Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ecmwf daha erken soktuğu soğukları bu sefer geç sokuyor bu modelli sevmedim halada sevmiyorum.

    Bölgem için Gfs favorim dir.

    Einmal editiert, zuletzt von Vuslat20 ()

  • Ecmwf daha erken soktuğu soğukları bu sefer geç sokuyor bu modelli sevmedim halada sevmiyorum.

    Bölgem için Gfs favorim dir.

    Konumunuz neresi tam bilmiyorum ama ECM ana çıktısı 12sinden sonra sıcak senaryo.Ortalama daha düşük.

  • şahsen hala ecm'ye pek güvenmiyorum. gfs'nin sistemi vermesi lazım.

    elazığ ve çevre illeri için gfs'ye göre detaylı konuşacak olursak


    elazığ bugün kuvvetli rüzgar yiyecek ve bu yüzgar yer yer 40 km/s yi bulacak, hava 11-12 dereceyi bulabilir ki şu anda 8 derece zaten. bu gece başlayacak olan yağmurla rüzgarın etkisi azalır ve cuma akşamına kadar yer yer orta şiddette devam eder. cumartesi sabahından gecesine kadar orta şiddette kar var. havanın sıfırın üstüne çıkmayacağını düşünürsek 5-10 cm civarı bir birikme olacaktır.


    malatya'nın güneydoğu cephesi kapalı olduğu için bugün rüzgardan o kadar etkilenmeyecektir. gece kuvvetli yağmur etkili olacak ve gün içinde geceye kadar yer yer hafif olarak devam edecektir. cumartesi günü öğle saatlerine kadar orta, yer yer yoğun kar etkili olacak ve ardından hava yavaş yavaş açılacaktır. sıfırın üstüne çıkmayacağını düşünürsek 5-10 cm civarı bir birikme olacaktır.


    tunceli bugün hafif yağmurlu olacaktır ve rüzgardan etkilenmeyecektir. cuma günü yağmur sabah saatlerinde kuvvetli, gün içinde orta şiddette devam edecektir. bu yağış gece soğuk girişiyle beraber kara dönecek ve cumartesi gecesine kadar yoğun bir şekilde devam edecektir. sıfırın üstüne çıkmayacağını düşünürsek 15-25 cm civarı bir birikme olacaktır.


    bingöl bugün hafif yağmurlu geçecektir. cuma günü 1400m+ rakımda yoğun kar, merkezde kuvvetli yağmur yer yer kuvvetli kky, havalimanı tarafı kuvvetli yağmurlu geçecektir. cumartesi ilk saatlerden geceye kadar il geneli yoğun kar yağışlı geçecektir. 1400+ rakımda 50-80 cm, merkez ve havalimanında 20-30 cm bir birikme olacaktır.


    diyarbakır bugün açık ve rüzgarlı geçecektir. yarın havanın bulutlamasıyla birlikte cuma öğlen saatlerinden cumartesi öğlen saatlerine kadar yer yer hafif yağmurlu geçecektir. cumartesi öğlen saatlerinden itibaren soğuk girişiyle birlikte yağış kara dönecek ve gecesine kadar devam edecektir. il genelinde 5-10 cm birikme olacaktır.


    erzincan bugün kuvvetli rüzgar yiyecektir. akşam saatlerinden itibaren başlayacak olan yağmur cuma gecesine kadar 1400+ rakımda yoğun kar, merkezde kuvvetli yağmur yer yer kky şeklinde olacaktır. cumartesi ilk saatlerden geceye kadar il geneli yoğun kar yağışlı geçecektir. 1400+ rakımda 50-80 cm, merkezde 15-25 cm birikme olacaktır.


    tekrar söylüyorum, şahsi tahminim değildir, tamamen gfs ne vermişse aynısını söylüyorum.

  • 8 OCAK VE 11 13 SİSTEMİ


    Bu 2 DALGA nedir ne değildir?....1. Dalga az çok belli oldu....Cumartesi pazar arası URFA ADIYAMAN ,Maraş merkez ,Hatayın yüksek kesimleri , doğu ve güneydoğu geneli lokal olmayan genel kar yağışlarına maruz kalabilir....Yağışlar düşük değil fakat çok kuvvetlide değil. Yİnede yer yer güzel yoğun olacak görünüyor...

    2. DALGAYA ise halen 5 6 gün var ....11 13 Ocakta Bir ab nin belirme ihtimali her geçen gün yükseliyor....Peki efsanemi kestanemi......... Geçmiş tecrübelerimiz bize ağırlıklı olarak efsane fısıldıyor....Ama yinede dikkat et bu soğukların arkasından az da olsa Kestanede gördük ve ekliyor Şuan için net yeni verilere ihtiyamız var.Sabırr sabır.....