Orta Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bugün neler neler kaçtı denizel kütleler yamaç yağışını dönüştü ve her seferinde merkezi pas geçti doğal olarak hala deniz bir şeyler yolluyor ama çisentinin ötesine geçemedik hareketlilik devam ederse özlediğimiz yağmurlu yaz akşamlarına kavuşabiliriz.

  • bugün hava karardı esti gürledi ama yağış göremedik pek ama bu akşam da dahil yarın da etkili yağışlar alabiliriz yağışlı bir dönem içerisindeyiz istediğimiz yağışı alacağımızı düşünüyorum bu arada denizde oluşumlar var şuanda biraz daha doğulu gözükse de her an ani oluşumlar olabilir deniz üzerinden kütle bekleyeceğiz

  • yaklaşık 45 50 dakikadır yağmur yağıyor yağmurla beraber hava okdukça serinledi şu an balkonda serinliğin tadını çıkarıyorum desem yalan olmaz😃

  • Radarda göründüğünden daha sert yağış var deniz kökenli olduğu için. Gece boyu şimşek çaktı, gök gürledi denizin üzerinde ve nihayet karaya laştı çok feci yağdı sel gibi su aktı aşağılar mahvolmuştur muhtemelen ve dahası da geliyor gibi.

    fb7aa51f392d.jpg

  • hocam bu yağışı yapan o küçücük kısımsa geri kalan kütle gelince ne olacak çok merak ediyorum doğrusu hava bugün muhteşem ama afet boyutuna ulaşmaz umarım

  • hocam bu yağışı yapan o küçücük kısımsa geri kalan kütle gelince ne olacak çok merak ediyorum doğrusu hava bugün muhteşem ama afet boyutuna ulaşmaz umarım

    Yaz yağmurlarını bu yüzden hem seviyorum hem korkuyorum denizin şakası olmaz vurdu mu inletiyor afet olmaz bence ama enterasan şeyler göreceğimiz kesin şu an mesela pembe-mor arası belki lila :D renkte şimşekler çakıyor ve radar doldukça doluyor Atakum henüz yararlanamadı kütlelerden oraya da yönelmeye başladı kütleler.

  • Ruzgar yonu bati-dogu oldugundan denizel etkiyle olusan yagisli hava kutlesi doguya kayiyor.Samsun merkezi sadece 5 dakikalik bir yagis etkiledi o kadar. Mgmnin samsun radarina hareketli menusune baktigimizda kutlelerin gidis yonunun carsamba oldugu gorulebilir.

  • 5 dakikalık bir yağmur değildi ayrıca bu kadar küçümsemeyelim belki konumunuza az yağmıştır dediğim gibi Atakum henüz hiç etkilenmedi. Kütlelere bakarsal yıldıza yakın karayel var yani yine deniz üstünden alacağız yağmuru ancak ilk baştaki kadar etkili yağışlar olur mu meçhul.

  • benimde gözüm onda hocam ki üzerimize doğru bir hali var gibi

    Doğuya kaydı kütleler iyice batılamaya başladı Bafra bütün denizelliğimizi yok ediyor ama hava karanlık bir anda merkez üstünde turuncular-kırmızılar belirebilir belli olmaz.

    Einmal editiert, zuletzt von Gréy ()