Orta Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ecmwf mevsimlik tahmini güncellenmiş 2016-2017 yaz mevsiminde Marmara'ya çalışan sinoptiklerin kış versiyonunu çizmiş yani Orta Karadeniz için çok sıkıntılı resimler bana ait olmadığı için buradan paylaşmıyorum dileyen Hava Delisi'nden bakabilir ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

  • giresunlu kardeş bak sinirlerimi bozuyorsun geli zıpladın zaten anlamadan etmeden t a n e t a n e söylüyorum.


    Tahmin bana ait değil ECMWF aylık tahmini Doğu Avrupa'yı şanslı görmüş Samsunlular daha iyi bilir son 2-3 yıldır yaz mevsimi kurak geçiyordu sistemler Trakya ve Marmara'yı etkiliyor Sinop'ta yok oluyordu sonra Doğu Karadeniz'de yeniden alçak basınç oluşup Sinop-Ordu arasını boş geçiyordu. Yukarıda attığım harita o yazlarda yaşanan sinoptiklerin aynısını tahmin etmiş diyorum yağış haritası da dediklerimi kanıtlıyor.


    Ben (Gray Cities) demiyor anladın? İlla böyle olacak demiyorum tahmini paylaştım burada inanıp inanmak sana kalmış ECMWF bu kışı Doğu Avrupa'da görüyor yani şimdi konunun huzurunu bozmadan takip et gelişmeleri gerginlik istemiyorum 1 ay Karadeniz'deyim hemşehrilerimle güzel sistemler yaşamak istiyorum.

  • Arkadaslar bosverin takilmayin böyle şeylere herkes her istediğine inanabilir herkes kendine göre yorumlayabilir. Kalp kırmanın alemi yok bence. Bak bende iki laf ettim özür diledigim halde hakaret algılandı forumdan uzaklastirildim. Vallaha zoruma gitti. Takip edin stres yapmayın hepimiz koca koca adamlariz. Bak birbirinize abi kardeş diye de hitap ediyorsunuz. Ne güzel

  • Bu tahmin işi böyle olacak böyle gelecek diye birşey yok ufak oynamalarla efsanede gelir kestanede olur burda ortada görünmeyen birşeyin tartışmasını yapmayın atmosfere biz el atamıyoruz el atsak zaten 4 ay boyunca kar olmasını isteriz

  • Daha gelmeyen sistemin kavgasımı olurmuş, yapmayın Allah aşkına. Kış baslamadan bu kış için neler dedik neler yaşadık, bu sanırım çok iyi bir örnekti. Heran herşeyin olabileceği bir kış geçiriyoruz, bize bizden başka sahip çıkan yok, birbirimizi bari kırmayalım.

  • bende şöyle diyeyim o zaman herkes farklı yorum yapabilir aynı şeye bakıp farklı şeyler görebilir kimisi karamsardır kimisi daha pozitif eğer bir insanın yazdıklarını beğenmiyorsan okumazsın olur biter burda hiç kimse kendi aranızdaki problemleri dinlemek zorunda değil lütfen birbirimize biraz daha saygı gösterelim saygı herşeyi çözecektir

  • Zaten ''Meteorolojik tahmin''Adı üstünde.Meteoroloji'de kesinlik yoktur.

    Geçen sene gördük.Sistemler son 72 saatte değişti.Artık böyle şeyler yazmaktan

    vazgeçelim.

  • Arkadaşlar, on altısındaki sisteme yoğunlaşalim, özellikle bir şey anlamayan bizler için değerlendirmeleriniz çok önemli. Lütfen , tartışmak yerine bunlara ağırlık verelim. Teşekkürler.

  • Burada yazılan her satırın tahminlerden ibaret olduğunu anlamayan ve hâla inadına hırgür çıkaranlar, ya okuduğunu anlamıyor yada huzur bozuculuk yapmak için bahane arıyor. Kaç gündür forumda yazılan her satırı sessiz sedasız okuyup herkesin tahmin ve düşüncesine saygı duyuyorum. Kimseye demiyorum ki, sen tahminde de böyle demiştin olmadı, neden tutmadı hani olacaktı, yada küfür hakaret gibi sözler sarf etmiyorum. Hepimiz bu forumda bir aile, abi kardeş gibiyiz. Şuanda birilerine edilen hakaretler hakkında yorum yapmak yerine, tahminlerimizi paylaşmamız gerekiyordu. Lütfen karşılıklı saygı sevgi çerçevesinde abi kardeş gibi kırmadan dökmeden paylaşımda bulunalım, paylaşımların "tahminden ibaret" olduğunu unutmayalım.