İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Genel hatlarıyla dünkü tahminimi gayet başarılı buldum bergama dışında :cursing:

    Bergamada kar'ı geçtim sıcaklık gerçekden merkezde çok sıkıntılıydı hiç bir veride böyle birşey yoktu.. yinede yükseklerinde örtü olucak demiştim olduda.

    Aliağa ve menemende sulusepken gibi hafif bi yağış olabilir sıcaklık çok sınırda dedim bir arkadaş sabah hafif kar karla karışık yağmur attı demişti yanlış görmediysem.

    Foça,dikili kar olmaz demiştim olmamıştırda

    İzmir merkez civarı (Bornova,Buca,Konak) Şartlar hemen hemen aynı bu ilçelerde kar görülürse süpriz olmaz ama sıcaklıklar çok sınırda görülüyor özellikle +300-350m rakıma çıkabilen çıksın şartlar daha iyi görsel şölen olabilir örtü beklentim yok demiştim bi arkadaş 350-400m arasından fotoğraf göndermişti yanlış görmediysem

    Karaburun,Urla,Çeşme kar olmaz demiştim.

    Tire civarı yağış konusunda şanslı bi başka kesim sıcaklığın uygun olduğu anlarda var kar görülebilir beklenenden 1-2tık soğuk gelmesi halinde merkezdede güzel görüntüler olabilir, Ödemiş dahil yükselerinde örtü ihtimali mevcut bu bölge ve güney doğusunda yağış biraz daha etkili. demiştim gelen yorumlara göre tirede kar rakımı(örtüsü) 200m'ye kadar inmiş.

    Kemalpaşada örtü beklentim yok kar görme ihtimali epey yüksek. özellikle bağyurdu civarında örtü ihtimali mevcut +500-600 rakım güzel örtü olabilir demiştim. Bağyurdunda ve doğusunda özellikle yağışın fazla olduğunu dile getirmiştim Kemalpaşaya 17.4mm yağış düşerken bağyurduna 31.72mm yağış düştü bu siklonik sistemde omesafe aralalığındaki fark için ciddi rakam 2 katı yağış demek nerdeyse,sıcaklık 1 tık fazla gitti beklediğim sıcaklık olsaydı bağyurdunda örtü kaçınılmazdı +500 rakım ve civarı çok güzel örtü alır demiştim aldıda.. Kemalpaşadada kar görüldü örtü olmadı.

    Turgutlu örtü ihtimali yok kar görme ihtimali yüksek Salihlide hafif örtü olabilir demiştim bu ilçelerde ne oldu yoruma denk gelmedim ama salihli Manisada en ciddi yağışı alan yer 42mm.. Bunları açıklamamla kıyaslamak için yazdım başka hiçbir amacım yok yorum sizin çoğu yer düşük rakımda kar göremedi yine işin açıkcası..


    Gelelim diğer sistem takiplerimize :)

    21/25 arasındaki salınım hala avrupa meyilli çok etkili gözükmüyor ve izlanda kökenli :cursing: avrupa meyilli olursa 26-31 ocak çok daha sert sistem gelir demişdim(daha araştırmacı ve bilgili kişiler destekler niteklikde)duruma göre şubatın ilk haftasına kayabilir gibi görünüyordu modellerde hiç bir sinyal yoktu(zaman zaman olsada son çıktılarda yoktu ) izlanda hala çok aktiftiki bugünkü akşam çıktısında (gfs ana çıktı diğerlerini incelemedm) 300h ile 384h arasındaki bölümü izlerseniz sistemin ne olduğunu görürsünüz. bu belirtiyi vermesi önemliydi tam istediğimiz gibi olmasada daha çok değişir..

    Unutmayinki kış mevsimi 3 aydır hatta zaman zaman martlarda çok sert geçer. ve biz daha 15 ocakdayız önümüzde nerden baksan 50 gün var mart ilk haftasınıda işin içine katıyorumki marttada izmirde kar görüldüğü olmuştur. 2012 sistemi 20 şubat civarında gelmişdi yanlış hatırlamıyorsam.. Diyeceğim kış uzun takibe devam hala bir godzilla beklentisi var unutmayalım.. :hfyeni (29):

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • 2012 sistemi 2 subatta gelmisti

  • Evet hocam doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Dediğiniz gibi siklonun güneyli gelmesiyle konumum için yağış daha iyi oldu. 16 itibariyle saf kara döndü. Çok yoğun şekilde devam ediyor. Gerçi radara göre 1 saat içinde biter ama 10cm birikim oldu. Benden daha yukarıda 500 rakımın üzerinde 35-40 cm kar var. İyi bir tahminci olduğunuz ortaya çıktı. Sizi ilgiyle takipe devam.