Sistemin Adı: 3X3 Fırtına - Soğuk Hava - Kar Yağışı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hacam diyagramı gördünüz mü sabahki olumsuz giden birşeyvar sanki İstanbul için saygılar

    GFS diyagramına bakmayın teknik bir hata var ana çıktıdan kaynaklanan. Istanbul da bu gece il genelinde kar beklentim en azından kıyılarda yok. Başakşehir Arnavutköy Çatalca Silivri Beylikdüzü yükseklerinde kky olur. Gece sabaha karşı ise 850 hpa düşmeye başlarken dikey hareketliliğe bağlı olarak 2mt de yer sıcaklıkları hızla düşecek. Yağışlar sabah etkili şekilde kar şeklini alacak saat 10:00 -12:00 gibi il genelinde kar yağışları etkili olacak. Örtü olacak. Ama örtü cumartesiye geçişte kalıcı olmayacak gibi duruyor kıyılarda!

  • Bütün konular da herkes bursa’yı neden bay geçiyor... Çok acayip kaç kişi yazmasına rağmen

    Bursa ile ilgili konu başlığındaki açıklamamda deginmistim. Bursada sıcaklık sorunu 200 mt üzeri rakımda olmaz. Yüksek kesimler güzel kar alacak. Pazartesiden Çarşamba sabahına kadar aralıklarla kar var!

  • Ben de senin tahminini alayım bakalım sence kar yağışı ne zaman başlar istanbul avrupa yakası sahillerinde?

    Hocam inanın kısa vade için hala öğrenme durumundayım.Öğrendiklerim üzerinden yapacağım öngörü de çok kısıtlı olsa da cevaplıyayım.Sistem bu geceye doğru başta çanakkale trakyada etkili olacak.Gece yarısından sonra İstanbulun avrupa yakasının yükseklerine sabah 8-9 gibi de önce avrupa geneline sonra il geneline yayılacak.2. dalga arası 5-6 ise nispeten bir sıcaklık yükselişi olsa da bu kar geçişlerine engel olmayacak.7 si özellikle gece yarısından itibaren şov başlayacak ama bilek mi olur diz mi olur oralara daha gelmedim :)

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Hocam inanın kısa vade için hala öğrenme durumundayım.Öğrendiklerim üzerinden yapacağım öngörü de çok kısıtlı olsa da cevaplıyayım.Sistem bu geceye doğru başta çanakkale trakyada etkili olacak.Gece yarısından sonra İstanbulun avrupa yakasının yükseklerine sabah 8-9 gibi de önce avrupa geneline sonra il geneline yayılacak.2. dalga arası 5-6 ise nispeten bir sıcaklık yükselişi olsa da bu kar geçişlerine engel olmayacak.7 si özellikle gece yarısından itibaren şov başlayacak ama bilek mi olur diz mi olur oralara daha gelmedim :)

    %90 aynı fikirdeyiz :hfyeni (25):

  • Salı günü için zorunlu olmadıkça istanbul ve kocaelide araçla trafiğe çıkılmamasını öneriyorum. Her iki ilde de eğitime en az 1 gün ara verilir diye düşünüyorum!

  • Salı günü için zorunlu olmadıkça istanbul ve kocaelide araçla trafiğe çıkılmamasını öneriyorum. Her iki ilde de eğitime en az 1 gün ara verilir diye düşünüyorum!

    Hocam ist-anadolu kocaeli sakarya adına çok iyi gidiyor -38 var 500 hpa da bu da dek mekanizmasını baya sağlam yapacak gibi ne dersiniz

  • GFS diyagramına bakmayın teknik bir hata var ana çıktıdan kaynaklanan. Istanbul da bu gece il genelinde kar beklentim en azından kıyılarda yok. Başakşehir Arnavutköy Çatalca Silivri Beylikdüzü yükseklerinde kky olur. Gece sabaha karşı ise 850 hpa düşmeye başlarken dikey hareketliliğe bağlı olarak 2mt de yer sıcaklıkları hızla düşecek. Yağışlar sabah etkili şekilde kar şeklini alacak saat 10:00 -12:00 gibi il genelinde kar yağışları etkili olacak. Örtü olacak. Ama örtü cumartesiye geçişte kalıcı olmayacak gibi duruyor kıyılarda!

    hocam başakşehirde örtü ve kar yağışı devam edermi peki hafta sonu için