Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu iste bi terslikmi var acaba ABD nin buna cok sevinmesi beni tedirgin etti açıkçası...

    Bizim Suriyeden cekilmemizle orda tampon güç kalmicak.Ordakileri korkutan bi bizim ülkkemizdi ve artik sanirim suriyeye daha fazla müdale edemeyeceğiz.

    Ya ilerde suriye parçalanmaya devam eder siviller olmeye devam eder ortadoğu iyice karışırsa yada İsrail...

  • CAVUSOGLU: BAZI YERLERDE REJİM VAR. KAMIŞLI DAHİL, REJİM VAR. DÜNDEN İTİBAREN AYN EL-ARAB’A REJİM VE RUSYA GİRDİ. MÜNBİÇ VE BAZI YERLERİ RUSLARLA GÖRÜŞECEĞİZ. DÜN PUTİN İLE ERDOGAN TELEFONDA GÖRÜŞTÜ. PUTİN DE BU DETAYLARI GÖRÜŞMEK ÜZERE CB’NINI 22’SİNDE SOÇİ’YE DAVET ETTİ.

  • Anlaşma ülkemizin Leh’ine görünüyor. İstediklerimizi aldık pencein açıklamalarına göre. Ama tabi emperyalistler 100-200 yıllık plan yaptıklarından dolayı ABD’lilerin buna sevinmesi beni ürkütüyor. Ordumuz ve devletimiz mutlaka bu süreçte tetikte olacaktır.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • İmzaladımız 13 maddelik antlaşma;

    (Kör olmzzsimız işallah :D)

    Isteyen direk siteden oluyabilir


    https://www.ntv.com.tr/turkiye…ma,LgfgApp3jkqGzH3Js31aIA


    1. Türkiye ve ABD, iki yakın NATO üyesi olarak bu ilişkilerini teyid eder. ABD, Türkiye’nin güney sınırına dair meşru güvenlik kaygılarını anlar.



    2. Türkiye ve ABD, kuzeydoğu Suriye başta olmak üzere sahadaki gelişmelerin, ortak çıkarlar temelinde daha yakın eşgüdüm gerektirdiğini kabul eder.



    3. Türkiye ve ABD “hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için” anlayışıyla, NATO topraklarını ve halklarını tüm tehditlere karşı koruma taahhütlerini muhafaza eder.



    4. Her iki ülke, insan hayatı, insan hakları ile dini ve etnik toplulukların korunmasına yönelik taahhütlerini yineler.



    5. Türkiye ve ABD, Suriye'nin kuzeydoğusunda DEAŞ’la mücadele faaliyetlerinin devamında kararlıdır. Bu, önceden DEAŞ kontrolünde olan alanlarda yaşayıp yerinden edilen şahıslar ile alıkoyma merkezleri hususlarında uygun şekilde gerçekleştirilecek eşgüdümü de içerir.



    6. Türkiye ve ABD, terörle mücadele harekatlarının yalnızca terör unsurları ile bu unsurlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereci hedef alması gerektiği üzerine mutabık kalır.



    7. Türk tarafı Türk kuvvetleri tarafından kontrol edilen güvenli bölgedeki tüm meskun mahal (güvenli bölge) sakinlerinin dirliği ve güvenliğini sağlayacağını taahhüt eder, sivillerin ve sivil altyapının zarar görmemesi için azami dikkati göstereceğini vurgular.



    8. Her iki ülke Suriye’nin siyasi birliği ile toprak bütünlüğüne ve Suriye ihtilafını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararına uygun şekilde sonlandırmayı hedefleyen, BM öncülüğündeki siyasi sürece olan bağlılıklarını yineler.



    9. Her iki taraf Türkiye’nin, YPG ağır silahlarının toplanması ve YPG tahkimatları ile tüm muharip mevzilerinin kullanılmaz hale getirilmesi dahil, milli güvenlik kaygılarının giderilmesini teminen bir güvenli bölge kurulmasının devam eden önemi ve işlevselliğinde mutabık kalır.



    10. Güvenli bölge, evvelemirde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolünde olacak ve her iki taraf, güvenli bölgenin her veçhesiyle uygulanmasında eşgüdümü artıracaktır.



    11. Türk tarafı Barış Pınarı Harekatı’na, güvenli bölgeden YPG’nin 120 saat içinde geri çekilmelerini teminen ara verecektir. Barış Pınarı Harekatı, bu geri çekilmenin tamamlanmasını müteakip durdurulacaktır.



    12. Barış Pınarı Harekatı’na ara verildiğinde ABD, Blocking Property and Suspending Entry of Certain Persons Contributing to the Situation in Syria başlıklı 14 Ekim 2019 tarihli Başkanlık Kararnamesi uyarınca hayata geçirilen yaptırımlara ilavelerini getirmeme ve Kongre nezdinde uygun şekilde çalışmalar ve istişareler yürüterek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararı doğrultusunda Suriye’de barış ve güvenliğin teminine dönük kaydedilen ilerlemenin altını çizmek hususunda mutabık kalır. Barış Pınarı Harekatı 11. paragraf uyarınca durdurulduğunda, yukarıda bahsigeçen Başkanlık Kararnamesi uyarınca hayata geçirilen mevcut yaptırımlar kaldırılacaktır.



    13. Her iki taraf bu açıklamada kaydedilen tüm hedeflerin uygulanması için birlikte çalışma taahhüdünde bulunma
    ktadır.

  • Devletin işine karışmak gibi olmasın ama ben pkknın anlaşmaya uyacağını sanmıyorum. Zaten biz onları aşşağı doğru sürdük tellabyad ile resualny arası bölgeden. Sadece resulaynda ve m4 kara yolunda direniyorlardı o direnenlerde 3-5 güne leş olup bitecekti. Abd ile yapılan anlaşma sadece Tellabyad ile resulany arasını kapsıyor çünkü diğer yerlere Rusya rejim ile konmaya başladı beleşten. Yakında Resulayn doğusunada konacaklardır. Rusyada bunları buradan cektirmeyecektir kobaniden hayatta pkk cekilmez orası onlar için simgeleşmiş biryer örneğin işidin musul ve rakkaysa bunlarında kobani öyle düşünmek lazım. Rusya tellrıfat bölgesinde ypg ve rejim ile birlikteler ve tellrıfat bölgesinden yapılan saldırılarda 10dan fazla şehit verdik. Şimdi bu olay rejimin ve Rusyanın girdiği Menbiç ve Kobanidede aynen devam edecek. Bekliyelim bakalım 22sinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşecekler o görüşme daha önemli kanımca.

  • Hala boşlukta kalan sorular var. Diyelim ki terör örğütü çekildi, boşalan alana kim girecek Rusya, Suriye, kimlik değiştirmiş Rejim, Milis güçlerimi ve bunlara sen girme kim diyecek.


    Hiç öyle göründüğü gibi olacağını zannetmiyorum. Ordumuzun 32 km indiğini görmeden içim rahat etmez. Amaç ta zaten buydu derim.


    Bunun haricinde bu bir yenilgidir derim.

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Kim ne derse desin,Abdyi ayağımıza kadar getirtip,size 5 gün mühlet,bizim dediğimiz bölgelerde ne kadar itiniz köpeğiniz varsa çekin alın dedik oralar bizden sorulacak dedik resmen,işin özeti bu bence.Zaten istediğimizde buydu

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

  • Hala boşlukta kalan sorular var. Diyelim ki terör örğütü çekildi, boşalan alana kim girecek Rusya, Suriye, kimlik değiştirmiş Rejim, Milis güçlerimi ve bunlara sen girme kim diyecek.

    10.maddeye bak kardeşim.

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

  • Kim ne derse desin,Abdyi ayağımıza kadar getirtip,size 5 gün mühlet,bizim dediğimiz bölgelerde ne kadar itiniz köpeğiniz varsa çekin alın dedik oralar bizden sorulacak dedik resmen,işin özeti bu bence.Zaten istediğimizde buydu

    Yada ABD bize ya kurbanın olam etme eyleme o hevaller bize lazım. Kıyma onlara biz onları buradan çekeceğiz dedi

  • 120 saati bekleyip göreceğiz.Şu ana kadar taş atıp kolu yorulmadan menbiç ve kobani alan Esad-Rusya ile güdülecek politika taşları yerine oturtacak.Rusya ypg ye ders vermiştir.Benden uzaklaşıp Amerikaya yönelirsen bak bunlar başına gelir.Ypg artık dizinin dibinden ayrılmaz eskiden olduğu gibi.Rusya tabiki Nato ülkesi olan Türkiye ile ilgili ilişkilerini sıkı tutacaktır.Ama Esad-ypgyi de kanatları altında tutacaktır.Eğer güvenli bir bölge oluşursa buranın kontrolü Türkiye-Suriye-Rusya ( eğer bu süreç kasım 2020 ye uzarsa Amerika da dahil ) olacaktır...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • 10.maddeye bak kardeşim.

    Baktım hocam da topraklar ABD nin değilki bunun garantisini nasıl veriyor. Rusya, Suriye siz hayırdır demiyecek mi? Bunu demek istedim. ABD Ypg yi kurtarma peşinde elinde bir kontrol her zaman orada olacak.

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

    Einmal editiert, zuletzt von Aristokrat ()