Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Genel ahlak kurallarına aykirılık diye bir şey var. Elbette devletin bir dini yok ama buradaki insanların bir ahlak anlayışı var ve şüphesiz bunda mensup olunan dinin de etkisi var. Avrupa'nin ahlakına aykirı olmayabilir ama bizim ahlakımıza ters.

    Ayrıca bence bu bir insan hakkı değil düpedüz sapıklık. Avrupa insan hakkı olarak tanıyor diye biz de tanımak zorunda değiliz.

    Sizi anlıyorum. Avrupa'da da bu anlayış yeni yeni gelişiyor, bakın Polonya'ya orada da durum aynı. "Genel ahlak" çok tehlikeli bir suç tanımı. İleride (Allah göstermesin) totaliter bir hükûmet yapısı oluşursa bu kapsamda gazeteciler vb. hapse atılarak susturulabilir. Burada yapılması gereken ahlak anlayışını kişiye yüklemek yerine yapılacak davranışların sonuçlarına odaklanmak. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes Türk'tür. Her Türk'ün vatanı için hayırlı katıklarda bulunmak hakkı ve ödevidir. Vatanını seven bir kişiyi inançları veya özellikleri için ayrıştırmak doğru değil.

  • LGBT Hak diyenleri anlamıyorum.Biyolojik bir şeymiş gibi yalan uyduranlara inanmayın.Erkeklerde erkeklik hormonu daha baskındır ama az da olsa kadınlık hormonu vardır.Kadınlarda kadınlık hormonu baskındır ama az da olsa erkeklik hormonu vardır.Allah erkeğin kadının halinden,Kadının da erkeğin halinden anlaması için 2 hormonu dengeli bir şekilde insana yerleştirmiştir.Bu videoyu izleyin anlayacaksınız.LGBT'nin savunulacak bir yanı yoktur.


  • Totaliter bir hükumet gelirse bu dediklerinizi yapmak için o ifadeye ihtiyaç duymaz zaten merak etmeyin.

    Nitekim bizim kanunlarımızın Avrupa'dan pek aşağı kalır yanı yok. Ama iş uygulamaya geldiğinde sınıfta kalabiliyoruz. Avrupa kendi içinde kendi vatandaşlarına hukuku iyi uyguluyor ona bir lafım yok. Benim sözüm bir sapıklığın hak olarak gösterilmeye çalışılması. Bize uzak olsun öyle hak. tahminci

    Lafın kısası siz bunu bir hak olarak görüyorsunuz. Türk toplumunun ezici bir çogunluğu ise bir hak olarak görmüyor. Durum bundan ibaret. Çok isteniyorsa referanduma sunulsun sonucu görelim.

  • LGBT Hak diyenleri anlamıyorum.Biyolojik bir şeymiş gibi yalan uyduranlara inanmayın.Erkeklerde erkeklik hormonu daha baskındır ama az da olsa kadınlık hormonu vardır.Kadınlarda kadınlık hormonu baskındır ama az da olsa erkeklik hormonu vardır.Allah erkeğin kadının halinden,Kadının da erkeğin halinden anlaması için 2 hormonu dengeli bir şekilde insana yerleştirmiştir.Bu videoyu izleyin anlayacaksınız.LGBT'nin savunulacak bir yanı yoktur.


    Bu sizin inancınız olabilir. Ben zaten demiyorum ki sizin din açısından bildiğiniz yanlış. Sadece demek istediğim farklı inançlara saygı duyulması gerektiği. Ben sizin inancınıza saygı duyarım. LGBT haramdır diyebilirsiniz. Fakat LGBT hastalıktır tedavisi lazımdır, LGBT Türk olmaz şeklinde söylemler yanlış. LGBT veya başka bir konuyu kendi inancımız dahilinde yorumlamakta özgürüz. Sadece bunu bir başkasına empoze edemeyiz. LGBT bir insan din konusunda sapkın olabilir. Bu kendi yorumunuz. Fakat dindeki sapkınlığı birey olarak kötü işler yapacağı, hayırsız olacağı anlamına gelmez. Eğer bunu söylerseniz işte o zaman kendi inancınızı başkasına empoze etmiş olursunuz. Çünkü o kişi sizinle aynı şeye inanmayabilir.


    Yanlış anlamayın, amacım kimseye saldırmak değil. Sadece bu LGBT konusunda yanlış bilgi çok var. Yanlış olan siz değilsiniz, bilgi.

  • Bu sizin inancınız olabilir. Ben zaten demiyorum ki sizin bildiğiniz yanlış. Sadece demek istediğim farklı inançlara saygı duyulması gerektiği. Ben sizin inancınıza saygı duyarım. LGBT haramdır diyebilirsiniz. Fakat LGBT hastalıktır tedavisi lazımdır, LGBT Türk olmaz şeklinde söylemler yanlış. LGBT veya başka bir konuyu kendi inancımız dahilinde yorumlamakta özgürüz. Sadece bunu bir başkasına empoze edemeyiz. LGBT bir insan din konusunda sapkın olabilir. Bu kendi yorumunuz. Fakat dindeki sapkınlığı birey olarak kötü işler yapacağı, hayırsız olacağı anlamına gelmez. Eğer bunu söylerseniz işte o zaman kendi inancınızı başkasına empoze etmiş olursunuz. Çünkü o kişi sizinle aynı şeye inanmayabilir.


    Yanlış anlamayın, amacım kimseye saldırmak değil. Sadece bu LGBT konusunda yanlış bilgi çok var. Yanlış olan siz değilsiniz, bilgi.

    Evet haklısınız.LGBT'li olmak biyolojik bir hastalık değil bir psikolojik hastalıktır.Bunun tedavi yöntemleri var.Tabii ki de bunlara saygı duyup ama bir yandan da bunun normal olmadığını söylemek ve psikoloğa yönlendirmek lazımdır.

  • Ondan sonra da derler ki "Yok Türkiye soykırım yapıyor yok Kürtler ölüyor". Trump'u azletmek için onu demonize etmeye çalışıyorlar Demokratlar, sonra da kabak bizim başımıza patlıyor.

  • tahminci


    ilk insan hakları düzeni Sümerler‘dedir. işçi, işveren ilişkisini düzenleyen yazılı tabletler bunu gösteriyor. biçimi ne olursa olsun egemenliklere karşı, bu egemenliklerin şiddet, baskı ve sömürüsüne karşı bireysel ya da toplu direnişler, başka bir deyişle insan hakları mücadelesi de tarih boyunca kesintisiz devam etti. Spartaküs, Romalı köle tacirlerine, karşı insanca başkaldırarak mücadelenin sembolü oldu. yakın çağın bireysel haklarla ilgili en önemli yazılı belgesi 1215 tarihli magna carta'dır. kanunsuz tutuklamaları, mala el konmasını, keyfi vergi alınmasını yasaklamıştır.
    ilk bölgesel sözleşme Avrupa konseyi tarafından 1953 de, ikincisi; pan-amerikan birliği tarafından1948 yılında abd'de, üçüncüsü; Afrika birliği örgütü tarafından 1963 de yürürlüğe girmiştir.
    barış, güvenlik, bağımsızlık, egemenlik, toprak bütünlüğüne bağlılık, yeni sömürgeciliğe karşı mücadele, devletlerarası işbirliği ortak hedefler olarak saptanmıştır. sonuçta;

    yaşam hakkından, işkenceyi önlemeye.. adil yargılanma hakkından, seyahat özgürlüğü hakkına kadar bir çok hak tanındı. özel yaşama tanınan haklar da buna dahil.

    uluslararası sözleşmelerde açıkça yer verilmeyen cinsel yaşam, özellikle cinsel tercihler, ya da kişisel verilerin korunmasını içerir.
    ancak dezenformasyon gecikmedi; özel yaşama tanınan haklar sürekli esnetildi. bizim itirazımız burdan sonrası için;
    dilediğini yap ama gözümüze sokma, kapalı kapılar ardında dilediğini yapabilirsin. islam hukuku gizliliğin araştırılmasını zaten men eder. insana özgür irade verildiği malum ancak özgürlüğün, özgürlüğüme değmeden. sokakta erkek erkeğe, kadın kadına öpüşmek, cilveleşmek; estetik olmadığı gibi küçük düşürücü bir hareket. mesela, ne diyelim baba bunlar ne yapıyor diye soran evlatlarımıza?


    ltbg çirkinliği meydanda olan, sapık bir oluşum. ayrıca;

    bizler eşlerimiz'le dahi meydanlarda tavırlarımıza dikkat ediyorken ltbg üstümüze 10 boy büyük gelir.

    bu topraklarda bu oluşum kabul görmez, yurtdışına çıkmak bu tarz düşünen kişiler için çok daha kolay bir çözüm yolu olur!

  • Son paragraf dışında katılıyorum. Fakat LGBT ilişkiler de mahremiyetin bir parçası. Gizlilik dahilinde, iki rızalı yetişkin arasında geçen bir ilişki kimseyi ilgilendirmemeli. İşte inancı empoze etme anlamında anlattığım bu. LGBT'nin doğru olmadığına inanabilirsiniz, fakat bu LGBT kişinin dini bakımdan cinsellik dışında yönlerde de ahlaksız olduğunu söylemek yanlış olur.

    2 Mal editiert, zuletzt von tahminci ()

  • Yaşları küçük üyelerin spoiler altında görüntüleri engelleyen bir sistem olmadığı için bir tıkla o görüntüleri görmeleri şık değil.

    hangi görüntüler, teröristlerin hemcinsleri'yle öpüştüğü görüntüler mi?

    biz resmini koyduk, millet aslını koymanın peşinde!

  • hangi görüntüler, teröristlerin hemcinsleri'yle öpüştüğü görüntüler mi?

    biz resmini koyduk, millet aslını koymanın peşinde!

    Yaklaşık 40 yaşındasınız 15 li yaşlarda çocuğunuza bu tür görüntüleri gösteriyorsanız o sizin sorumluluğunuzda.Ama bu forumda bu görüntülerin yayınlanmasını sakıncalı buluyorum...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • hocam sende 50 yaşındasın ama sanırım 15 yaşındaki çocukların bizden daha zeki ve iş bilen olduğunu hâlâ fark edemiyorsun.

    birincisi, üstünde elbise var adamların. ikincisi doğru örnek olarak değil yanlış örnek olarak gösterdiğimi de biliyorsun. bunlara sempati duyan bir kesim var ve neye hizmet ettiklerini görsünler diye deşifre ettiğim de açık! tehlike kapıda, dezenformasyon ortada..

    ben diğer tarafta değilim, değil mi? bilmeyen sonra bizi onlardan sanmasın. seninle dahi böyle bir dialog yaşıyorum ya hayret ettim doğrusu. neyse, mesafe koymak için sizli konuşsan da ben seni seviyorum..

  • ABD Ayn El Arap'dan çekileceğini ifade ettikten hemen sonra gelişen olay:


    imkansiz abd bu bolgeye rusya gudumunde rejimi istemez

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bende ona şaşırdım ya, ABD'nin askerleri ona ihanet mi edecek...

    zeytin dalinda vs butur haberler cokca cikmisti, bunlarin cikis yeri belli, kokeni pydyi ypgyi savunan serefsizlerin yaydigi bos haber bunlar..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN