İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Pendik yine pendikligini yapiyor;))) Avrupa yakasinin batisi artik gol icin hazir bizde bekliyoruz bu gol haberini..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Herkese selamlar,


    ''hocalar neden yok?'' denmiş. Öncelikle bu mesajı ''hocalar nerede'' sorusunu soran arkadaşa yazmıyorum onu belirteyim. Genel olarak forumdaki had bilmezlere hitaben yazıyorum. İstanbul konusu birkaç gündür feci bir noktada arkadaşlar. Allahaşkına siz aynı soruları daha önce sorulmuş mu diye hiç düşünmeden defalarca sorarken hocalar neden burada olsunlar ki? Cevap verseler karşılığında elli soru daha soruyorsunuz ve bu soruların çoğu tatil olur mu, kaç cm yağar vs gibi yersiz sorular oluyor. Atmosferin oynayacağı oyunu süper bilgisayarlar çözemiyor, hocalar nasıl çözsün? Öngörü, teknik bilgi de bir yere kadar. İnsanlardan inanılmaz şeyler bekleyip ondan sonra hayalkırıklığı yaşıyor olmanız sizin probleminiz.


    Hocalar burada eylül, ekim aylarıdan itibaren kapsamlı çalışmalar yapıyorlar ve malesef bazı tipler son üç gün gelip ''kar yağdı mı, benim oraya yağar mı, kaç cm yağar, karayel ne zaman başlar, okullar tatil olur mu olmaz mı, olursa kaç gün olur'' gibi delirtici ve üstelik sonu gelmeyen, asla bitmeyen (çünkü kimsenin biraz önceki sayfalardan okuma alışkanlığı yok: okuldan/ işten eve gelip sigarayı yakıp yazmaya başlıyorlar gibi) sorularla karşılaşıyorlar. Üstüne hadsizlik, küstahlık vs.


    Şimdi ben sorayım hocalar sizin sorularınıza neden cevap versin kardeşim? Adamlar en son iki üç gün evvel yorumlarını yaptılar, şimdi sizden kaçıyor olabilirler. Bence buna sonuna kadar hakları var. Hocalarıma sesleniyorum: cevap vermeyin hocam.


    Arkadaşlar ben bu foruma yaklaşık dört yıldır üyeyim. Toplasanız otuz mesajım yoktur heralde. Neden biliyor musunuz? Çünkü bilgim yok. Dolasıyıla fikrim de yok. Bilgi sahibi olanların fikirlerini izliyorum ve bundan da zevk alıyorum. Fakat belli ki size ne büyüğe saygı, ne işe ve emeğe saygı öğretilmemiş. Hayatımda üye olduğum ilk ve tek forum havaforum. Gerçekten işinin ehli hocalarımız ve çok kaliteli kardeşlerimiz burada. Biraz onları dinleyin. Biraz susun.


    Hepiniz sevgiyle kalın.