Uzun sureli Soguklar Geliyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ozan Bey,

    Mesut Hocamızında yaptığı tahmin sonuçta, tutar ya da tutmaz.

    Sonuçta Mesut Hoca kesinlik içeren ifadeler kullanmıyor olasılık üzerinden tahmin yapıyor.

    Kar yağar ya da yağmaz, efsane gelir ya da gelmez, o sadece tahmin yapıyor.

    Kar'ı da efsaneyide sonuçta Mesut Hoca getirmiyor. Haşa burada kimse Mesut Hocayı da ilahlaştırmıyor.

    Sadece Mesut Hoca bu platformda kendini kanıtlamış bir insan olduğu için tahminlerine daha üst düzeyde güveniliyor.

  • neyin kavgasi var burda?subatin 2.haftasinsan SONRA diye yazdi actigi baslikta.su an ocak ayindayiz ya da ben anlayamadim mevzuyu.bu arada semih bey hakaret icermedigi surece elestiriye cok acik bir insandir..bu aksam nuhtemelen bir aciklamasi olcaktir.

  • Mesut hocanın bu forumdaki nicki nedir ?

  • Modele göre konusmak kolay. Semih hoca allah bilir martta neler olacak onu görüyordur.

    Yada yanlis olmasin tahmin ediyodur.


    Oyuzden burda kim tahminler yapiyorsa saygi duymaniz en iyisi olacak. Elestiriyi bile saygi ve ölcütlü yapmanizi öneririm.

  • bu arada bu sene en temkinli ve beklemede olan kisi semih beydi.yani tahmin bu yanilabilirde ama bu sene zaten kimsenin tahmini tutmadiki.10 tane baslik acilldi farkki fsrkli hocalardan ama istenildigi gibi olamadi diyelim.kiyilar icin tabi.ic kesimler kara doydu fikrimce.sonucta bu bir tahmin ve kimsede illa bilnemek zorunda degil bilinse zaten tahmin kahin olurdu.saygilar

  • Trollükten atıl yeni üyelik al millet çakmasın diye normal mesajlar yaz sonra al talimatını başla karalamaya sonra da ben ne yaptım?Sende irade yok ki bir şey yapmana gerek yok başkasının güdümünde olman yeterli.İşi olmayanı dışarı alıyoruz.Konu dışı mesajlar silinmiştir.Can sıkıntısı çeken var ise yeri burası değil bunalan var ise çıkıp yazın gelebilir.Sizin depresif,ruh hastası kişiliği taşıyan rahatsız edici BOŞ mesajlarınızı kimse görmek zorunda değil.Ne kimseyi zorla tuttum ne de bıraktım.Beğenmeyen çıkıp gider.Sürekli bir kişinin üstüne oynanınca amacınız farkedilmiyor zannetmeyin.Siz ve sizin türevleriniz kaç kişi iseniz gelebilirsiniz ben burdayım.

  • Semih Hoca için değilde forumun genel tahminci kitlesi malesef hep çok yukarıdan uçuyor. Yüzde 10 ihtimali durumları yüzde 85 olacak gibi lanse ediyor. Sezon başında 29 lar 85 çok kez döndü. He diyeceksiniz ki istemek normal değil mi Ama temmeni olarak değilde sanki tahminleri bu yönde gibi lanse edildi. He keza geçen yıllar da aynı şekilde Sözlerime kanıt olarak geçen sene açılan başlıklara dönüp bakmaları ya da bu sene başından şimdiye kadar ki sürece ne kadarı tuttu ne kadarı yanıldı.

  • Ya sizin başka derdiniz mi yok bu hayatta saçma sapan işler ile insanların heveslerine takıyorsunuz? Adı üstüne TAHMİN işte TAHMİN beğenmiyorsan girme foruma.Bide hiç tutturamadı demiş utanmaz herif.21 Aralık 2012 6 Ocak 2017 2016 2 sistemi de zaten ben tahmin etmiştim(!) misal ve sayamadığım onlarca sistemi.

  • Hocalarımızın işi çok zor, özellikle en çok talep olan şehir de altı ve üstü denizle çevrili, tam ortasından havayı bıçak gibi kesip hava şartlarını ikiye ayırabilen bir su geçidi bulunan ve içinde iki farklı iklim tipi görülen İstanbul olunca. Saygı duymamız gerek.

  • bazı bebeler zannediyorki tahminciler yagdırıyor ygışı adı üstünde tahmin hava tahminini bilmek gayyıbı bilmekten farkı yoktur onuda allah bilir bilgili ilgili kişilere saygılı olmaya davet ediyorum bebeleri nasipten ötesi boştur tefekkül edip bekleyecegiz efsaneye hep destek tam destek

  • Benim anlamadığım bazı arkadaşların öğrenmekten çok milleti eleştirmeye kendini şartlaması!


    Üç bir yanı denizlerle çevrili güneyinde K.Afrika havasında etkilenen , batısında Egenin çoğunlukla ılıman havasının da geçiren bir coğrafyada yaşıyoruz.


    Bu doğrultuda sistemlerin bize nasıl geleceği ile ilgili yeri geliyor , Hocalarımızdan matematiksel yeri geliyor bilimsel analizleri öğrenmeye çalışıyoruz.


    Varsın olsun sistem gelmesin nedir bu AGRESİFlik.

  • Şunu anlamanızı istiyorum arkadaşlar bunu lütfen bilin bu sene hiç olmadığı kadar yoğun bir operasyon içerisinde millet teşkilatlanma var,birbiri arasında bağlantı var koordine var ne ararsan var.Bazı şeylere tanık oluyorsanız lütfen düşünelim arkadaşlar.Siz diğer yazarlarımıza bu kadar çok yüklenildiğini gördünüz mü?Amaç belli yıldırma yapmak oyuna gelmeyin muhatap olmayın rapor edip bize sevkedin biz gerekeni yaparız her zaman yaptık yine yaparız.Düşünerek hareket edelim sadece.Adamın eski üye olması bunları yapmayacağı anlamına gelmez iyi görünüp yanına adam çekmek için çalışma içine girip alttan alttan kuyu kazanlarda var farkında değil miyiz onunda farkındayız lütfen dikkat edelim bu tiplere.Bu arada kış mı bitti yoksa ben okuduğum mesajlarda bunu mu görüyorum? Dün karalama da biraz ti ye aldık ama ciddiye alanlar olmuş galiba.Söylediğim gibi arkadaşlar tahammülü olmayan lütfen sessizce köşesine çekilsin ortada parazit yapınca bir şey kazanmıyorsun beklentin mi yok e o zaman niye yazıyorsun bahar gelsin oraj mevsimi başlasın gel yaz.Takip edene de saygı yok.Bekleyene de saygı yok.

  • zaten bizim cografyamiza,hemen hemen tum ulkeyi etkileyebilecek efsanevi sistem 10 15 yilda bir geliyir ortalama..beklentilerde bi problem var bence.mesela yillarin uzmani bunyamin bey bile ocak ayiyla ilgili canli yayinlar bile yapti.guclu soguklar ve kiyilardada kar olacak diye ama olmadi.cunku onunkide tahmindi.gecen seneye gore cok iyi gecti bence.abartili tahminlerden bende cok hoslanmam ama bu benle alakali bir durum.hocalarimiz nerdeyse 18 saat burda zaman ve emek harciyor..emege saygi..

  • Üstadın konularında lütfen karşılıklı sohbete girilmemesini rica ediyorum.Aktif takipçileri olduğu kadar sessiz takipçileri var unutmayalım.Forumda "raporlama" diye bir işleyiş var.Kendinize göre nedeni bildirirseniz ve modaratörler uygun gördüğü takdirde o mesaj silinir.Olumsuz belli bir amaç doğrultusunda görmek istemediğim mesajlar olduğu gibi raporlama yapmayıp "gereksiz savunmaları" da görmek istemiyorum.Yapıcı bir eleştri varsa zaten muhatap sahibi olan üstad gerekli cevabı verecektir...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Hava Forum'un ve hocaların başarısının ve tanınırlığının ne kadar arttığını buradan anlayabiliriz.

    Başarılar kıskanılır...Ve bir şeyin seveni ne kadar çoksa sevmeyeni de bir o kadar fazladır...

    Doğru yoldayız :)

  • eskiden cevap vermeye çalışırdım birini sustursan diğerleri geliyordu aynı söylemlerle. artık sadece raporluyorum cevap vermeden bu tiplere Samet hocamız maksimum 30dk içinde gelip gerekeni yapıyor zaten. Sizlerde cevap vermekle uğraşmayınız bunlara