Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Önümüzde daha 8-9 gün var. Atmosfer iğne iplik gibi. Şans bizden yana olur mu bilmem ama büyük resme bakmak lazım, kuzeyimizde soğuklar birikiyor. Geriye Azor'un hareketi ve AB'nin alacağı konum. Ufak değişimler çok şeyler getirir yada götürür. Vade yaklaştıkça netleşir tablo. Daha net konuşabiliriz

  • Arkadaşlar yağış önemli deyip duranlar susuzluk için kar yağmurdan daha faydalıdır.

    Yağış önemli dendiğinde yağışın her çeşidi girer kar yağmur farketmez. Yeterki gelsin o yağışlar gönül ister ki günlerce kar yağışı alalım. Saygılarımla

  • İyi akşamlar, son veriler incelenmiş olmakla; uzun süredir kuraklıkla boğuşan güneydoğu hatta bütün Türkiye özlediği yağışlara 12 ocaktan sonra kavuşuyor yeterlimi? Değil!!

    Yağış anında ve devamında sıcaklık yeterli olmayacağından kar ihtimali düşük kalıyor. Sıcaklık ortalamaların çok üstünde bu sistem mevsim normallerine yaklaştıracak.

    Klasik olarak sistem sonunda soğuk yerleşmiş olacak 18 ocak devamında kar olurmu buda düşük bir ihtimal, çünkü azor yatay seyredecek, burnumuzun dibine gelecek yüksek akdenizin pasif kalmasına neden olacak.

    Sonrasında ısınma periyoduna girmiş olacağız,

    Özellikle bugün sosyal medyada karşılaştığım ocağın son haftasında sistem beklentisi, ben aksine son haftada ısınma bekliyorum. Soğuk hava kuzeyimizde kalmaya devam edecek. Şu an o soğukların inmesi için şartlar uygun değil, değişirmi değişir tabi.

    İskandinav yükseği çok önemli çok,

    Her ne kadar bu kış bizim için dramatik ilerliyorsa da olumsuz ve kısır bir döngü kırıldı. Gelecek daha güzel olacak. Önümüzdeki günlerde bizim için sevindirici olan yağışlar.

    Bir arkadaş geride bıraktığımız sayfalarda eskiden azor, nao, ao varmıydı diye veryansın etmiş, evet vardı bu sene sadece bizim taraftarımız değil. :thumbup:

    Evet arkadaşlar benim gördüklerim bunlar, atmosfer her zaman değişime açıktır.


    Gelecek hafta görüşmek üzere, Allaha emanet olun.

  • PiriReis HEMŞOM bu sistem gelirse inş. en güzel tarafı Soğumanın marmara ve batı karadenizden başlayarak AŞAĞI İNİP batı Akdenizi çalkalaması dönüş hareketiYle yol düzergahında olan doğuakdeniz güneydoğu doğuanadolunun sadece güneyi değil tamamına bereketli kuvvetli yağış çekme potansiyelinin olması. Sonra gelecek YAğışlar ise alçaklara kar olarak düşme potansiyeli yüksek yağışlar olacak inş. ( beklenen soğuklar değişmeden rotası sapmadan gelirse inş. )

  • hocam 3 haftadır güneş görmekten sıkıldım yağışın cinsi inanın hiç önemli değil benim için yeter ki artık bir şeyler yağsın yoksa işin sonu kötü.