Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam o ab alanı iki senedir mahvediyor her şeyi. Yukarıdan inen soğuklar kıvrılarak taaa Balkanlar’ın oradan giriyor o ab yüzünden. Gelecek kış soğuklar o kadar güçlü olmalı mi ab alanını dağıtıp geçmeli.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Hocam o ab alanı iki senedir mahvediyor her şeyi. Yukarıdan inen soğuklar kıvrılarak taaa Balkanlar’ın oradan giriyor o ab yüzünden. Gelecek kış soğuklar o kadar güçlü olmalı mi ab alanını dağıtıp geçmeli.

    Kış için bende aynı fikirdeyim. Dümdüz üstümüze boşalacak -12 lik çekirdekler, o AB yüzünden en iyi ihtimalle Batı Karadeniz üzerinden girip bize gelene kadar -6 , -7 ye kadar yükseliyor.

    Ama bu salınım için Rusya üzerindeki tek AB yetmez bize. Daha doğrusu yeterde, sizin ve benim çılgın senaryolarımız için yetmez. O yüzden o AB ye, ve yahut Kafkaslarda oluşacak bir AB ye muhtacız:hfyeni (18)::hfyeni (18)::hfyeni (18):

  • herşeyi oluruna bırakmak lazım modellere fazla kafayı takmamak yormamak lazım yoksa kışın hep sıyırırız 😊 bazı sosyal meyalarda görüyorum meteorolojik olaylara aşırı takanlar var yok şöyle niye oldu yok böyle olmamalıydı şöyle olmalıydı böyle gelmeliydi vs vs gibi şeyler kısacası adamlar kafayı havayla bozmuş.görsen mgm mühendisi sanırsın😊 onlar bile bu şahıslar kadar ilgilenmiyodur diyebilirim.buişi takip ediyorsan hobi olarak yapmak engüzeli fazla derinlere inmeden takip etmek bence enmantıklısı.yoksa üzülen sitres yapan insanlardan farkımız kalmıyor.geldiydi gelecekti derken herşey tersine dönünce insanında tabiri caizse sevinci kursağında kalıyor.malesef bunları birçokkez yaşadık ve gördük.rabbim herşeyin hayırlısını nasip eylesin diyelim😊

  • İçinde bulunduğumuz sistem daha çok Gürcistan kıyılarını etkiliyor radardan da göreceğiniz üzere. Bu sistemden sonra önümüzde ciddi bir sıcak atak görünüyor.

    Sabah güncellemesinde Ecmwf ay sonu Ağustos başı sistemini zayıflattı biraz. Bakalım ilerleyen güncellemeler ne gösterecek. Son durum bu şekilde. Arada sizler de yazın. En azından bir selam verin arkadaşlar. Sessiz sedasız olmuyor böyle.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Bizde şu an gayet iyi bir yağış var sıcak periyoda giriyor gibiyiz en azından bir hafta belki daha fazla böyle devam edecek gibi manik hocam biz buralardayız sizi takipe devam ediyoruz saygılar

  • Artvin kıyılarında deniz suyu sıcaklığı bugün itibariyle 23 derece. hatırlarsanız 21 Haziran'da 27 derece ölçülmüştü. yine aynı tarihte kıyılarımızda ciddi bir deniz suyu sıcaklığı vardı. şimdilik bu sıcaklıklar iyi bir tokat yemiş görünüyor. böyle devam ederse kış mevsimine yansıması nasıl olacak göreceğiz.


    21 haziran 2019 (resim ht sitesinden, hakan hakcidan alınmıştır).


    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • hocam şimdi siz yazınca bi bakayım dedim gerçekten çok büyük bir düşüş var samsun kıyılarında 22 derece gösteriyor

    Bu düşüş trendi önümüzdeki sıcak atakla sekteye uğrayacaktır. Sonraki dönemde inşallah serin ataklarla tekrar düşüş yaşanır.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • yazayını yavaş yavaş geride bırakıyoruz ama bunada tam yazmevsimi diyemeyiz ünümüzdeki aydada serin atak veya ataklar bizi ziyaret etmeye baya niyetli görünüyo bakalım neler olacak.benim düşümceme göre busene çok ilginç bir kış yaşayacağız içimden birses öyle diyor.efsanede olabilir hiç kar yağmayada bilir ( içkesimler hariç ) özelliklede kıyılar için.yinede geçirdiğimiz son 2 kışa göre buyıl daha pozif yönlü olmaya aday birkış olma ihtimali yüksek.hernekadar bazı ılıkçılar yavaş yavaş piyasaya çıkmaya başlasalarda çoğununki kuru gürültü olacak şahısın biri demiş geçenlerde gördüm yaz ayı serin geçtiği için kış ayı ılık geçecekmiş.nealaka yazayı sıcak geçse kışsertmi geçecekti keza geçenyaz bundan çokdaha sıcak geçmişti kışınasıl geçirdik hepimiz gördük.butür örneklerle buyorum bağdaştırılamaz herangibir tutarlılığıda yoktur yazayında gördüğümüz basınç yerleşimlerinin sadece birkaçını görsek kışın coşarız zaten😊😊

  • İki yıl üst üste sahiller için yaşadığımız kış mevsimi bence olağan dışı idi, geçmişte de buna benzer olmuştur ama hatırladığım kadarı ile böyle kötü bir kış hemde art arda yaşamadık, yaz mevsimi olarak ise serin yazlar olmuştur ancak bu denli uzun süreli eylül vari olağan dışı havalar da pek nadirdir, inşallah şu basınç yerleşimi bir alışkanlıktir ve kolay kolay istifini bozmaz, nasıl ki geçen sene ve öncesinde döndü durdu bu sene de otoban biz olalım...Bu arada IRI sıcaklık analizi yayınladı mı? iyi geceler...

  • bu sistemi geçirdik. genelde rize, artvin ve gürcistan kıyılarında etkili oldu. yeni sistem ise sabah gfs güncellemesine göre Ağustosun 3-6'sı arası görünüyor. bakalım ecmwf sistemi nasıl görecek. sabah gfs diyagramı.


    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...