2018-2019 Kış Tahmini

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İstanbul uzun zamandır yeni yıla kar yağışı ile girmedi. Umarım bu sene güzel bir sürpriz olur. Semih hocanın ağzından bal damlıyor. Şu an için orta vade yıl sonu için kar ikonu koyan siteler görmedim ancak her an her şey olabilir. Sabırla bekliyorum. Yıl sonu için haftaya modeller daha belirgin hal almaya başlar. İzlanda alçak basıncı son bir kaç yıldır kabusumuz oldu. Umarım bu sene Azor durumu eşitler ve bol bol kar görürüz.

  • İstanbul Güneşlide ikamet eden biri olarak ben yılbaşında 2 sene önce kar göremedim. Çamlıca kastediliyorsa orası ayrı. Yılbaşında sağlam kar yağışına 10 yıl önce şahit oldum sadece. Bu sene umutluyuz bekleyip göreceğiz.

  • Yılbaşı gecesinden bahsediyorum. Eski kışları gayet iyi biliyorum. 87 efsane kışında ortaokula gidiyorduk okullar 15 gün tatil edilmişti.

  • Şimdi hatırlar gibiyim. Çok fazla hafızamda yer etmemiş. Çok daha iyilerini gördüğüm için ve 30 yıldır unutamadığım kışlar olduğu içindir herhalde. Mesela 87 kışı gibi extrem hava olaylarını insan ömründe ya 1 defa görür ya da hiç göremez. 2003 - 2004 kışı da çok sağlamdı. Ancak 87 kışının yanında hafif kaldı. 87 Kışında kar örtüsü 1 hatta yer yer 2 metrenin üzerine çıkımış ve aralıksız 15 gün boyunca tipi şeklinde kar yağmıştı. Kar ve buz örtüsü Nisan ayında zeminden kalkmaya başlamıştı. Millet yemek için ekmek bulamamıştı. Mahallemizde kardan tepecikler oluşmuştu. Ben kendi adıma şanslıyım göremeyen arkadaşlar adına üzülmekten başka yapacak bir şeyim yok tabi ki. İnşalah onlarda yakın zamanda görür. Konuyu bağlamak gerelirse 15 -20 cm kar insanın hafızasında yer edecek kar değil malesef. Çok daha fazlası yurdun her köşesinde var zaten. Önemli olan İstanbulda metre ciinsinden hesaplanabilecek kar örtüsüne kavuşabilmemiz. Zaman her şeyi gösterecek. Sabırla bekliyor olacağız. Doğa ana işini bilir , çok fazla karışmamak lazım.

  • Olcayto öncelikle yeni haftalar dilerim şimdiden.


    2015 yılbaşı sistemi o gece şimşek gökgürlemesi ve yerde biriken 15-20 cm kar (sahil).Hemen kötü düşünerek olmayacak etmeyecek uzun zamandır kar yağmıyor demek yanlış burada dikkat çekmek için yazdığınzı düşünmek istemiyorum sonradan unuttum diyip geçiştirip üstüne 87 senesini örnek göstererek kıyaslama da günümüz için uygun değil.Unutmuşum diyip konu kapatmak daha iyi.


    Kimse ılıkçılık yada moral bozmaya çalışmasın burada dikkat çekmek için de yazı yazmasın.

    Olcayto siz ılıkçısınız da demiyorum sadece kış başından bunları söylemek istedim..bu sene gayet güzel giden bir kış ve gayet güzel giden forum işleyişini bozmayalım.


    Hayırlı haftalar herkese

  • İstanbul Güneşlide ikamet eden biri olarak ben yılbaşında 2 sene önce kar göremedim. Çamlıca kastediliyorsa orası ayrı. Yılbaşında sağlam kar yağışına 10 yıl önce şahit oldum sadece. Bu sene umutluyuz bekleyip göreceğiz.

    2015 - 16 yılbaşı gecesi orası kar gördü. Hatta İstanbul'un neredeyse tamamı gördü çünkü kütle yatay ilerledi. :)

  • Benim dikkat çekmek gibi bir derdim yok CoğrafyacıBurak arkadaş. Buna gerek te yok zaten. Beni tanımıyorsunuz , hakkımda bu tarz paylaşımlarda bulunmazsanız sevinirim. Herkese bol karlı günler.

  • ama tamamda sadece 2 sene onceki,hele ki yılbası gecesı ortalama 20 cm kar yagmıs ve sen dıyorsunki ben bilmiyorum.dalga gecer gibi.87 kısı ıle yılbası kar yagısının ne alakası var onu zaten kimse anlamamıstır..

  • Yani diyor ki 2015-16 yılbaşında kar yağmış olabilir lakin çok kaale alınacak kadar yagmamış. Kar dediğin 87 kışı gibi yağacak ama öyle bir karda kendimi bildim bileli yılbaşında yağmadı. En azından ben böyle anladım

  • sibirya degıl burası..cograyamızın sartlarını asla unutmamak dileğiyle..hem ayrıca ıstanbul gibi bir yede yılbası gecesı yağan 20 cmlik bir kar kolay kolay unutulamaz..saygılar.

  • İnsanlar ile dalga geçecek yapıda birisi olmadığımı bilmenizi isterim. Kar yağdığı zaman en az diz boyu olacak ki keyif versin. Kastettiğim buydu yanlış anlaşıldı. Sıkıntı yok , herkes istediği gibi anlayabilir. İyi geceler.

  • Divane arkadaş buranın Sibirya olamayacağını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Eski kışlara duyduğum özlemi yazdım. Olay oldu :) Ben bunu anlayamadım.

    Yazmayalım o zaman bundan sonra. Herkes rahat etsin kimseyi rahatsız etmeyelim.