Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Akşamki gfs az çok belli etti. 3 gündür ayın 14-15'i için benzer senaryolar sunuyor. Önce 13-14-15'ten itibaren soğuk ve yağmur, ardından 17-18-19 civarı kar yağışları bekliyorum güneydoğu'da. Soğuğun gücüne göre Hatay da nasiplenebilir. Henüz o kısım net değil.

  • Akşamki gfs az çok belli etti. 3 gündür ayın 14-15'i için benzer senaryolar sunuyor. Önce 13-14-15'ten itibaren soğuk ve yağmur, ardından 17-18-19 civarı kar yağışları bekliyorum güneydoğu'da. Soğuğun gücüne göre Hatay da nasiplenebilir. Henüz o kısım net değil.

    Hocam nizip için tahmininiz nedir

  • Akşamki gfs az çok belli etti. 3 gündür ayın 14-15'i için benzer senaryolar sunuyor. Önce 13-14-15'ten itibaren soğuk ve yağmur, ardından 17-18-19 civarı kar yağışları bekliyorum güneydoğu'da. Soğuğun gücüne göre Hatay da nasiplenebilir. Henüz o kısım net değil

    Kar yağışı yükseklere ve iç bölgelere daha çok lazım, hocam. Bu yağışlarla mevsim normallerine yaklaşabilirmiyiz ?

  • Selamlar arkadaşlar forumda bölgemiz olarak gecmişten beri forumun en güzel uyumlu bölgelerinden biriyiz ara ara eleştiriler olabilliyor tahmin yapan biz arkadaşlara karşı adı üzerinde tahmin diye kesinlik diye bişey yoktur eleştiriler daha güzel bir söylemle daha olursa ne güzel olur kimi arkadaşlarımız uzun vade icin tahmin yapar kimisi mevsimlik tahmin yapar kimisi modellerin 6 saatlik degisimine göre tahmin yapar kimisi modellerin basınç dizilimlerinin degisimine göre tahmin yapar kimisi yılların verdigi model takiplemeleri veya o yılın ao ve nao, üzerine tahmin yapar yani demem o ki adı üzerinde tahmin sonra bak söyledin olmadı gibisi şeyler üzerine eleştiriler yersizdir tahmini yapanlar boş yere tahminde bulunmaz bildigi gecmisten gelen birikimlerle tahmin yapar tutarmı tutmazmı diye kesin bisey yok olsaydı zaten model güncelemeleri 6 saatte bir olmazdi o kadar teknoloji varken ellerinde bile tam kesin bisey belirtemiyorlar kesinlik olsaydi 1 haftalik veya daha fazla gün icin verilerini sunup otururlardı yerinde atmosfer şu an bile corba gibi desem yeridir degisimler mevcut simdiye kadar sicak tarafta kaldık şu ana kadar ayın 10 gibi degişimler başliyor veriler olumlu yönde bize dönmeye başlıyor daha net konuşabilmek icin önümüzdeki 2 günlük güncelemeler önümüzü daha net görmemizi sağlayacak inş o zaman soğuk ne kadar şiddetli olur yağış soguk karşılasması gibi durumları dahada netleşir Selametle bol karlı günlerimiz olsun uzays3271653126uzays3271653126uzays3271653126

  • Veriler daha öncedende söyledigimiz gibi bizden yana adım adım istediğimiz konuma gelecek gibi görünüyor vade biraz uzun anlık değişimler her an olabilir o yüzden sıcak ataklar cikacak modellerde çok takmayın derim o atakları + yönde daha iyisi olacak sorumlu biri olarak cok temkinli davranarak yorumluma yaparım 6 saatte bir degisen modellere göre yorumlama yapmayı tercih etmiyom bir cok hocam gibi modellerde hic bir soguk emaresi yokkende üstüne basa basa soguma ve sibiryanın uyanacagını az cok belirtik ve herzaman yeri geldiginde defalarca aciklamalar oldu modellerde cok yagis olmayacak kurak gececek derken tam tersi aciklamalarida görduk bol yağısli bekleyenleride gördük demek istedigim 6 saatte bir değisen verilere göre yorumlama yapmak yanlıştır

  • Malatya Arapgir anlık sisli göz gözü görmüyor mgm sıcaklığı -3.3 olarak vermiş buz gibi dışarısı.Umarım şu ana kadar yağmayan karın telafisi 21 Marta kadar fazlasıyla olsun.

  • Birseyler olacakda. Güncellemelerin büyük çoğunluğunda yağış olarak en kötü biziz. Kar olarak da akdeniz ve ege sahillerinden sonra yine en kötü biziz.


    Çiftçiler kuru toprağı sürüyorlar. İnşallah düzelir.

  • Selamlar, ben bayadır takip ediyorum forumu genel olarak.Yeni üyeyim, Mersin yüksekleri Toros dağlarında etki nasıl olur? Şuan Torosların zirvelerinde neredeyse kar yok.Durum vahim.

    🇹🇷NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE🇹🇷

    Einmal editiert, zuletzt von OnurG ()