Sistemin Adı: 3X3 Fırtına - Soğuk Hava - Kar Yağışı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Değerli arkadaşlar, sistemin yağış bakımından istanbul açısından bu denli vasat altı kalacağını tahmin edemedim. Istanbul geneli için konuşuyorum. Benim geçici örtü beklentim bile gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. O yüzden hepinizden kendi adıma özür diliyorum. Yarın için ise yine bir cephe geçişi söz konusu yağışın arttığı dakikalarda sıcaklık belli ölçüde yükselecek. O sebeple yarın için de büyük bir beklenti içine girilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak pazar gecesi ile çarşamba sabahı arasında istanbulda her ilçede kartopu oynayacak kadar kar yağışı beklentim devam ediyor. Özellikle pazartesi akşam ve salı gecesi arasında kar yağışları istanbul kocaeli sakarya ve bursa çevrelerinde etkili olacaktır. Tekrar herkesten özür dilerim. Sevgiler selamlar

    Hocam emeğinize sağlık , tesekkurler

  • Heyecanı yeter be wildleo1907 hocam.Tutar tutmaz tahmin bu.Hobimiz sonuçta tutmayınca ne değişti günlük hayatımızda.Tutsaydı arkadaş eş dost sohbetlerinde "ben size yağacak demedim mi" sözüyle hava atılırdı sayenizde.Hepsi bu ...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • saygı değer hocam wildleo1907 bizi mahcup ediyorsunuz. bizatihi ben özür dilerim , beklentisi gerçekleşmediği için suçlayan ve hesap soranlar adına.değerli yorumlarınızı ilgi ile takip ederek, bekliyoruz. ne demiş üstat yılmaz erdoğan " ben senin beni sevebilme ihtimallerini sevdim". ben bu sözü "kar yağmasa da , yağma ihtimallerini sevdim " olarak değiştirdim.kolay gelsin.

  • saygı değer hocam wildleo1907 bizi mahcup ediyorsunuz. bizatihi ben özür dilerim , beklentisi gerçekleşmediği için suçlayan ve hesap soranlar adına.değerli yorumlarınızı ilgi ile takip ederek, bekliyoruz. ne demiş üstat yılmaz erdoğan " ben senin beni sevebilme ihtimallerini sevdim". ben bu sözü "kar yağmasa da , yağma ihtimallerini sevdim " olarak değiştirdim.kolay gelsin.

    Çok naziksiniz kardeşim teşekkür ederim.

  • wildleo1907 hocam şu anda bir belgesel seyrediyorum Amerika hava olaylarını anlatıyor onlar bile o teknolojiye rağmen dedikleri şu dünyada en zor şey hava olaylarıdır dakikası dakikasını tutmaz kesin dediğiniz bir şey bir dakika içerisinde değişir. O yüzden sizler tahmin yapıyorsunuz emek harcayıp kendi işlerinizden vakit ayırıp bizleri bilgilendirmeye çalışıyorsunuz. Ben kendi şahsıma sizlere teşekkür ediyorum.

  • Hiç sıkıntı yok adı üstünde bu bir tahmin tutar veya tutmaz herkez yanılabilir. Bünyamin Sürmeliden tut Mgmsine kadar onlar bile yanılıyorsa biz neyapalım.

    Canınız sağolsun, artık 7-8ine odaklanacağız iyi bi kar yağışı gözüküyor en azından sıcaklık sıkıntı yok gibi.

  • Sizle alakalı değil ama çok büyük hayal kırıklığına uğradım

    Ben de öyle ama bu bir süreç sonunu görmeden peşin hükümlü olmayın yine de. Benim özürüm kendi adıma sistemin gücüyle alakalı değil yağış miktarı ile alakalıydı.

  • hocam tekirdağ merkez olarak fosladık örtü sadece araaba üstlrrinde oluştu yağış çok iyiydi ancak sıcaklık sıkıntılıydı yarıınki yağışta bu şekildemi olur? Birde pazatesi salı ihtimalimiz varmı acaba?

  • Hocam inanın kısa vade için hala öğrenme durumundayım.Öğrendiklerim üzerinden yapacağım öngörü de çok kısıtlı olsa da cevaplıyayım.Sistem bu geceye doğru başta çanakkale trakyada etkili olacak.Gece yarısından sonra İstanbulun avrupa yakasının yükseklerine sabah 8-9 gibi de önce avrupa geneline sonra il geneline yayılacak.2. dalga arası 5-6 ise nispeten bir sıcaklık yükselişi olsa da bu kar geçişlerine engel olmayacak.7 si özellikle gece yarısından itibaren şov başlayacak ama bilek mi olur diz mi olur oralara daha gelmedim :)

    wildleo1907 hocam sanırım sınıfı geçen bir tahmin olacak :)

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • 210h den sonrasını dikkatle takip etmekte fayda var, iki önemli işaret var ilki Azor'un yükselişi ikincisi ise Kazakistan civarına oturan YB'nin Hazar'ın oldukça kuzeydoğusunda olmasından dolayı Kafkasya blokajını kaldırmış olması. Bu durumda Azor'un hemen sonrasında bir İskandinavya oluşumu kuzey enlemlerdeki AB düğümünü çözebilir.

    hocam modeller bu kadar basarisizken uzun vadede ki goruntulere ne kadar guvenebiliriz yine vade kisaldikca sistemi eritir mi ?

  • Uzun vadeli tahmin işi biraz farklıdır. Tecrübe ve birikim ister. Basınç hareketlerini karakterlerine göre yorumlayabilme yönlerini kestirebilme kabiliyeti gerektirir. Elbette kırılmalar olabilir önemli olan sistemin geleceği tarihi öngörmek yaklaştıkça da gücüyle ilgili güncelleştirme yapmaktır.

  • Örneğin ben bu tarihleri öngördüğüm zaman bundan yaklaşık 1 hafta önceydi ve henüz diyagramlar dahi o tarihleri gösteremiyordu. Diyagrama bakılarak tahmin yapılmaz.