Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hatay'da bugün muazzam bir yağış vardı. Dolu, gök gürültüsü, şimşek, rüzgar hepsi aynı anda yaşandı. Ama şehirde büyük zarar var tarım alanları mahfolmuş durumda. Şu an yağış halen devam ediyor. Öğleden sonra şiddetlendi akşama kadar durmadan ve inanılmaz bir hızla yağdı. Çoğu işyerini su bastı. Bu sene gerçekten uzun yıllar ortalamasından çok fazla yağış aldık sanırım. Pazar gününe kadar yağışlı görünüyor. Bakalım daha ne kadar sürecek :)

    Dostum ben hayatımda böyle bir yağış görmedim bizim burda dün gün boyunca neredeyse hiç durmadı akşam ve gece zaten anlatılmaz ve yaşanır. Gerçekten bu aylarda çok ender rastlanan bir sistem oldu bizim için.

  • mgm resmen dalga geçiyor şehir merkezinden süper hücre geçti çok şiddetli sağnak ve dolu yağışı oldu ama ölçülen yağış 0 😡😡

    Hocam Cimer'e yazın.Şehir merkezinde istasyon kurulmasını talep edin.

  • Ecmwf bu sabah farklı bir yol denedi bu sistemden sonra ısınmayı yok edip tekrardan yağışlı ve soğuk günler olacak dedi. Tabi vade uzun bakalım zaman ne gösterecek.

  • Tarımla uğraşan çiftçiler aşırı yağışlardan muzdarip....Babam aşırı yağış dolayısıyla tarlaya girememekten şikayetçi...Ağaçlar çiçek açamıyor....Açanlarda aşırı yağıştan ara arada yağan doludan döküyor.....Bu sene yazın en sıcak günlerinde bile tabanda su bol olacak çok şükür.... Yinede aşırı yağış yüzünden REKOLTE DE sıkıntı olacak GİBİ....RABBİM Üzerimizde ki bereketini lütuflarını hayırlısıyla arttırsın inş . ALLAH 'A emanet olun.....

  • Dostum ben hayatımda böyle bir yağış görmedim bizim burda dün gün boyunca neredeyse hiç durmadı akşam ve gece zaten anlatılmaz ve yaşanır. Gerçekten bu aylarda çok ender rastlanan bir sistem oldu bizim için.

    Aynen valla dostum bende sanırım en son böyle yağışı yıllar önce Mayıs'ta sel olduğunda hatırlıyorum. Bugün internette dolaşan videoları gördüm. Zarar çok fazla malesef. Arabalar bile sürüklenmiş bazı yerlerde. Yağmur bugün de devam ediyor. Bazı bölgelerde yine kuvvetli. Demin video attı arkadaşım sanayi tarafında mükemmel bir yağış var. Bizim buralarda daha hafif. Pazara kadar sürecek bu yağışlar aralıklarla. Sonra belki baharı hissederiz artık yada direk yaza geçiş yaparız sanırım :)

  • Tarımla uğraşan çiftçiler aşırı yağışlardan muzdarip....Babam aşırı yağış dolayısıyla tarlaya girememekten şikayetçi...Ağaçlar çiçek açamıyor....Açanlarda aşırı yağıştan ara arada yağan doludan döküyor.....Bu sene yazın en sıcak günlerinde bile tabanda su bol olacak çok şükür.... Yinede aşırı yağış yüzünden REKOLTE DE sıkıntı olacak GİBİ....RABBİM Üzerimizde ki bereketini lütuflarını hayırlısıyla arttırsın inş . ALLAH 'A emanet olun.....

    Aynen hocam forumdaki genç arkadaşlar işin ciddiyetinde değil hala bu mevsimde kar yağsın istiyorlar zaten aşırı yağış bi şey bırakmadı bugün buğdayın kilogram fiyatı 2 tl’ye varmış eğer bu döngü kırılmaz ise gelecek seneyi düşünmek istemiyorum

  • Aynen hocam forumdaki genç arkadaşlar işin ciddiyetinde değil hala bu mevsimde kar yağsın istiyorlar zaten aşırı yağış bi şey bırakmadı bugün buğdayın kilogram fiyatı 2 tl’ye varmış eğer bu döngü kırılmaz ise gelecek seneyi düşünmek istemiyorum

    Hiç bir şey bizim isteğimizle olmuyor ki ne yapalım bu sene de yağacağı varmış yağmurun. Şimdi ben kar yağsın isterim sen güneş açsın dersin ama bizim ki sadece bir dilektir doğanın dediği olur. Yani suçlayacak kişiler aramayın boşa. Allah ne derse öyle olur.;)

  • Kirk ikindi yagmurlari basladi herhal bu bir kac gundur ikindi zamani masallah guzel yagiyor..Kirk ikindi yagmurlari bolgemizde hangi tarihte basliyor acaba bilgisi olan varmi ?

  • Ocak başından bu yana Adıyaman 610 kg'den fazla yağış almış şimdiye kadar.Herhalde nisan çıkmadan çoğu güneydoğu şehri yıllık yağışını çıkaracak anlaşılan.Urfa ise 30 kg daha yağış alırsa yıllık yağışına varacak.:):):)

  • 1-18 nisan toplam yağışları :

    Adana : 66,5

    Gaziantep : 69,2

    Şanlıurfa : 53,3

    Adıyaman : 105,4

    Malatya : 34

    Mardin : 144,7

    Diyarbakır : 116,6

    Elazığ : 80,8

    Tunceli : 117,2

    Erzincan : 40,2

    Batman : 104,5

    Bingöl : 107,2

    Siirt : 87,4

    Muş : 63,3

    Erzurum : 53,5

    Hakkari : 130,6

    Van : 31,6

    Ağrı : 51

    Iğdır : 15,2

    Kars : 24,3

    Ardahan : 34,3

  • MGM yarın için Sarı uyarı verdi.


    "21.04.2019 Pazar günü ülkemizin güneydoğu kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Şırnak, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."