Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Günaydın Hava Forum.

    İstanbul'da hafif rüzgarlı serin ve bol güneşli bir hava var.

    Yağmurlu günler periyoduna girmeden evvel güneşli haftasonunun keyfini çıkarın.

  • Kötü bir illet olsada bir paket sigara olmuş 15 lira ,domates biber almış başını gitmiş, benzin 7 lirayı aşmış eti çöpü söylemiyorum zaten.Allah yardımcımız olsun şartlar çok zor.

  • Sigara kullanmıyorum lakin 2 tl gibi rakam bir paket sigara için büyük bir zam malesef bağımlılık yapıcı bir şey olduğu için arz- talebi çok etkilemiyeceğini düşünüyorum hakkımızda hayırlısı artık .

  • Benzin, gıda, giyecek aklınıza gelen her şey için "pahalılık" şikayetlerinin tamamına imzamı atarım.


    Ama şu sigarayı içmeyin sevgili arkadaşlar. Bana bir kalp krizi, bir beyin sapında emboli, 3 tane de stente mal oldu şerefsiz. :cursing:

    İşin maddi tarafını hiç söylemiyorum bile.


    İçmeyin şu meredi :hfyeni (25):

  • Sigaraya yapılan zamma acımam sahsen dahada yapılsın millet içmesin hem keseye zarar hemde sağlığa iki paket sigara 30 tl yapıyor o paraya git yarım kilo et al et ye..

  • Sigaraya yapılan zamma acımam sahsen dahada yapılsın millet içmesin hem keseye zarar hemde sağlığa iki paket sigara 30 tl yapıyor o paraya git yarım kilo et al et ye..

    doğru ama et tüketimi de bi noktadan sonra kolesterol demek oluyor

    Mümkünse tavuk ( köy , organik ) ve balık tüketmek daha iyi olur ( hamsi , istavrit gibi ucuz balıklar tabiki , somona kimin bütçesi yeter)

    Dünyada yaşam gittikçe zorlaşıyor

    Birçok ülkede yaşam kalitesinin düştüğüne bizzat şahidim , gelecek için endişe verici durum bu , ülkemize gelen turistler bile otellerden çıkmıyor para harcamamak için, otellerdeki et kalitesi ise diplerde. ( ciğer dalak falan yediriyorlar ki tam sağlıksız )

    Ülkemiz ise belli iç ve özellikle dış sorunlardan dolayı zorlu süreçler yaşıyor

    Bu en çok gıdayı etkiliyor

    Allah yardımcımız olsun

  • Cold.EFso malesef köy tavuğu dahi ortalıkta yok denecek kadar az.Köylerde ticari yumurtacı tavuklar hakim artık, ne ilginçtir ki kuş gribinin tavan yaptığı süre zarfından hemen sonra köylerde köy tavuğu bir elin beş parmağını geçmeyecek şekilde azaldı. Hemen akabininde Ankara Tavukçuluk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü

    tanesini 20 liraya aldığımız ticari tavuk diye hitap ettiğimiz yumurtacı ırkları ilk yerli tavuk diye satışa sundu.Uzun lafın kısası o günden bugüne has organik köy tavuğu bulmak öyle böyle kolay bir iş değil ,üstelik 50-60 lira gibi deli fiyatlarda :)

  • GabelBerg10 köy tavuğu konusunda haklısınız , ama meşhur üç harfli marketlerden birinde beş harfli bir marka köy tavuğu satıyor , yada sattığını iddia ediyor diyeyim , ben epeydir alıyorum, valla diğer 6/7/8 harfli markalara göre daha geç pişiyor ve daha lezzetli , denemenizi öneririm :))

    Yüzde yüz bahsettiğiniz kalitede köy tavuğu değilse bile bize yedirilen birçok markadan daha organiktir diye düşünüyorum ( kilosu 15 tl civarı)

    Ama aynı şekilde Hindi etinin de sağlıklı olduğunu ve kilosunun 20/25 tl olduğunu , hormon sızıntısının hindi sektörüne daha pek bulaşmadığını ( yada tavuktan daha sağlıklı olduğunu ) ve onu da tüketebileceğimizi düşünüyorum

  • Cold.EFso

    GabelBerg10


    Her konuda konuşuyorum diye düşünmeye başladım ama :) kusura bakmayın artık.


    Tavuk konusunda uzun süredir aklımı kurcalayan bir düşünce var. Doğru veya yanlış olup olmadığı konusunda birfikrim yok ama :)

    Düşüncem şu;


    Ben birincisi "organik köy tavuğu" denilen hayvancıklar gerçekten var olsa bile, Sanayi tesislerinden yayılan zararlı kimyasalların toprağa karışması, bilinçsiz kullanılan tarım ilaçları, bilinçsiz kullanılan antibiyotikler ve daha bir çok sebebin, aslında organik dediğimiz bu tavukların aslında bırakın organiği, daha da zararlı olduğu fikrini bende uyandırdı.


    Buna karşılık, ( tabi ticari kaygılarla saçmalamak hariç) tavuk çiftliklerinde ama vahşi(!) olmayan fiziksel koşullarda, Veteriner Hekim denetiminde kontrollü ilaç kullandırılan, gel,şimleri düzenli takip edilen ve yemle beslenen tavukların daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.


    Tabi oradaki handikap, özellikle GDO içeren yemler ve bunların tavuklar ve yiyen insanlar üzerindeki etkileri.


    Karmaşık bir konu,

    herkese sağlıklı günler dilerim.

  • İmkanı olan varsa bahçeye atsın 3-5 tavuk.Geçen sene aldım 10 tane şimdi oldu 25-30 tane , tabi kendi baktığın hayvanın yumurtasını yiyip ,onu pilav üstüne koymakta işin ayrı bir boyutu :)