha bu topraklari terketmedi. Biz gordugumuzu soylemeye devam edecegiz. Efsane sistem beklentimde degisiklik yok. Basligi coktan actim. Sorumluluk bana ait. Uzun vadede gundemi herzaman biz belirledik, belirlemeyede devam edecegiz.

  • Subatin 2.haftasindn itibaren sistem ihtimali oldugundan bahsetmistik. Modellerde de ufak ufak gozukmeye basladi.


    Kisin ilk yarsinda yaklasik 45 gun suren bir soguk patern yasadik. Sonra ara verdik. Split bolunmeden dolayi soguklari abd ye kaptirdik. O doneme kadar Anadoluda ise cok guzel kar yagislari gozuktu. Istanbul izmir samsun trabzon gibi kiyilar ise sogumanin yetersizligi/ Azorun yeterli konumu alamamasi sebebiyle sicaklik sorunu yasadi.


    Subat 2.haftasindan itibaren dongu tekrardan bize donecek. Negatif seyreden Ao endeksi notre veya pozitife dogru yol alacak.


    Kisin geri kalani subat 2.haftasinda gelecek sistemle bitmeyecek. Kis mart 15 e kadar uzayacak. 2 veya 3 sistem gelecek. Bunlardan biride efsane olacak. Bugun tam tarihini netlestiririm diye dusunuyordum ancak hala tam olarak netlesmedi. Şubat ayi icinde efsaneyi gorecegiz. Birkac gun daha gecmesi gerekiyor. En azindan Şubat ayina giris yaparsak onumuzu daha net gorecegiz. Sabirla takibe devam. Bu basliktan gun gun bilgi vermeye devam edecegim.

  • Bu tur sistemlerde nihai sonuca varmak icin nao endeksininnotre cikis zamaninin beklenmesi gerekir. Nao suan eksi 2 ye yonelecek ve sonra notre cikacak. 2 subattan itibaren notre yukselisine baslayacak. Sistemin kaderi yb nin gucu hareket yonu vs. de. o yuzden Ao' nun pek onemi yok. Bu sisteme çömez silkeyen sistemde denir. Eger kafanda bir şablon yoksa modelden modele donersin. Beklentimi uzun sure once subat 2.hafta diye belirttik. tek sistem degil birkac sistem olacaginida soyledik. neler olup bitecegini hep beraber gorecegiz.

  • 9b80f0af2.png


    Yuvarlak icine aldigim alanda yb hakimiyeti var. Model neden begenilmedi anlayamadim.


    Izlanda'ya set cekmis bir yb. kita avrupasina hakim olmaya calisan bir yb. 850 hpa da eksi 10 sevdasindan vazgecin. bu tur sistemlerde yer sicakligina bakilir. eger ki yb kitaya bu sekilde hakim olursa 850 sogumasida artacaktir. herseyden onemlisi yer sicakligindaki soguma artacaktir. Bu tarz sistemler sinsidir. baslarda yeteri kadar sogumayi gostermez. taki sistem 144.saate girene kadar.


    Azora bel baglamayin. iskandinavyada bile eksi 8 ler var. gelse bile kiyilar yine soguma sikintisi ceker. tek yapmamiz gereken yb nin genislemesini takip etmek, merkezi gucunun daha guneyli konumlanmasini beklemek. ozaman yer yerinden oynayacak. dedigim gibi yer sogumasiyla gelen sibiryanin sinsi hareketlerini gozardi etmeyin..