İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hala modellerde görmek istediğim tabloyu göremedim artık şubata girdik modellerin vermesi lazım günlerde uzuyor artık yavaştan anlayabiliyorum çok geç olmadan gelmesi lazım gelecekse eğer .

    Henüz Şubat ayına girmedik.Aybaşından önce modellerin rayına girmeye başlaması benim açımdan süpriz olur.

    Aşağı yönlü senaryoların hareketliliği modellere yeni yeni yansımaya başladı.Dolayısıyla biraz daha sabredeceğiz.

  • Henüz Şubat ayına girmedik.Aybaşından önce modellerin rayına girmeye başlaması benim açımdan süpriz olur.

    Aşağı yönlü senaryoların hareketliliği modellere yeni yeni yansımaya başladı.Dolayısıyla biraz daha sabredeceğiz.

    Ne zaman gelcek hocam bu sistem daha geçen haftalarda şubat başı diyen kişiler mevcuttu şimdi yine bir anda vazgeçildi ki gelcek sistemin nereyi etkileyeceği belli değil hatta sistem gelecekmi o bile belli değil .

  • Ne zaman gelcek hocam bu sistem daha geçen haftalarda şubat başı diyen kişiler mevcuttu şimdi yine bir anda vazgeçildi ki gelcek sistemin nereyi etkileyeceği belli değil hatta sistem gelecekmi o bile belli değil .

    Önceki yazılarımda da hep üzerinde durduğum gibi Şubat başında patern oturmaya başlayacak.Herkes tahminlerde bulunabilir.

    Şubat 6 sı gibi soğuk sektöre geçmeye başlayacağız.Ayın 10 gibi fitil ateşlenecek.Hafta sonundan itibaren analiz etmeye başlayabiliriz.

  • Soğuk inecek inmesinede bölgemiz adına (kıyı ege) sinoptik olarak istediğimizi alamayabiliriz ilk salınımdan umarım yanılırım ama şuan iç açıcı değil görünenler istediğimiz alçak basınç'ın daha doğulu oluşması ağır basıyor ben kafamda kurdum sinoptiği az çok ve şubatta tek salınım olmayacak gibi görünüyor bu arada mart ilk 2 haftası dahil ara ara salınımlar alabiliriz bunlar ne kadar kuvvette gelir ne kadar etkiler bizi zamanı gelince göreceğiz .

    Yağışlı sistem hakkındaki düşüncelerim;

    Bölgemizde hortum ihtimali çok düşükken kararsızlık değerleri fena değil gökgürültüsü olacaktır. (gene konvektif engelleme mevcut) özellikle yine en kıyı kesimlerde olmak olmak üzere yağışlara küçük çaplı dolular eşlik edebilir. Muğla kıyı kesiminde olası bu dolu yağışları daha etkili olabilir özellikle ( Fethiye,Seydikemer,Kabağaç,Faralya,Datça,Marmaris,Bodrum-Kuyucak arası) Hortum riski olan yerlerse Muğla ve Antalya yine (bu ihtimal düşük olsada) Muğlada fethiye ve rodos adası arasındaki aralıkda deniz üzerinde özellikle waterspout (su hortumu) görülme ihtimali yüksek mezosiklonik hortuma dönüşme ihtimali çok çok düşük geçenki görüntüler olmayacaktır kanaatimce. Antalyada ise (Kumluca,Kaş,demre açıklarında hortum ihtimali biraz daha ağır basıyor waterspout olarak) Yağışlar güney kesimlerimiz başta olmak üzere bölge genelinde kuvvetli yer yer 30/60mm olarak gerçekleşecek bu değerler muğlanın doğu ilçeleri başta olmak üzere 50/90mm aralığını bulabilir, Dikkatli olmakta fayda var.


    Edit: Mesut hocayla (efsane semih) aynı anda paylaşmışık tahminleri tesadüfe bak oda mart 15 diyor..

    2 Mal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • PergamoN 15 Mart ne dostum ya Deniz sezonu başlıyor o aylarda :hfyeni (29): Deniz ,Kum,Güneş bide yanında buz gibi ya bira yada limonata o miss :hfyeni (18):

    Bir başka tahmincide son sistem olur demiş yazısını şimdi gördüm. Şahsen katılmıyorum bu döngü 1 sistemle kapanmaz mart ilk 15gün maximum verdiğim tarih mart ilk haftasıda sistem alıp kapatabiliriz döngü bittiğini belli eder zaten o gün .. :) Efsane olarak telafuz etmek ne kadar doğru bilemiyorum mesut hocanın kendine göre kafasında birşey var sanırım bana göre gelicek salınımların en babası -14,-15 aralığında olur soğuk olarak (oda kuzey kıyılarda).

    gerçi kar yağışına efsane diye hitap ediyoruz baba bi sinoptik var sanırım mesut hocanın kafasında . millet soğuklara bakarak efsane diye hitap ediyor ama -10 aralağında uygun sinoptikle -20 aralığında uygun olmayan bir sinoptikden alacağın kar yağışı miktarı çok çok farkeder. Soğuklara odaklanmaktan ziyade (-19lar -20ler) uygun sinoptiği takip etmek daha mantıklı görünüyor..

  • Aslında ilk dalgadada balkanlardan yatay girişi yapan bir soğuk var yine yatay izobarlı bir ab oluşumu olabilir ama etkisi ne kadar olur şuan kestirilemez.

    Soğuklarda yatay bir şekilde geldiği için 2006 vari bir sinoptik kovalıyorum.

    Bakalım bekleyip görelim zamana bırakalım

  • Aslında ilk dalgadada balkanlardan yatay girişi yapan bir soğuk var yine yatay izobarlı bir ab oluşumu olabilir ama etkisi ne kadar olur şuan kestirilemez.

    Soğuklarda yatay bir şekilde geldiği için 2006 vari bir sinoptik kovalıyorum.

    Bakalım bekleyip görelim zamana bırakalım

    Önceki değerlendirmelerimde de 80'li yıllara atıflarda bulunmuştum.Benim kafamda da 85 vari bir sinoptik

    var fakat dediğin gibi zamana ihtiyaç var.Hayırlısı bakalım.