İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hayır o bişe değil okadar emek verip 7/24 işimizden gücümüzden fedakarlık yapıp takip ediyoz bişeler yapiyoz gene yok. Gfs bundan 5 yıl önce sistemi 120 netleştirirdi değişmezdi şimdi 72de bianda tepetaplak oluyor yazık. Akşamda bakalım ona göre gfsnin notunu vercez.

    Bu bir sevdadır, aşk'tır Hocam. Bu bir özlemdir, heyecandır Hocam. Bu bir ümittir, uğraştır hocam. Bu bir tutkudur, istemektir Hocam.

    Bu çocukluğumuzda yaşadığımız kışlara özlemdir Hocam.

    İşi obsesiflik boyutunada döksek o bizim vazgeçilmez bir tutkumuzdur Hocam.

  • Sistem Allah'ın izniyle pazar öğleden sonraya kadar da olsa İstanbul'u etkiler, sonrası belli olmaz tabii... düşüncem net bu şekilde... güzel kar da biriktirebilir... göreceğiz Allah'ın takdiri sonuçta....

  • Sistem en başından beri Balkan Sistemi idi. Ucundan ne koparırsak kârdır dedik. Cumartesi az biraz koparacağız sonra yağmur dönemi başlayacak. Ne diyelim buna da şüküt

  • Maalesef kisa vadede guvendihim gfs de adim adim batiliyor buda 1-2 gun icinde sistemi ukmonun verdigine eviricek ecmde bunlara zaten uyuyor demektir. Bekledigimiz giderek iyilesen modeller iken hergecen gun bu senenin trendine uyan bir durumla karsilasiyoruz suanda, acikcasi bu saatten sonra muazzam bir donus olmasi gerek ki oda kolay degil artik..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Yağmura dönmeyeceğini söylemen hissiyatın mı ?

    10 yıldır takip ettiğim sürede sistemlerin gelişine bakarak tabi ki kendi tahminimde bulunuyorum. Hava tahmininde kesin diye birşey hiçbir zaman yoktur. Pazar öğleden sonra hava biraz ısınmaya çalışırsa lapa lapa kar görürüz. Veda ederse de lapa lapa veda eder.pazartesi salı da kar kararlılığı devam eder mi bunun için yarın geceye kadar beklemek lazım. Takibe devam

  • Model sonu gösteriyor birşeyler ama nafile kırdın gönlümü eyledin viran

    Bu akşam dan sonra model takibini bırakıyorum dün akşam hanımla tartıştım havaforum sevdamizdan

    Yeter artık ben dedi kış başından beri söylüyorum kar mar yağmaz o eskindendi diyip diyip durdu^^

  • Perşembe gecesine kadar 3 güncelleme baz alalım. Son güncellemeden önceki 3 güncellemeyide. Eğer sayılı saatte dramatik değişimler olabiliyor ise ben sistemi 3 güncellemede bitirmem. Bu her ne kadar bet duruma gidiyorsa iyiyede gitmesi mümkündür. Son saatine kadar takip ederim gerisi yaşayıp görmeye kalır. Sistem anında sistemin değiştiğine şahit olduk. Fos denilende yerde örtü gördük. Bu sistemin de süprizlere gebe olduğuna inanıyorum.

  • Ya bu sistem nasil batiladi ya dogu karadeniz gozukuyodu en son bi kac gun once noldu dondu birden.

    Ömer18 kardeşim,

    elimizden bir şey geliyor mu ?

    Hayır gelmiyor.

    Modelleri elimizle istediğimiz hizaya sokabilir miyiz ?

    Bu da imkansız.

    O halde düzeltemeyeceğimiz ve direksiyonu bizim elimizde olmayan bir atmosfer için üzülmek yerine gelene şükretmek daha akıllıca değil mi ?

  • Arkadaşlar şuan modellerin 96 - 120'yi çözemiyorlar. Farkındaysanız son bir kaç gündür her 12 saatte bir sağlam değişiyor sinoptik. Bu kadar yakından takip edip sabah sabah böyle bir tablo görmek aşırı moral bozucu ama bir tıkta olsa değişeceğine kesinlikle inanıyorum. Tahminim Cumartesi İstanbul 850 de -10 , Pazar ise -8 görecek. Pazar akşamı 2. sistemin birleşme emareleri olarak geç saatlerde bir parça ısındığı için KKY yağmur ve yağmura doğru dönecek.

  • sizinle gecenin gec saatlerine kadar model takip etmek çok zevkliydi arkadaşlar yine takipte olacağım ama bu kadar yogun olmayacak is bitince bir bakarım o kadar inşallah Allah büyüktür biraz olsun yüzümüz güler herkese hayırlı günler