İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İkinci dalga için yorum yapmanın erken olduğunu defalarca söyledim, bakın kırk takla atıyor.


    Sonra umutlanmayın dediğim zaman beni taşa tutuyorsunuz. Bu sistem için bileğe kadar kar vardı, bakalım.

  • bu sene modeller cok kalbimizi kiriyor basta neler gösteriyor gun gectikce sistem zamani gelince ah bir bakmissin gitmis gosterdikleri neyse bakalim daha neler olur insallah sabah duzeltir..

  • Arkadaşlar sol tarafta sistemin gece saat 03:00 için beklenen halini görüyoruz. Sağda ise şuan gerçekleşen kısmını. Yaklaşık olarak 90 dakika kadar önden gidiyoruz. Ama en önemlisi siklonun merkezi beklenenden 100-120km kadar daha doğulu. Daha henüz soğuğa dair hiç bir giriş olmadığını görüyoruz. Bu uzunca siklon 3-4 saat kadar sonra karadenize tamamen tırmandıktan sonra, rüzgarın batı kertel-karayele dönmesiyle beraber hızlı düşüşler görebiliriz.


    Sistemin, modellerin 2-3 gün önce gösterdiği gibi gelmesini bekliyorum. Vintersaga hocam sizden bir nowcasting alabilirmiyiz?4d8e8576d067bf2.png

  • 7-9unda etkili olması beklenen sistemde beklenileni veremiycek gibi. Birden ortaya çıkan saçma sapan bir ab azoru engelliyor. Resmen bize sistem gelmesin diye uğraşıyor. Canım sıkıldı gece gece.

  • Sadece okuyorum teknik kısmını hiç bilmiyorum ama anladığım kadarı ile kar bekleniyordu yağmur oldu yagmur olarak devam edecek maalesef kar hayalimiz suya düştü olarak anladim ben.

  • herkes kar bekliyor ona endeksli davranıyor bu istanbul gibi bir yerde yaşayanlar için anlaşılabilir bir durum ancak şu esecek rüzgarın sesinden de yağacak yağmurdan da keyif almayı bilmeliyiz düşüncesindeyim ben atmosferin tek mucizesi kar değil

    dostum tabıkı degıl ama ocak ayndıa kımse bu saatte yagmut ve ruzgar kovalamak için durmaz bu saatte ayakta..

  • semih beyin buranın hocası olsa da tahminlerinin yüzde 100 tutacağı diye bir kaide yok, ben açıkçası herhangi bir veriye dayanmayarak söylüyorum (forumun kuralına ters gelebilir ama) bu sistemin önemli bir şey yapacağını düşünmeyenlerdendim. inşallah sabah güzel bir kar yağışı görürüz örtüden ziyade, sonrası kısmet. ama başkalarının tahminiyle beklentiye kapılmamak en sağlıklı durum, beklentiyi düşük tutmak en iyisi iyi kar yaparsa daha çok tatmin eder yapmazsa da kısmet der geçersiniz.

  • seneler gectikce modeller ders cikarmasi gereken seyler var iken iyiden daha kotuye gidiyor modeller sistemi cozemez oldu yada Turkiye'de bu kadar kar aski ile yanip tutusan bizlerden haberdarlar bilerek duygularimizla oynuyorlar diyecegim artik

  • Şayet bu sistem için değil ama diğer sistem de bozarsa. Ne model takip etmenin manası var, nede beklenti içine girmenin. İki senedir modeller çok oynak ve tersine istikrar var. Yani kar namına olumsuz ne varsa bir çıktı bozarsa devamı geliyor. Olumlu manada değişim olmuyor İstanbul adına. Bu senenin şu ana kadar Geçen seneden farkı iyi yağış alıyor olmamız ve soğuk sektörde olmamız. Yoksa daha örtülük adam gibi bir kar görmedik. Ve böylesi daha can sıkıcı hep sınırda, hep arafta..

  • valla beyler ben sakaryada yasıyorum ıstanbul forumuna bakıyorum cunku bıze en yakın yer ıstanbul..ıstanbuldan ıyı kar yagısı gelırse bu genelde bızım oraya da ugrayacak demek..ve senelerdır bu forumu genelde zıyaretcı olarak takıp etmıs bırı olarak sunu soylemek ıstıyorum semıh hocanın baslık actıgı konularda yanılmadıgını gordum o da bır ınsan yanılabılır ama baslık acıp yanıdıldıgı ters dustugu bır konuya denk gelmedım ha 30 cm olmaz 20 olur orası ayrı ama semıh hoca var dedı ıse modeller gostermıyor ıse bugune kadar hep modeller ona uydu..bu su demek degıl kesın yanılmayacak demıyorum ama bır guncellemede de semıh hocayı elestırmeyın derım olursa olur olmazsa dunyanın sonu degıl

  • şu zamana kadar uzun gördüklerim bana uzun vadeye bakarak çok heycanlanmamamın gerektiğini gösterdi çünkü uzun vade göründüğü şekilde muhteşem gelmiyor genellikle.