Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şarkıcı Kıraç: Türkiye'de İngilizce eğitime son verilmeli. Bazı anne-babalar İngilizce öğrenilmesini bir numaralı eğitim olarak görüyor. İngilizce eğitim, Türk yaşam şeklini darmaduman ediyor.

  • İngilizce eğitimden kastı üniversitelerde İngilizce eğitim verilmesi ise haklı. Ama ilkokul ve lise çağı boyunca İngilizce öğretilmesin diyorsa saçma sapan bir açıklama. Yabancı dil öğrenmek bir insanın kendine yapacağı en büyük iyiliklerden biridir. Türkçe kaynaklarda bulamayacağınız veya kısıtlı şekilde bulacağınız birçok şeyi ingilizce olarak çok geniş bir şekilde bulabilirsiniz, bunun dışında dünyanın diğer yerlerinden insanlarla iletişim kurarken de Türkçe ile kuramayacağımıza göre fazlasıyla gerekli bir şeydir ingilizce öğrenmek. Bırakın sadece ingilizceyi, yanında bir iki dil daha öğrenmek zorunlu olmasa da insana çok şey katacaktır. O zamanlar dünyanın hakimi Osmanlı Devleti olmasına rağmen Fatih Sultan Mehmet 8 dil biliyordu ve bunların çok büyük kısmını henüz 20 yaşına gelmeden önce öğrenmişti.

  • Ben okullarda ki bu orta dereceli okullar ve üniversiteler için de geçerlidir, yabancı dil eğitiminin geleceğe dair bir şart olduğunu düşünüyorum.

    Tüm ideolojilerden bağımsız olarak, üniversite mezunu olarak hayata atıldığınızda, meslek hayatınızda gerekli olan bilgiyi, literatürü takip etmek

    için yabancı dile ihtiyacınız var. Ne yazık ki Türkçe dilindeki kaynaklar çok yeterli değil. Kaynak araştırıp bulmak istiyorsanız, mutlaka dil bilmek zorundasınız.


    Kabul edelim veya etmeyelim ama yaşadığımız çağ global iletişimi gerekli kılan bir çağ.

    Ticaret, bilim, turizm aklınıza gelen her konuda küresel bir iletişim halindesiniz.

    Eğer yabancı dil bilmezseniz, içine dönük ve kapalı toplumların ir ferdi olursunuz.


    Bu işin bir tarafı. Bir de işin "kültür" yönü var.

    Yabancı dil öğrenmek, farklı ülkelerin kültürünü benimsemek değildir.Etkisi altına girmek hiç değildir.

    Kendi kültür ve geleneklerine sahip bireyler yetiştirmek ise, devletin ve devletin ortak akılla üreteceği milli eğitim

    politikalarının işidir.


    O bakımdan Kıraç'ın açıklamalarını tamamen reklama yönelik, spekülatif hareketler olarak düşünüyorum.



    Selamlarımla

  • İngilizce öğrenmeyi Amerika da yaşamayı Avrupa eğitim görmeyi ve cümlelerin arasına İngilizce kelime serpiştirmeyi medeniyet sanan dangalaklar var. Misal : Ay ben üniversite eğitimimi İngiltere de alıyorum. Geçen sene de aamerikaya dil eğitimi için gittim. Bizim klas da bir çocuk vardı ay acayip yakışıklı. Ayrıca orda bir familinin yanında kaldım breakfestte adamlar makarna yiyor.

    . Aynen böyle konuşan gevşekler var. Ağzının ortasına röveşata çekesim geliyor.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.