Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Genel bir sıkıntı sanırım. Site öğlen gibi geri geldi ama şimdi de sayfalar çok yavaş açılıyor. Akşama düzelir inşallah.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Milli takımımızın maçlarında nasıl ki hep beraber aynı tribündeyiz ve beraber destekliyoruz, İnşaallah gelecek olan sistemde de birlik ve beraberlik içerisindeyiz. kıyı sakinleri olarak hasretimiz büyük, ha siz ha biz. kör istedi bir göz, Allah verdi iki göz olur İnşaallah.

    Karadenizli kardeşlerimize İstanbuldan selamlar, sevgiler.

  • Samet burada sorun şu model sayfasında hiçbir bölge adına iyi olacak istekler yazılmamalı. Trakya için etkili bir sistem varsa çıktıda ben model sayfasına girip ah şu kadar doğulasa da şöyle olsa yazmam çünkü böyle olursa Trakya da yaşayan kişi için olumsuz bir dileğimi model sayfasına yazmış olurum. Aynı şey tüm bölgeler için geçerli.


    Burada sistem batıya gitti diye zoruna gidip yorum yapan varsa onun hatasıdır. Ama bu model sayfasında yapılan hataları örtbas etmez.


    Olması gereken model sayfasında sadece çıktıları yorumlamaktır. Bölgesel anlamda iyi olacak gelişmeler hakkında yorumlar bölge konusunda yapılmalıdır ki bu konuda da en iyi anlamda Doğu Karadeniz bölgesidir. Bu bölge için iyi olacak gelişmeler bu başlık altında konuşuluyor ve doğrusu da budur.


    Şunu da belirteyim bu bölgeye yağmaz da başka bölgeye yağarsa asla gocunmam çirkeflik de yapmam yapacak olanın da kendi suçudur. Tüm bölge bu hatadan dolayı sorunlu olarak görülmemeli.

  • Gfs sabah güncellemesine göre bugünden itibaren buz gibi bir hafta bizleri bekliyor. Cumartesi, pazartesi-salı ve cuma orta kuvvetli yağışlar oluşacak. Yağışlar yağmur, iç kesimlerde kky ve kar şeklinde. Kar sınırı önümüzdeki hafta cumaya kadar 400 mt civarına, yer yer altına inebilir. Bunlar Gfs ye göre olacaklar, Ecmwf hala daha iyisini vadediyor, fakat iki modelde mutabakat olmadığı için, bu akşama kadar iki modelide takip etmek gerekiyor. İkisinden biri, diğerine eveilecektir.

  • accuweather'e göre 24 ocak ve 25 ocak;

    Giresun

    24 ocak 4/ -2

    25 ocak 5/ -1


    Trabzon

    24 ocak 10/ 6

    25 ocak 10/ 7


    Rize

    24 ocak 2/ -2

    25 ocak 2/ -2


    Hopa

    24 ocak 1/ -2

    25 ocak 0/ -2 (parçalı bulutlu)


    Ecmwf bunu destekliyor. Ya bide bu trabzon neden bu kadar sıcak bi yer oldu?

  • Giresun ve Rize bu sıcaklık değerlerinde iken Trabzon un bu sıcaklıklarda olması imkansız.

  • Trabzon özellikle tam merkezde bu ısı adası denen oluşumu yaşıyor olabilir mi, merkezde ciddi bir bina yoğunluğu, vitrin, restoran, iş yeri ve insan kalabalığı var. Sanki ildeki her şey, herkes o meydana ve üç caddeye sıkışmış gibi.

    Tabi bu kadar farka yol açmaz.

    Einmal editiert, zuletzt von hknnn ()

  • Accuweather yer sıcaklığı tahmininde çok başarısız. Foruma üye olmadan önce takip ederdim, kümbet te yoğun kar yağışı olduğu gün MGM istasyonu -1 iken +7 derece göstermişliği vardır.

  • Accuweather yer sıcaklığı tahmininde çok başarısız. Foruma üye olmadan önce takip ederdim, kümbet te yoğun kar yağışı olduğu gün MGM istasyonu -1 iken +7 derece göstermişliği vardır.

    Accuweather mgm'ye göre 1-2 derece yüksek vermişti sıcaklığı. Tabi anlık sıcaklık için diyorum orta vadede değil. Yüksek yerlerde nasıl olur bilmem. Bide bir şey sormak istiyorum. Doğu karadeniz ve orta karadeniz neden ayrı? İklimimiz aynı zaten. Ayrı olması biraz saçma olmuş

  • Accuweather mgm'ye göre 1-2 derece yüksek vermişti sıcaklığı. Tabi anlık sıcaklık için diyorum orta vadede değil. Yüksek yerlerde nasıl olur bilmem. Bide bir şey sormak istiyorum. Doğu karadeniz ve orta karadeniz neden ayrı? İklimimiz aynı zaten. Ayrı olması biraz saçma olmuş

    Yönetimimizin kararı kardeşim. Bazı sorunlar oldu, o yüzden ayrıldı. İklimsel sebeple değil.