Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar ben 2. Sistemin bize geleceğini düşünüyorum çünkü soğuk görünmüyor. Malum bu sene güçlü soğuklarla gelen 2 sistem vardı ikiside balkan hattına kaçtı

  • o zamana kadar ikinci cemre de düşmüş olacak. Bugünkü havaya bir bakın atmosfer benden daha bir şey beklemeyin bu kış burda bitti der gibi

    Ben cemreyle sistemlerin arasında ilişki kuramıyorum. 2014 mart ayında sanırsam bölgemiz sistem almıştı...

  • Hocam, martta kar yağmaz değil, yağar ama bi taraftan erir , bi taraftan yağar. Sabah bi kapatır yağar, öğlene kadar ortada bir şey kalmaz. Yani martta yağan kar, Aralık Ocak gibi kaliteli Olmaz. Çok sağlam soğuklar olacak ki ancak o zaman işe yarar. O da zaten bu sene gördüğümüz gibi olmuyor.

  • her modelde senaryo deneniyor, gösterdiği gibi gelseydi şu an kim bilir kaçıncı güçlü sistemi yaşıyorduk. Neyse ecmf ve Gfs şubat son gün mart başı yine bi şeyler deniyor. Diğer bir analiz ise trabzonumuz için son 10 yılın 2012 şubat ayi soguk sahilde cok hafif örtü, 2017 şubat sahilde kar örtüsü oldu.kabataslak bakarsak 5 te 1 şubat ayı kar örtüsü şansımız oldu.bu veriler ile şubat ayı son yıllarda kış ortası olmaktan cikip ;kasım-aralik ortasi ve ve mart sonu- nisan başı düzenine evrildi.

  • Hocam, martta kar yağmaz değil, yağar ama bi taraftan erir , bi taraftan yağar. Sabah bi kapatır yağar, öğlene kadar ortada bir şey kalmaz. Yani martta yağan kar, Aralık Ocak gibi kaliteli Olmaz. Çok sağlam soğuklar olacak ki ancak o zaman işe yarar. O da zaten bu sene gördüğümüz gibi olmuyor.

    Arkadaşım hurafeler ile bilimi karıştırmamalıyız. Burası bilim ve araştırıp öğrenme yeri. Cemreler ile kar arasında hiçbir bağlantı olmaz. Olsaydı buzullar olmazdı. Kaçkar dağlarında buzullar var. Everest tepesinde milyonlarca yıldır erimeyen buzlar var. Karın o tarihlerde erimesinin sebebi yeryüzünün bahara geçiş nedeniyle ısınması. Bu yani fazlası yok.

    Hocam, martta kar yağmaz değil, yağar ama bi taraftan erir , bi taraftan yağar. Sabah bi kapatır yağar, öğlene kadar ortada bir şey kalmaz. Yani martta yağan kar, Aralık Ocak gibi kaliteli Olmaz. Çok sağlam soğuklar olacak ki ancak o zaman işe yarar. O da zaten bu sene gördüğümüz gibi olmuyor.

  • Sisteme bi kaç gün fazla olsaydı Marmara dahi sıkıntı yaşardı. Gün gün eriyişini izledim sistemin ve böyle olacağını eski mesajlarında söylediğimi görebilirsiniz. Karadenizin kar Alma ihitmalinin de çok düşük olduğunu söyledim. Buna Batı Karadeniz de kısmen dahildi. Bu tür sistemlerin kaçma, erime ihitmalleri hep çok yüksek olmuştur. Sağlık olsun diyorum.

  • buraksefer arkadaşım, hurafeden bahsetmedim. Buranın bilimsel verilerle hareket ettiğini biliyorum. Her seferinde de zaten belirtiyorum ben bilimsel yönünden yani model , veri değerlendirmesinden zerre kadar anlamam diye. Tecrübesel olarak konuşuyorum. Tabi ki karın erimesi yeryüzünün ısınması. Ama o ısınma da işte bahsettiğimiz cemre tarihlerinden sonra daha da kendini belli ediyor. Anlatmak istediğim buydu. Yoksa olayı cemrelere bağlamak değil. iyi forumlar...

  • hala biraz batılasa bize yeter diyorlar. Ne diyelim ameller niyetlere göredir.

    istedikleri oldu işte batıla batıla dediler ülke sistemi iken şimdi ülkemizi bile etkilemiyor.

    çok merek ediyorum ülke sistemi gibi gözükürken batıla batıla diye yazan site yazar/tahmincisi arkadaşın düşüncelerini.

    Gönül ister ki en azından ülkemiz de biryerler faydalansın ama bu sistem diyagram ortalamasına bile uymayıp girdi gitti.

  • artık yırtınmanın bi anlamıyok daha düne kadar gözlerimizin pasını silen bu sistem birden sistemcik oluverdi hatta sonverilere göre istanbul bile bu sistemden bişey beklemesin görünen köy kılavuz istemez sadece trakya tarafı şanslı oda şuanlık diyebiliriz.kimse cm hesabına girmesin yoksa hüsrana uğrarsınız bırakın cm yi havada bile kar görülürse şanslı sayılır.bu söylediğim tüm kıyı bölgeler için geçerlidir marmara ege karadeniz farketmez..😊 önümüze bakalım bunu geçti sayalım..