Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • UmuTCaN hocam sanki düzelmeler var gfs diyagramında öyle değil mi? 24'ü ve ilerisi için kar haritasıda iyi sanki diyarbakır için değil mi ben yanlış anlamıyorsam

    Henüz ciddi bir dönüş bölgemiz için yok, zira güncelleme sonlarında GFS batı için iyi veriler sundu biz yine Doğu Akdeniz’de oluşan AB hareketi nedeniyle güncelleme sonunda hala sıcak cephede kalıyorduk. Ama bu sinyal bile ısrarla ay sonuna en geç Ocak başına işaret ettiğimiz bu günlerde önemli. ;)


    Kar haritası yanıltabiliyor ne zaman bölge genelinde aralarda nokta kalmadı o zaman kar haritası kar haritasıdır. Yoksa Diyarbakır’da kar var gibi görünüyor ama aslında o karın tamamı Karacadağ’ı kapsıyor. ;)

  • serad hemşehrim aynen öyle, uzun yıllardır öyle kar yağışı görmedik, bizi anca öyle bir kar fırtınası keser. Nao'nun hafif pozitif nötr ve yine ao'nun dalgalı seyri bölgeye enaz bir kar fırtınası getirecektir, ocak ayında endexlerin bu yönde hareket etmesini bekliyorum, ben açıkçası ümitliyim.

  • urfa viranşehirde 6 yıl kaldım. Gördüğüm en sağlam sistem 2-3 ocak 2015 sistemiydi -18 leei görmüştük. Açık öğretim sınavında görevliydim çok zor gitmiştim göreve her yer buz tutmuştu. 1 hafta nerdeyse kar yerden kalkmamıştı. Ve ardı ardına kar yağışlı sistenler almıştı o yıl.

  • serad hemşehrim aynen öyle, uzun yıllardır öyle kar yağışı görmedik, bizi anca öyle bir kar fırtınası keser. Nao'nun hafif pozitif nötr ve yine ao'nun dalgalı seyri bölgeye enaz bir kar fırtınası getirecektir, ocak ayında endexlerin bu yönde hareket etmesini bekliyorum, ben açıkçası ümitliyim.

    PiriReis hemşerim Ocak ayında genelde hangi haftalar arasında bekliyorsunuz böyle bir sistem ? Tabiki değişir yada değişmez o takdiri ilahidir. Sadece öngördüğünüz düşüncenizi bizimle paylaşsanız güzel olur ,Şimdiden teşekkürler.

    Einmal editiert, zuletzt von Vuslat20 ()

  • hemşerim şöyle bi Ocak 2000 sistemi yıllardır aç olan gözümüzü gönlümüzü doyurur ne dersin :)

    O zaman yaşım küçük olduğu ve meteorolojik olaylara şimdiki kadar meraklı olmadığım halde iyi hatırlıyorum..Sabah saatlerinde kar fırtınası başlamıştı, tipi şeklinde ve aşırı yoğun ve biraz da kırmızımsı gözün gözü görmediği bir kar fırtınası gece saatlerine kadar durmadan yağdı, Hatırlıyorum bizim balkondaki karları temizliyorduk, kısa sürede yine karla doluyordu, bu şekilde defalarca temizledik..Yağış gece geç saatlerde yağmura çevirmeden önce yerde nerden baksan yarım metrelik örtü vardı.Gece üzerine o kadar yağmur yağdıktan sonra Meteoroloji sanırım kar örtüsü olarak sabah 10.00 civarlarında ölçülen örtüyü baz aldığı için 25 cm kar örtüsü olarak kayda geçirmiş, yoksa kar örtüsü rekoru olacaktı..Yanılmıyorsam bu kardan kısa süre sonra üstüne sağlam bir kar yağışı daha olmuştu ve birkaç gün sürmüştü..

  • Benim bu kıştan umudum çok inancım tam. Rabbim bir sistem istiyoruz vallahi fazlasında gözümüz yok :D Arşivleri falan dikkatlice inceledim bu akşam. Her gelen sıcak havadan sonra muhakkak devasa soğuklar gelmiş istisnalar var tabi ama kaide sıcaktan sonra soğuk. İnşallah bu senede öyle olacak. Önce cefa sonra sefa :)

  • Hayırlı sabahlar ...

    Arkadaşlar 20 sine kadar bekleyin ...-12 ler yerine yemyeşil hatta sarıya çalan bir haritada gelebilir.. Şunuda belirteyim düne kadar ay sonu zaman aralığında Moskova’yı bile sıfır çizgisinin dışına Atan veriler vardı....

    ((2000 ler böyle değildi... Genelde sert Soğuma kırım hattına dayanır ,azorun konumlanaması Ao nao nun nötüre inememesi ve zaten dünyanın dönüşüyle güzelim soğuklar batıya savrulur giderdi...)))) Ama yukarıda saydığımız ve sayamadığımız şartlar lehimize konumlandığında neler olduğu o günleri hatırlayan herkesin malumu...


    Şuan maalesef Kırıma dayanıp Avrupa’yı donduran o meşhur soğuk salınımlar Moskova’ya bile ulaşmıyor....


    Herşeye rağmen kısa vadeli veriler azor İzlanda polar vorteks üçlüsünün hamlelerini tam kestiremesede en azından uzun vadeli veriler inatla bizden yana ve Ocak diyor ki bu gidişat aralığın son haftasınıda içine alabilir inş. .......SAĞLICAKLA KALIN.....

  • O zaman yaşım küçük olduğu ve meteorolojik olaylara şimdiki kadar meraklı olmadığım halde iyi hatırlıyorum..Sabah saatlerinde kar fırtınası başlamıştı, tipi şeklinde ve aşırı yoğun ve biraz da kırmızımsı gözün gözü görmediği bir kar fırtınası gece saatlerine kadar durmadan yağdı, Hatırlıyorum bizim balkondaki karları temizliyorduk, kısa sürede yine karla doluyordu, bu şekilde defalarca temizledik..Yağış gece geç saatlerde yağmura çevirmeden önce yerde nerden baksan yarım metrelik örtü vardı.Gece üzerine o kadar yağmur yağdıktan sonra Meteoroloji sanırım kar örtüsü olarak sabah 10.00 civarlarında ölçülen örtüyü baz aldığı için 25 cm kar örtüsü olarak kayda geçirmiş, yoksa kar örtüsü rekoru olacaktı..Yanılmıyorsam bu kardan kısa süre sonra üstüne sağlam bir kar yağışı daha olmuştu ve birkaç gün sürmüştü..

    uzun bir süre aralıklarla iyi kar almıştık..hatırlıyorum yarıyıl tatiline kar tatili nedeniyle erken başlamıştık..2. döneme başlayınca 2. bir kar tatili daha olmuştu...yaklaşık 15 gün arabayı otoparkta bulamadık kar yığının altından..mgm adıyaman için o tarihe 60 cm demiş ama ben rahat 1 metreyi geçtiğini düşünüyorum..bizim damın duvarı belime kadar gelir ve kaç kere temizlememe rağmen hep sıfırlıyordu..

  • Suan batmanda hava bulutlu 3 4"derece hava bulutlu ve cıden cok sohuk bulutlu olmasına ragmen ınsallah kar yagar havada gorsekte yeter bize mgm nın tahmını hıc tutmamıs

  • iyi akşamlar hf ailesi, değerli hocalarım yılbaşında güneydoğu olarak ne bekliyorsunuz gerçi modeller halen kararsız görünüyor yinede fikirlerinizi öğrenmek bizi mutlu edecektir şimdiden teşekkürler 😊