Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Selam,yönetimden ilgili arkadaşlar sitenize daha önce "bulent29 " rumuzla kaydolmuştum.Sanırım bu hesap halen aktif,sizden ricam bu hesabımı siler misiniz.Orjinal şu an kullandığım hesabım "flurries" 'dir.Teşekkürler..

    Hesabınız devre dışı bırakılmış durumda bu hesabı kullanabilirsiniz.

  • Buradan yönetici arkadaşlarımıza birşey sormak istiyorum.Tahminci ve yazar kadrosundaki arkadaşlarımızın tahminleri üç aşağı beş yukarı olsada farklı gerçekleşip bunun sonucunda eleştirel bir yazı yazdığımızda (tahminlerini baz alıp) siz siteyi trollemeye çalışıyorsunuz diye buradan atılırmıyız?

  • Masterchef adlı yarışmayı bende takip ediyorum.Bence güzel bir yarışma sadece bazı konuşmalar sanki önceden hazırlanmış gibi.Yarışmacılara önceden replikler verilmişler de onları aksediyorlar.Komik oluyor bazıları:):)

  • Günaydın değerli Hava Forum ailesi. Sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir hafta dilerim cümleten.

    Yeni eğitim ve öğretim yılında tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize kolaylıklar ve başarılar dilerim.

  • Günaydın herkese, mutlu haftalar..


    Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimize, eğitmenlerimize ve tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını temenni ederim.


    Bugun bende öğrenci kardeşlerim sayesinde ücretsiz ulaşım kullandım. :):hfyeni (18):

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Okan35 yukarıdaki yorumunuz pes dedirtecek cinsten :D

    değerli forumdaşım, sizin tabirinizle tahminlerin üç aşağı beş yukarı farklı gerçekleşmesi bence doğal bir durumdur, zira adı üstünde yapılan bir tahmindir,

    Ciddi bilgi birikimi gerektiren ve emek veren kişi tarafından titizlikle yapılan tahmin, nasıl ki onlarca verinin incelenmesiyle bilimsel olarak oluşturuluyorsa, bu tahminde oluşabilecek sapmaların ve nedenlerinin de yapılan tahminde ve devamında ayrıntılı olarak açıkladığını görüyoruz. Buraya kadar her şey normal gorunuyor.


    Burada normal olmayan sey, daha yapılmamış bir tahmini eleştirmek için rezervasyon yapmanız biraz tuhaf geldi bana. Neden böyle bir şeye gerek duyuyorsunuz anlamış değilim. Böyle bir göreviniz mi var sizin.


    Eğer öyleyse, görevinizi icra ederken aynı zamanda;

    Hava Forum'u, ulaştığı insanlara yaptığı gönüllü hizmet, başarılı tahminleri, ciddi emek ve bilgi gerektiren analizleri, senenin her günü oluşacak her durumu, erken bilgilendirmesi nedeniyle teşekkür edecekmisiniz.


    Sizi bu vazifeye iten sebep nedir? Yönetime özelden de sorabileceğiniz soruyu ortalık yerde sormanızdaki maksat ile nasıl bir algı oluşturmayı düşünüyorsunuz?


    Böyle bir vazifeniz yoksa bence forumdan istifade etmeye çalışın ve Bizler için tahmin yapan üstadlara.. Sayısız konu içinde veri yorumlayan, bilgi sunan, analiz ve öngörülerini paylaşan sorumlu ve gönüllü arkadaşlara..Hava olaylarına merak salan ve takip eden gerçek hava sevdalılarına. . kar yağmur yolunu gözleyen yüreği güzel insanlara.. zirai don, kuraklık, firtına, dolu ve aşırı yağış gibi hadiseleri takip eden çiftçilerinize, ve forumdan istifade eden tüm vatandaşlara..

    Kısaca Hava Forum'u yıl boyu takip eden ve takip edenleri öğreterek bilgilendiren herkese bence saygı duyun ve yapılmamış bir tahmin ile ilgili eleştiri yapmak için aylar evvelinden ruhsat istemekten vaz geçin değerli forumdaşım.

  • böyle havaların delisiyim. lapa lapa yağan kar ne öyle :) yağacaksa böyle yağsın.

    Ben de böylesini hayranım.Tipi olunca yağıp yağmadığı belli olmuyor.Parçalanıyor taneler küçük taneli kara dönüşüyor ve birikme sağlıklı olmuyor bir yere yığıyor bir bakmışın başka yerde kar hiç yok.Yağdı mı her tarafı kaplayacak.Kar'ın her şeklini severim yeter ki yağsın ama bu yağışı daha çok seviyorum..Tabii renkler ve zevkler tartışılmaz.^^^^




    11 Şubat 2015-Bugünü hiç unutamam.55-60 cm. kar ve lapa lapa yağan yoğun kar.Ankara yolunda(şehirler arası yol) bile 15-20 cm. kar vardı yoldan araba geçmiyordu.^^^^


    ED4o3q.jpg


    Bu da videosu.



  • Karlı havalar en sevdiğimdir ancak kar olmazsa da en sevdiğim hava özellikle kış aylarında yere kadar inen sisli havalardır. O sis o kadar yoğundur ki güneş görünmez..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Karlı havalar en sevdiğimdir ancak kar olmazsa da en sevdiğim hava özellikle kış aylarında yere kadar inen sisli havalardır. O sis o kadar yoğundur ki güneş görünmez..

    Kar yağarken Koyu gri sis var ya ona bayılıyorum o kopacağının teminatıdır.O sis gördükten sonra otur şovu izle.:) O sisli havalarıı bende çok severim ama uzun sürüncede ve yağışsız kalınca ayrı bir sıkıntı.