Sistemin Adı: 3X3 Fırtına - Soğuk Hava - Kar Yağışı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam tahmininiz hayırlı olsun.

    Yine keyifli anlatımınız ile sisteme renk katıyorsunuz. Yüksek kesimleri anladım siz Göztepe ve bu gibi sahil kesimi için örtü bekliyor musunuz hem 4-6 hem de 7-10 arasında?

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Hocam hayırlı olsun.Rakımımdan dolayı yağmur yağma ihtimaline karşı üzülüyorum hayırlısı diyelim.:bawling:7-10 sistemi iyi gözüküyor kar bakımından inşallah bir sıkıntı çıkmaz :hfyeni (18):

  • Hocam tahmininiz hayırlı olsun.

    Yine keyifli anlatımınız ile sisteme renk katıyorsunuz. Yüksek kesimleri anladım siz Göztepe ve bu gibi sahil kesimi için örtü bekliyor musunuz hem 4-6 hem de 7-10 arasında?

    4-5 geçici bir örtü oluşmasını bekliyorum ancak 5 öğleden sonraya birşey kalmaz kanımca. 6'sı öğleden sonra sıcaklıklar giderek azalacak ve düşen yağış Pazar akşam saatlerinden sonra yeniden tamamen kar olacaktır. Baktın olmadı sen ben Cold.EFso hep birlikte Maltepe üniversitesi yollarına çıkıp kar kovalayacağız :hfyeni (18):

  • 4-5 geçici bir örtü oluşmasını bekliyorum ancak 5 öğleden sonraya birşey kalmaz kanımca. 6'sı öğleden sonra sıcaklıklar giderek azalacak ve düşen yağış Pazar akşam saatlerinden sonra yeniden tamamen kar olacaktır. Baktın olmadı sen ben Cold.EFso hep birlikte Maltepe üniversitesi yollarına çıkıp kar kovalayacağız :hfyeni (18):

    Bu arada benim dün canıma tak etti soluğu Kartepe'de aldım. Cılız da olsa bir kar yağışı da vardı zirveye yakın yerlerde ancak kar kalınlığı benim beklediğimden daha fazlaydı. Yer yer bacak boyuma yaklaşan kar vardı. Boyum 1.90 bu arada. Şimdi bunun üzerine yağacak son gelecek olan sistemlerle birlikte 2 mt ye yaklaşacaktır diye düşünüyorum.

  • Bu arada benim dün canıma tak etti soluğu Kartepe'de aldım. Cılız da olsa bir kar yağışı da vardı zirveye yakın yerlerde ancak kar kalınlığı benim beklediğimden daha fazlaydı. Yer yer bacak boyuma yaklaşan kar vardı. Boyum 1.90 bu arada. Şimdi bunun üzerine yağacak son gelecek olan sistemlerle birlikte 2 mt ye yaklaşacaktır diye düşünüyorum.

    Hocam bende cumartesi Kartepe'ye çıkıyorum bu arada doğu Marmara ne olur bu sistemde izmit olarak heyecanlıyiz

    Bağırganlı

  • Akom sitesindeki hava değerlendirmelerini nasıl buluyorsunuz hocam ?


    Cuma ve pazartesi için kuvvetli kar yağışı yazıyor istanbul için ?

    Her iki ifadede de bence abartı yok. Ama pazartesi günkü kar yağışının karakteri akşam saatlerinden sonra DEK kaynaklı olacağından Cuma gününden kesinlikle farklı olacaktır. Birisi görsel şölen yağarken diğeri görsel şölen yağış kesildikten sonra dahi ;)

  • Hocam bende cumartesi Kartepe'ye çıkıyorum bu arada doğu Marmara ne olur bu sistemde izmit olarak heyecanlıyiz

    Cumartesi Kartepe'ye çıkmayın çıkacaksanız Sisli alan mıdır nedir orta rakımlarda oralara kadar çıkın yeter sıkıntı olabilir!