Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Akşam çıktısında da iyi gelişmeler var beğendim. Hatta şunu söyleyeyim, 120.saatte 1000 mb la inişe geçiyor ya 1005 mb olsa -10 ve altı rahatça görülürdü. 1010 mb la falan inişe geçerse zaten yıkılır burası. Önemli olan iki şey var, çok azcık daha batılayıp orta karadenizden dalması diğeri de basıncı yüksek tutup soğuğu artırmak. İnerken dikkatli bakın ab nin merkezinde soğuk yok doğru dürüst, basınç yüksek olursa eğer soğuk sıkıntısı falan kalmaz. Sabırla takibe devam.

  • Great Khan hocam dediğiniz gibi yb az daha dirayetli olsa hem 850hpadaki -10’ları hem de 500 hpadaki -40’ları rahatlıkla indirecek. Takibe etmeye değebilecek bir sistem.

    Şu konumda artık Yb nin dirayeti de değil mesele. Az daha dirayetli olsa daha iyi olur tabi daha batıdan iner.


    Bize inen soğuğun basıncından bahsediyorum, onu etkileyen farklı dinamikler var bunların düzelmesi önemli. Akşam çıktısı öğlene göre çok daha iyi ama fark edilmedi nedeni öğlen 1010 ile indi sıyırıp geçmesine rağmen soğuklar etkiledi yine de. Akşam daha batılı 500 hPa kaliteli indi ama bu sefer 1000 mb ile inişe geçti soğuklar kırılmış vaziyette. Kuzeyde düzgün soğuk kalmıyo ki bize insin. Bu akşam çıktısı 1010 mb ile inseydi şuan -12 ler rahatça inmişti böyle düşünüyorum.

  • arkadaşlar endişelenmeye gerekyok bizne sistemler gördük bişeyçıkmaz diyolardı ama gelgörki kara gömüldük😊buayın son 3 gününe dikkat bölgemiz adına heran birsüpriz olabilir nede olsa burası karadeniz birbakmışsın güneş çıkar bir bakmışsın kara gömer 😀😀

  • 27-28-29 tarihlerinde etkili olacak ilk salınımın güçlenmesini arzu ederiz . Sistem güçlenmeye çok müsait.27'si gibi top gibi derli toplu inmeye çalışıyor ve üstadlarında dediği gibi Mb değişimi ve azorun gücü ile daha da güçlenebilir. Örnegin azor bence çok iyi konumda sadece soğuk biraz güçsüz inerken daha da güçlenir. Tek bildiğim sahilden 100-200 mt rakımlı yerler kesin örtü alır...Kuzey iç ve doğu bölgeler karadenizin nispeten sahilden yüksek yerleri çok sağlam bir kış periyoduna giriyor.Ah keşke kuzey kuzeydoğudan daha sağlam aksa üstümüze.

  • Ecmwf yi de düzelttik mi bu iş tamamdır. 500 soğuğu Doğulu iniyor ecmwf de ancak 850 batılı iniyor. Üst seviye ve alt seviye arasında bağlantısız çıktılar sunuyor ecmwf

  • Bizim sıcak sektörde kalmayacagımız ve fön yemeyeceğimiz kesin. Ben güzel bir kar alacağımızı düşünüyorım. 27 si salınımı için pazartesi son noktayı koyarız. Sonra yine bir salınım. Aksiyon bizi bekliyor. Geçen yıl hiç kar yağmadı. Biz gibi doğa da kara aç.

  • Rahat olun arkadaşlar kıyılar hava da kar garanti görecek.

    Şu anda sadece örtü oranının ne dende olacağını düşünün.


    850 hpa'da -8,-9 500 hpa'da -36 değerleri varken içiniz de ki endişeyi çözemedim ben rahatım 5 cm yaparsak bu sistemden müthiş keyif alacağımı düşünüyorum.Sistemin detay bilgileri ve kar yağışının oluşacağı saatler.Bu kadar detay vermem normal de günler yaklaşmadan ancak çok karamsarsınız boş yere kendinizi bunalıma sokmayın.İlk sistem is coming...


    zjY0v4.jpg