Son Şans

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ayin son haftasi muhtemelen 24-25 Şubattan itibaren soguk ve yagisli havanin gelmesini bekliyorum. Gecmisteki kislar gibi bir kis yasasak forumu yıkardım ama bu sene anormal bir kis yasiyoruz. O yuzden daha temkinli olmakta fayda var. Kışı bitirmedim. Henuz kışı bitirecek bir done goremiyorum. Şimdiye kadar ki donemin kötu gecmesi bundan sonrada kötü gececek anlamina gelmiyor. Nitekim sistem beklentim var. Mart ayinda da kar gorebiliriz ama güneş isinlarinin daha dik gelmesi kar yagisinin etkisi acisindan ne derece tatmin eder bizi bilmiyorum. Kaderimizde ne varsa o. Yasayip gorecegiz. Son şansımız bizimle olsun.

  • Allahın izniyle ayakkabımı geçicek kadar örtü yapsa artık bizi keser
    Umarım modeller döne döne yara yara bize bir sistem getiriri

  • Allah utandırmasın hocam hayırlı olsun.Dediğiniz gibi bu sene atmosfer çok değişken verilerde ani değişimler oluyor.Hocam eğer beklediğiniz gibi gelirse sağlam sistem alabilirmiyiz.Kötü geçen kışın acısını çıkartırmıyız?

  • İnşallah hocam.Tahmininiz hayırlı olsun.Bu kış dahadoğrusu gelmeyen kış ters köşe olmaktan ziyade aslında topu topu bir defa efsanemsi görüntü gördük modellerde.Çok da ters köşe olmadık aslında potansiyel yoktu zaten.Doğumuzdaki yb sağolsun bizi mahveden oydu diye düşünüyorum.Ben hiç bu kadar yapışan yb görmedim.

  • Karadeniz'de 11 şubatta Bafra'da mayıs günü yaşıyorum sıcaklık 21,6 derece.Cidden bu sefer son şans daha fazla ısınmadan ciddi bir soğuk gelmeli yoksa zaten doğa uyanmaya başladı burada ki Karadeniz böyle mart ayında gelen soğuk hava dalgalarını seviyor genellikle en son 31 mart 2014 de gelmişti 10 cm kar.Ne kadar fındık varsa gitmişti


    WhatsApp Image 2018-02-11 at 14.20.35.jpeg

  • son zamanlarda avrupa; iskandinavyadan cebeli tarığa kadar çok iyi soğuk sistem aldı. Kardan eyfel kulesini bile ziyarete kapattılar. Bu durum o hat üzerinde kısa vadede yüksek basınç oluşma ihtimalini bana göre arttıracaktır. Bu da kuzeyden inebilme potansiyeli olan sistemlerin bize gelmesini kolaylaştıracaktır. Gelirse de şubat sonuna kadar gelsin. Yoksa daha sonra gelecekler faydadan çok zarar verir.Zira doğa yavaş yavaş uyanışa başladı.

  • Konunuz hayırlı olsun hocam.
    Batı Karadeniz'de geçen kış vaktinden önce sicak giden havalar ağaçları bir miktar strese uğratsada, ardından gelen soğuk havalar ve kar yağışları bizi adeta direkten döndürerek olası olumsuzlukların önüne geçmişti.
    Bu kış ise malumunuz, sıcak giden havaların ağaçta erken uyanmaya neden olmasından endişe ediliyor. Vaktinden önce uyanma, erken tozlaşma ve doğuma sebep olur ki bu durumda ağaçlar, gelecek eksi derecelere savunmasız yakalananarak üründe yanma durumunu meydana getirir.


    Bu sene yeterince kar göremedik, Bilindiği üzere kar suyu yavaş eriyip toprağa derin nüfuz etmesi nedeniyle bitkinin ihtiyacı olan suyu uzun vadede karşılar. Topraktaki potasyum gibi bitkinin ihtiyacı olan mineralleri çözer. Kalsiyum nitrat gibi azot tuzlarını açığa çıkarır. Bu durum da, bitkinin ihtiyacı olan kök ve dal gelişimine, sıcak~soğuga karşı direncine, meyvenin oluşumuna ve gelişimine, neticede hasada direkt etki eder. Katkısı olur.


    Kışın havaların belli soğuklarda gitmesi bitkinin soğuklanma ihtiyacını karşıladığı için şu sıralar kar yağışına ihtiyacımız olduğu aşikardır. Havaların istenilenden sıcak gitmemesi dahi işimize gelen bir durumdur. Bu nedenle "son şans" ibaresi oldukça yerinde olmuş diye düşünüyorum. Diliyorumki Ülkemiz için herşey yolunda gitsin. Gelecek sistemimiz hayırlı bereketli olsun.

  • Ne dedik Avrupa-Iskandinavya'ya oturacak yb.. 24 25 şubat ve aksamki gfs..


    Model sonu hayal degil. O sistemi takip edin. Metrelik kar verdi. Diyagram destegini bekleyecegiz.


    Zafer inananlarindir..